Korento – kotimaista luonnonkosmetiikkaa

Oletteko jo kuulleet, että Flow Kosmetiikka on lanseerannut ensimmäisen suomalaisen luonnonkosmetiikkameikkisarjan? Olin jokunen viikko sitten tuotteiden julkistamistilaisuudessa ja nyt olen ehtinyt testailla sarjaa sen verran, että olen löytänyt omat suosikkini. Sarja täydentyy ensi keväänä (ellen väärin muista) ja nyt aluksi myyntiin tuli tuotteita kasvomeikin tekoon.
Korento oli esillä myös lokakuisilla I love me-messuilla ja ständin ympärillä kävi melkoinen kuhina, eikä ihme, siinä määrin kiinnostavista uutuuksista on kyse.

Uusia meikkipohjia on kaksi erilaista; kiinteä voidemainen ja ohut nestemäinen seerumimeikkivoide. Kuvittelin aluksi, että jälkimmäinen on minun juttuni, mutta olin väärässä, sillä voidemainen meikkivoide osoittautui näistä sopivammaksi aikuiselle sekaiholleni. Vaikka se on lasipurkissa kiinteää, se sulautuu hetkessä iholle ja levittyy vaivatta ohuesti kostutetulla meikkisienellä ja on kerrostettavissa enemmän peittoa vaativille alueille. Ihana tuote! Meikkivoide on hurjan riittoisaa ja 20ml purkki kestää varmasti pitkään.

Olen ollut erityisen vaikuttunut etenkin meikkipohjan kestosta, sillä se ei vaadi käytännössä juuri lainkaan korjailua päivän aikana. Meikkivoide ei ole pakkautunut juonteisiin tai muutenkaan vaeltanut kasvoilla. Laitan luonnollisesti alle primerin ja lopuksi ohuelti puuteria ja meikinkiinnityssuihkeen.

Seerumimeikkivoiteesta on saatavilla neljä eri sävyä ja voidemaisesta peräti kahdeksan. Pääsin valitsemaan itselleni sopivat sävyt Eevis Liedeksen avustuksella ja jännästi sopiva seerumimeikkivoiteen sävy oli warm 01 ja voidemaisen cool 02. Mä olen tietenkin nyt korkannut myös tuon seerumimeikkivoiteen, mutta onneksi siinä on kahden vuoden säilyvyysaika, sillä uskoisin sen olevan mieluisampi lämpimämpään vuodenaikaan…eli palataan siihen joskus ensi kesänä:)

Mineraalimeikkipohjien ystäviäkään ei ole unohdettu, sillä mineraalipuuteria löytyy peräti kymmenessä eri sävyssä.

 

Seerumiposkipunaa testasin lanseeraustilaisuudessa, mutta mähän en osaa käyttää voidemaista poskipunaa, joten sitä mulla ei ole esiteltävänä. Ehkä hieman helpommin lähestyttävä ja monikäyttöisempi on Lip & Cheek Tint huuli- ja poskiväri, josta sain sävyn Roseship. Tässäkin on hurjasti pigmenttiä ja ihan pieni ripaus riittää esim. huulille. Yhteensä sävyjä on kuusi ja voide sisältää mm. raakakaakaovoita ja luonnonvahoja.

 

Lopuksi vielä irtopuuteri, josta olen pitänyt todella paljon! Puuteri on väritön, hienojakoinen, toimii sekä vipalla että siveltimellä levitettynä ja viimeistelee meikin kauniisti.

Kaiken kaikkiaan Korento on mielenkiintoinen tuttavuus ja todella tervetullut sarja. Hillityn eleetön ja kaunis pakkausdesign miellyttää silmää ja lasipakkaukset ovat kierrätettäviä. Pienenä valmistajana nykyään Riihimäellä toimivalla Flow Kosmetiikalla ei ole luonnonkosmetiikan sertifikaatteja, mutta tuotteiden raaka-aineet ja valmistusprosessit täyttävät sertifioinnin vaatimukset.

Miltäs näyttää? Eikö ole mahtavaa, että myös meikeissä on nyt saatavilla kotimainen vaihtoehto?


Tuotteet saatu pr-näytteinä

12 thoughts on “Korento – kotimaista luonnonkosmetiikkaa

  1. Etenkin meikkivoiteissa sävy kannattaa valita, jos mahdollista, paikan päällä jälleenmyyjän luona, niin saa varmasti sopivan.
   Mä tykkään myös tosi paljon kauniista pakkauksista <3

  1. Mulla olisi varmaankin mennyt sävyvalinta pieleen, jos olisin itsekseni ollut asialla tai koettanut valita sopivaa sävyä netin kautta. Jälleenmyyjiä on onneksi runsaasti, tosin en osaa sanoa, kuinka monelta Flow Kosmetiikan tuotteita myyvältä Korennot löytyvät hyllystä. Toivottavasti monilta!

   Aurinkoa päivääsi Nina<3

 1. Mä olen ihan rakastunut tuohon huuli- ja poskipunasävytteeseen, mulla on se Rasberry ja se on sävynä <3_<3 Odottelen, että nää tulee meikäläistä lähellä olevaan paikkaan kunnolla myyntiin, olisi tarkoitus sitten käydä ostamassa tätä sarjaa lisää ^_^

  1. Mäkin tosiaan kuvittelin, että se on mulle passeli kun yleensä pidän ohuista ja kuulaista meikkituotteista, esim. Lumenen sävyseerumi on yksi mun suosikki-meikkipohjista. Vaan eiköhän sekin kesällä pääse käyttöön, kun silloin ei tee mieli käyttää mitään kovin peittävää:)

 2. No onpa kyllä kiinnostava sarja! Kauniit purkit ja ihanan näköinen sävy tuo Rosehip! Voidemainen meikkivoide kiinnostaa erityisesti tuon sun kuvailun perusteella.

  1. Mulla on vähän nihkeitä kokemuksia luonnonkosmetiikan meikkivoiteista, mutta nyt piti kyllä kääntää kelkka tyystin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *