Kätevä apuväline meikkisivellinten kuivatukseen

Olen ottanut nyt tavakseni pestä meikkisiveltimet joka sunnuntai. Puuha ei ole mitenkään mukavaa, mutta siedettävissä, kun siitä on tehnyt rutiinin ja käytössä ovat kaikki mahdolliset helpotusta tuovat apuvälineet.

Tilasin yhden lisää eBayn ihmemaasta 3,50 eurolla. Saapuessaan se näytti tältä:


Osia oli onneksi maltillinen määrä ja selvisin kasaamisesta ilman ohjetta \o/
Valmiin häkkyrän kuuluu olla tämän näköinen:


Tässähän on siis teline, johon siveltimet voi tökkiä pesun jälkeen kuivumaan. Siveltimiä ei koskaan saa kuivata pystyssä harjakset ylöspäin, koska silloin liimauksiin valuva vesi haurastuttaa niitä ja pitemmän päälle aiheuttaa harjasten irtoamisen. Niitä ei myöskään pidä laittaa nojaamaan esim. seinää vasten, koska silloin harjakset taittuvat.

Tavallisesti olen kuivattanut siveltimet pyyhkeen tai talouspaperin päällä aseteltuani ensin harjakset muotoonsa, mutta satavarmasti ne kuivuvat paremmin ja ilmavammin tässä telineessä.


Koska pesen sudit viikoittain, tähän kyytiin mahtuu juuri käyttämäni määrä siveltimiä. Mä putsaan välissä Kicksin suihkeella lähinnä peitevoidesiveltimiä ja muita siveltimiä putsailen käytön välillä mikrokuituliinaan, joten mitään valtaisaa kasaa sutipyykkiä en ehdi viikossa kerryttää.
Voishan näitä tietysti hankkia useampia, jos pestävää ja kuivatettavaa on enemmän, mulle varmaan riittänee tämä yksi.


Kyllä on aivan mahdottoman kätevä! Kestävyydestä en osaa sanoa, muoviläystäkkeet rei’issä varmaan väsyvät ajan mittaan, mutta sitten voin tilata uuden 3,50 eurolla.
Tellinkejä löytyy esim. täältä.

Kuka muukin ihmettelee nyt, että miten tässä oikein on tultu toimeen ilman?

16 thoughts on “Kätevä apuväline meikkisivellinten kuivatukseen

 1. Nerokas idea:) Tuollaisen voisi varmaan joku käsistään kätevä (=en minä) värkätä itsekin tai kohta ehkä Ikeasta tai Clas Ohlsonilta saa tällaisia;) Näin vastaavan telineen jo jonkin aikaa sitten yhden ulkomaalaisen kauneustubettajan videolla, mutta hän poloinen oli pistänyt siveltimensä sinne ihan väärinpäin, harjakset ylöspäin o_o
  Tuollainen telinehän vie paljon vähemmän tilaakin kuin siveltimien levittely jonnekin laakealla alustalle pyyhkeen päälle. Peukku tälle:)

  1. Ah, tässä on tosiaan myös väärinkäytön mahdollisuus olemassa=) Mä unodin myös kirjoittaa suosittelut kissatalouksiin, joissa siveltimet kiinnostaa kissoja, koska tuosta niitä ei saa niin helposti napattua.
   Mun kissat ilmeisesti ovat ottaneet uhkailuni tosissaan, ja saan pitää siveltimet rauhassa esillä pöydälläkin:D

  1. Mullekin tämän olemassaolo valkeni vasta, kun lähden googlettelemaan, että löytyisikös jotain edullista vaihtoehtoa. Sigmalla on olemassa hienoja ja aika arvokkaita telineitä ja olen käyttänyt myös pikkupyykin kuivatukseen tarkoitettua häkkyrää sutikuivaustelineenä, mutta ajattelin, että ihan varmasti kiinalainen on keksinyt tähän jonkun apuvälineen:D

 2. Tää taitaa lähteä heti tilaukseen! Oon vastaavia katsellut monesti aiemmin, mutta korkea hinta on jättänyt asian vielä ajatuksen asteelle, mutta tuolla hinnalla ehdottomasti kokeiluun!

 3. Hei kiitos! Tilaukseen lähtee. ? Minä kans kerran viikkoon pesen siveltimet ja oon kuivatellu pyyhkeen päällä. Tilaahan se vie melko pieneltä lavuaarin vieruspöydältä. Onhan tää ny must-hankinta, varsinkin tolla hinnalla!

  1. Tänään onkin taas se päivä:D Homma on kyllä hieman mukavampaa, jos on näitä välineitä käytössä ja saa vähän välineurheilla:)

 4. Mullakin on ollut tää jo n. puolivuotta käytössä, enkä pois vaihtaisi :-)
  Hyvin ainakin vielä kestänyt. Tosin mulla on isompi suorakulmion mallinen ja pesen isomman erän siveltimiä 2-4 viikon välein riippuen miten paljon olen meikannut ja likaisia kertynyt.
  Tänkin kanssa kävi se perinteinen, kun ensimmäisen tilasin, että katosi jonnekin postissa, mutta onneksi seuraava löysi perille saakka.

  1. Ebay-hankinnoissa on aina pieni riskinsä. En oikein koskaan tilaa muuta kuin jotain muutaman euron juttuja ja hyvällä onnistumisprosentilla ovat kyllä perille löytäneet. Mä en selaillessani löytänyt kuin lähinnä näitä pyöreitä, mutta toisaalta tää riittää kerran viikossa pyykkäävälle:)

 5. Jännä kapistus :D Ehkä tämä pitäisi hankkia, tosin hieman mietityttää, että missä sitä sen loppuviikon säilyttelisi. Saako tuota kätevästi purettua osiin välissä, mitä veikkaat?

  1. Joo saa purettua! Tätä ei mitenkään liimata kasaan tai mitään, joten telineen voi purkaa tuohon ekan kuvan tilanteeseen hetkessä ja taas kasata käyttöön. Littana kokonaisuus on helppo työntää johonkin koloon säilytystä varten:)

 6. Mähän pesen aina hervottoman kasan siveltimiä kerralla, koska inhoan sitä touhua enkä tietenkään mitenkään saa hommaan mitään järkevän aikavälin rutiinia. Siksi tuo teline olis mun käytössä auttamattoman pieni, mutta hiton kätevän oloinen kyllä!

  1. Sä tarttisit näitä jonkun 5kpl riviin tai sitten halkaisijaltaan puoli metriä olevan HC-käyttäjän mallin:D

  1. Elevenillä on ainakin Sigman telineitä, jotka on aika isoja ja huomattavasti tätä monimutkaisempia. Hinta kyllä karsii ostohalut, mutta tämä sopi omallekin kukkarolle:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *