Kaksi kertaa Wisteria

Picture Polish julkaisi viime vuonna uuden version Wisteriasta. En tarkalleen tiedä, miksi näin, mutta vanhassa on neonpigmenttiä joka kyllä vaikuttaa peittävyyteen ja sen lisäksi lakka kuivuu semimattaiseksi, liekö se sitten syynä. Parisin kohdalla ainakin oli näin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen omistanut alkuperäisen version pitkään ja lakkaus sillä on nähtävissä mm. täällä. Joskus on hauska kaivella linkkejä vanhoihin postauksiin: tuolloin minulla on ollut tosi pitkät kynnet, flunssa ja poikaystävä. Ajat muuttuvat, kynnet lyhenevät, tällä hetkellä ei vaivaa flunssa eikä poikaystävä;) Postauksessa esitellyt hoitotuotteet ovat kyllä edelleen käytössä ja todella hyviksi havaitut.

Vanhalle Wisterialle löytyy muuten dupekin, Illamasqua Jo’mina, jonka olen myynyt pois. Laadullisia eroja lakoilla ei oikeastaan ollut joten Illamasqua sai lähteä typerän kantikkaan korkkinsa vuoksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Päivänä eräänä olin CesarsShopissa hypistelemässä Picture Polishin pulloja ja muistinvaraisestikin arvelin, että uusi Wisteria on vanhaan verrattuna niin erilainen, että haluan ostaa sen ihan vaan voidakseni suorittaa omakohtaisen vertailun. Ja tämän vertailun tuloksena aion myös pitää molemmat lakat koska ne ovat aivan eri sävyiset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kumpaakin lakkaa on kynsillä kaksi kerrosta. Sanoisin, että uusi levittyy ja peittää vanhaa paremmin. Se on vähän kuin holoton versio Eeriestä, joka on yksi Picture Polishin lempilakkojani. Vanhan lakan mattaisuus ei häiritse, tuleehan päälle kuitenkin aina pikakuivattaja ja useimmiten vielä koristelutkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Löytyykö sinulta jompi kumpi? Ja mitä mieltä olet lakkojen ”päivittämisestä”, jossa nimi säilyy ennallaan mutta sävy voi olla jotain ihan muuta? Muutkin merkit (mm. A England) ovat kunnostautuneet tällä rintamalla mutta Picture Polishilta tulee mieleen ainakin jo mainittujen Parisin ja Wisterian lisäksi Monroe ja Ariel’s Tale. Itse en oikein tykkää, koska ostajana haluaisin olla ihan varma, mitä saan tilatessani jonkun lakan ja läheskään kaikki jälleenmyyjät eivät kerro, kumpi versio on kyseessä. Wisteria tosin on jo niin vanha lakka, että tuskin keneltäkään enää löytyy myynnistä alkuperäistä.

16 thoughts on “Kaksi kertaa Wisteria

 1. En omista kumpaistakaan näistä, tosin en kyllä yhtään tykkää että alkavat vanhaa lakkaa sorkkimaan uusiksi. Nimeäisivät sen myös eriksi eivätkä yrittäisi samalla nimellä myydä kuitenkin erilaista lakkaa, prkl sanon minä.

  1. Samaa mieltä! Saapa muuten nähdä, millainen uusi Paris on vanhaan verrattuna, en oikein tykännyt alkuperäisestä joten reborn-versio voisi olla enemmän mun väri.

 2. En kyllä mäkään tykkää, että lakoista tehdään erilaisia uusintaversioita. Miksei niihin voida lisätä nimeen vaikka numerokin, jotta tietäisi mikä versio on kyseessä…

 3. Oho, aikamoinen ero näissä! Mielestäni saisivat kyllä reborneihin laittaa jonkun merkinnän siitä, että kyseessä on uusittu versio, jos näin olisi niin asia ei itseä häiritsisi.

  1. Toinen paljon puhuttanut on Essien jenkki- ja eurooppaversioiden ero. Lakoissa on suuriakin sävyeroja ostopaikasta riippuen vaikka nimi on kaikkialla sama :o

 4. Samaa mieltä kuin edelliset, nimestä pitäisi kyllä käydä ilmi mikä lakka on kyseessä – varsinkin tällaisessa tapauksessa jossa lakan sävy muuttuu ihan oleellisesti. Parisin kohdalla sävyero taisi olla aika minimaalinen, mutta silti. Wisteriaa en koskaan tullut ostaneeksi, sillä Illamasquan Jo’Minasta en vain mitenkään voi luopua, kun isä on sen mulle itse valinnut ja ostanut :D <3

 5. Mulla on uusi Wisteria, koska mun Wisteriani ei ole Jo’minan sävyinen. Mua ei sinänsä haittaa, jos sävyä muutetaan hieman ja nimi pysyy samana, kunhan siihen nimeen sitten lisätään esim. juuri tuo sana Reborn ja lakasta on kunnon swatchit niin että ostaja tietää mitä on ostamassa :)

  1. Pullossahan sitä ei missään lue eli pitää olla aika hyvin kartalla että tietää, mitä tilaa. Eikä kaikki nettikaupatkaan laita tuotetietoihin mainintaa, kumpaa versiota myyvät. Ärsyttää!

 6. Mua ärsyttää ihan hikeen asti nämä sama nimi-eri lakka- kombot, myös ne lakat jotka on ihan eri merkeiltä, mutta saman nimisiä kuten nää kaikki maailman Sunday fundayt ja mellow yellowt.. luulisi nyt että maailmassa riittäisi nimiä ihan jokaiselle lakalle omansa :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *