Kosmetiikkabloggaajan nolot tunnustukset

En osaa föönata hiuksiani. Mulla on ihan laadukas fööni ja kampaajalta ostettu hyvä, keraaminen harja mutta ei. En Vaan Osaa. Mulla on liian vähän käsiä tai jotain. Niinpä en föönaa, vaan annan tukan kuivua itsekseen ja muotoilen sen ilmakihartimella. Jos on tosi kiire, puhallan sen ensin melkein kuivaksi föönillä ja sitten viimeistelen ilmakihartimella. On ihanaa tulla kampaajalta, kun hiukset on föönattu sileiksi ja ilmaviksi. Ihan kuin olisi jonkun toisen tukka päässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En osaa tehdä siipirajausta, enkä oikeastaan käyttää rajaustusseja ollenkaan, puhumattakaan mistään nestemäisistä rajausväreistä. Musta tuntuu, että näytän aina ihan transulta jos edes yritän. Rajaan silmät ihan perinteisesti kynällä.

En osaa käyttää suoristusrautaa. Sama homma kuin föönin kanssa: kädet ei riitä, tarvisin ainakin yhden lisää. Mulla oli joskus suoristusrauta ja kampaaja näytti kädestä pitäen, miten se toimii. Mä sain aikaiseksi lähinnä vtutuksen ja palovammoja. En siis oppinut, myin raudan työkaverille.

Mulla on poskessa luomi, josta kasvaa paksuja karvoja. Tiedän, megaällöä. Luomi on kuitenkin vaaraton ja sen poistamisesta jäisi ikävä arpi, joten nypin karvat pois sitä mukaa, kun niitä kasvaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En käytä ripsentaivuttimia. Tääkin menee kategoriaan EVO, sillä musta se tuntuu kivuliaalta ja inhottavalta. Oon varma, että sinne jää nahka väliin tai jotain. Olisi kyllä ihanaa, jos olisi taipuisat, kauniit ripset. Tällä poistuisi ehkä ripsien epäsymmetrisyysongelmakin, ainakin osittain. Toisessa silmässä ripset taipuvat ja asettuvat paljon kauniimmin kuin toisessa. Joskus kyselin Kauneusbloggaajien kahvihuoneella, olenko yksin ongelman kanssa, ja melkein kaikilla oli tää sama. Se vähän lohdutti.

En osaa käyttää irtoripsiä. En tupsuja, enkä niitä kokonaisia rivejä, enkä edes tiedä, millä nimellä niitä pitäisi kutsua:D Jos laittaisin irtoripset, ne olisi jossain vaiheessa päivää tai iltaa kuitenkin mun poskella, ja joku muu kaiken lisäksi huomaisi sen mua ennen.

Incit on mulle vaikeita. Olen toki opetellut alkeelliset ja välttämättömät perusasiat mutta en jaksa perehtyä kovin tarkasti ainesosiin. Onneksi on muita bloggaajia, jotka jaksavat pureutua tuotteiden syvimpiin olemuksiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Aloin käyttää silmäympärysvoidetta vasta 40+ -ikäisenä, siis vain n. 15v liian myöhään. Ajattelin, että sama kai se on mitä sinne hölvää, kunhan on jotain rasvaa. Viimeistään nyt huomaan, että ohut ja ikääntyvä sy-iho todellakin vaatii omat tuotteensa.

Erillistä yövoidettakin aloin käyttää vasta muutama vuosi sitten. Parempi kai myöhään, kun ei milloinkaan, eh? :P

Pureskelin kynsiäni parikymppiseksi asti, tämän jotkut pitkäaikaiset lukijat saattavat muistaakin. Lasten isä opetti mut pois tuosta todella rumasta ja epähygieenisestä tavasta. Häpesin aina käsiäni, mutta mulla ei ollut tarpeeksi itsekuria, että olisin päässyt itse eroon nakertelusta. Kun viimein sain kasvatettua pitkät ja kauniit kynnet, niitä ei tietenkään tehnyt mieli järsiä ja sen jälkeen mulla onkin ollut aina lakatut kynnet. Hermostuksissani saatan kyllä edelleen järsiä peukalonkynnen sivusta nahkaa. Ällöä.

Levitin tosi pitkään luomivärit pelkästään vaahtomuoviapplikaattorilla. Sentään en käyttänyt niitä paleteissa mukana tulevia nukkekodin kokoluokkaa olevia, vaan erillisiä pitkävartisia. Sivellintä käytin vain häivyttelyyn. Olen vasta kuluneen vuoden aikana opetellut sivellinten käyttöä ja se on todella mullistanut maailmani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
No, oliko pahoja? :D Lukeekohan kukaan enää tän jälkeen mun blogia?


Kynsillä Essie Going Guru

42 thoughts on “Kosmetiikkabloggaajan nolot tunnustukset

 1. Ihana postaus! Ihmisiä tässä vaan kuule ollaan. Mä pureskelin kanssa tosi kauan kynsiäni, voiteita käytän kun muistan ja huvittaa, silmänympärysvoidetta TOSI harvoin, suoristusrautaa en omista, ilmakihartimeni on niin vanha että tytär sanoi sen muistuttavan Star Trekin kaikkien aikojen ekan tuottiksen rekvisiitalta.
  Kauniit kynnet? Mikämikämikä Essien sävy?

  1. Essien lakka on Going Guru:) Oli myös tosi huojentavaa tunnustaa ääneen tämä kaikki, koska varmasti joku olettaa, että bloggaajana tietää kaiken aihepiiristä ja osaa kaikkea.

 2. Mä käytän edelleen vaahtomuoviaplikaattoreita, musta niillä saa runsaspigmenttiset luomivärit painettua siisteimmin luomelle. Toki häivyttelen siveltimellä sitten lopuksi. Itse pureskelin kynsiä myös täysi-ikäiseksi asti, sitten vaan päätin lopettaa. Ei ollut muuten mitenkään helppoa, koska siitä oli tullut niin tapa. :D

  1. Kyllä mullakin on ne käytössä, Duroylla on semmosia vaihdettavia päitä niin niitä olen käytellyt. Väriä saa hyvin pakattua luomelle:)
   Mä kokeilin kaikki Kynnelit ja muut, eipä vaan auttaneet ja muistan jo ihan lapsesta, että isä lupasi huomattavan summan rahaa jos saan kasvatettua kynnet yli sormenpään mitan, mutta sekään ei motivoinut tarpeeksi:o

 3. Ihana postaus!! mäkään en osaa föönata hiuksia! Tai siis jos tarkoitus on saada ne kuivaksi niin sitten onnistuu! Mä yritin eilen, jossain kosmisessa luomisen puuskassa, laittaa luomiväriä itselleni. Luin tutoriaaleja, otin siveltimet esille ja pistin suihkien. Neljä eri yritystä ja ihan kauheaa! Yksi oli ehkä ok. Yritin myös tehdä siipirajausta. Hahahahaha! Mun silmänurkan ihoa ei mitenkään saa pysymään paikallaan niin, että saisi jonkun siiven tehtyä. Ei mitään toivoa!

  1. Siis siipirajaus….täysin mahdotonta! En tajua miten kukaan osaa ja etenkin, miten se käy niin helpon näköisesti. Mulla tulee kans iho mukana, ei liu’u suti tai tussi tasaisesti millään.

 4. Ensinnäkin; ihan sikamegahyperihana lakkaus <333

  Toisekseen; samastuin pelottavan moneen kohtaan :D Muuten vinkkaisin sulle sitä lämpötaivutinta ripsille (mitä G&G:n Minna vähän aikaa sitten esitteli myös), mutta jotenkin nuo sun kohtaamat hiusten lämpömuotoilun haasteet antaa sen mielikuvan, että jos sitä lämpöä ei silmien lähelle.. :D

  Kolmannekseen; kiitos päivän piristyksestä sekä kauniiden kynsien että "nolojen" tunnustusten myötä :)

  1. Haha, tosiaan luultavasti saisin vaan palovammoja myös luomiin:D Muuten se vois olla kyllä tosi käyttis.
   Mulla on ehkä hieman vähemmän taas paineita bloggailun suhteen, kun tulin kaapista näiden asioiden kanssa;)

 5. Samaistun HYVIN moneen!! Aivan etenkin kaikkiin hiuksiin liittyviin. Lisäksi en osaa meikata kovin hyvin, mutta viime aikoina oon tajunnut että ehkä se ei johdu siitä etten osaisi, vaan siitä että vertaan itseäni muihin kauneusbloggaajiin? Se on vähän lohdullista. :’D

  1. En mäkään muuten osaa meikata. Mutta totta on, että riippuu mihin tai kehen vertaa, koska meidän porukassa on niin älyttömän taitavia tekijöitä:)

 6. :D mä ”föönaan” polkkatukkani niin, että rullaan hiukset pyöröharjan ympärille jonka jälkeen suhutan föönistä ilmaa päälle. tähän hiusten asetteluun harjan ympärille tarvitsen molempia käsiä, joten fööni pitää laskea käsistä jokaisen osion välissä. harjaa ei siis todellakaan liu’utella sulavasti hiuksissa samalla kun fööni puhaltaa niitä kuiviksi ja sileiksi. kampaajan tekniikka on hieman erilainen ja niin on tuloskin! :) vaikka vain kaksi kättä hänelläkin on käytössään, mystistä…

  1. Mulla on ollu toi sama tekniikka kun olen yrittänyt. Kunpa tosiaan olisi kolmas käsi:D Mä luulen, että kampaajaa auttaa sekin, että se ulottuu paljon paremmin asiakkaan hiuksiin kuin jos itse föönaa omiaan. Mä ehkä saattaisin osata föönata jonkun toisen tukan. Yleensä mun föönailuista tulee vaan söhröä ja hamppuiset latvat.

 7. Mä niin samaistun tohon tekoripsiosastoon. En vaan saa niitä hyvin paikoilleen. Kynsiä en ole ikinä pureskellut mutta kauniita niistä ei saa ja lakata en osaa. Tää oli lohdullinen kirjoitus. Kiitos!

 8. Hyvä postaus! :) Mä revin kynsinauhoja, tai no siitä olen päässyt mutta tilalle on tullut käsien ihon ”kalvaminen” hampailla. Se on vissiin jotain ahdistuksen välttelyä/purkua eli sinänsä tosi ikävää ja haluisin kyllä siitä eroon :(

  1. Mä varmaan purisin kynsiä jos niissä ei olisi lakkaa. Ja taatusti pureskelisin nahkaa, ellen ottaisi kuvia kynsistä blogiin. Näistä tavoista on vaan ihan tosi vaikea päästä irti kun kädet on siinä saatavilla koko ajan:P

 9. Aplikaattorit (tai sormi) on just parhaita, kun haluaa pakata kunnolla väriä luomelle!

  Hiukset opin föönaamaan kunnolla vasta sitten, kun leikkasin ekaa kertaa polkkatukan. Mulle avainjuttu on ensin pää alaspäin pöhötellä tukka lähes kuivaksi ja vasta sitten käydä se (sillein suurpiirteisesti isoissa osioissa) pyöröharjan kanssa läpi. Saa hyvän nosteen tyveen ja pörrösyyden pois – siis verrattuna pelkkään pää alaspäin pöhöilyyn.

 10. Haha, ihan normisettiä! :D <3 Minäkään en osaa käyttää ku hiusharjaa. En osaa meikatakaan, tosin se johtuu kiinnostuksen puutteesta. Ripsaria sentään osaan laittaa nätisti. :D Ekan naamarasvan ostin nyt talvella, yörasvoihin ja muihin en oo vielä sotkeutunu vaikka ehkä kannattais. Joo ja määki järsin kynsien vierellä olevaa nahkaa ressissä. Se on jostain syystä sillon kivaa ja rauhottavaa. :D

  1. Mä haluaisin osata meikata mutta en oikein osaa. Meikkaan silti. Taitaa olla aika tavallista toi pureskelu vaikka bloggaisi kynsistä, sen vaan tekee paikkoihin, joista se ei niin näy:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *