Kahden vuoden takaa

Jokainen bloggaaja ehkä mieluiten unohtaisi blogin alkuajan postaukset eikä vanhoja tee muutenkaan niin mieli kaivella. Toisaalta on kiva huomata, että on kehittynyt harrastuksessa eikä jäänyt junnaamaan paikalleen. Ja ovathan nuo vanhat merkinnät kuitenkin kenen tahansa luettavissa joten…no, menköön.

Sain tässä eräänä iltana ystävältäni ehdotuksen tehdä uusiksi joitakin vanhoja lakkauksia ja ainakin tämän yhden postauksen verran päätin toteuttaa toivetta. Vanha lakkaus ajoittuu aika tarkalleen kahden vuoden taakse ja käyttämäni lakka on yhä hallussani.

Auringossa
Lightboxissa

Reinkarnaatio-tuotoksessa laitoin viisastuneena alle peittävämmän lakan, Zoya Tamsenin, ja sen päälle kaksi kerrosta Arleyta. Tällä kertaa en käyttänyt mustia siirtokuvia ja jätin strassitkin pois. Lakassa oli jo seuraavana päivänä melkoiset kärkikulumat enkä senkään vuoksi välittänyt panostaa näihin enempää

Mikä sitten on muuttunut kahdessa vuodessa? Arleyn lakka on edelleen tosi kaunis, muuten se olisikin saanut jo lähteä. Tätä ja 668:a lukuun ottamatta olen myynyt kaikki muut pois. Lakoissa ei ole mitään vikaa, on vain tullut kiinnostavampia merkkejä tilalle. 800 ei ole paksuuntunut tai muuttunut miksikään vaan on edelleen ihan priimakuntoinen. Mielestäni sillä oli helppo lakata, siihen saattaa kyllä vaikuttaa alla ollut Tamsen.

Nykyinen kynsieni malli on mielestäni paljon kivempi ja lakkausjälki siistimpää. Olen kehittynyt kynsien kuvaajana ja blogin ulkoasu näyttää huolitellummalta, kun kuvat ovat saman kokoisia.

Kameratekniikassa ei ole tapahtunut mainittavia muutoksia, kuvasin silloinkin pokkarilla.

Sormet kyllä syyhysivät ihan hitosti vähän peukaloida vanhaa postausta mutta se ei tuntunut reilulta ja olisi tavallaan vesittänyt koko idean.

Vanhassa postauksessa kerroin havittelevani Nubar Prizea ja hankinkin sen myöhemmin, mutta se lähti suoraan eteenpäin eli en koskaan lakannut sillä kynsiäni. Prize oli kyllä ihan sievä mutta kuivui ärsyttävän karheaksi ja en sitten kuitenkaan tykännyt siitä. Sen sijaan muita punaisia hololakkoja olen haalinut kokoelmaani useamman kappaleen.

Myös mainitsemani Make Up Storen Britta taisi suorittaa pikavisiitin luonani ja sekin lähti kiertoon.

Sama pihlaja tuottaa edelleen marjoja kotipihallamme ja notkuu tätä kirjoittaessani punaisena niitä. 
Jotkut asiat sentään pysyvät eikä niiden soisi muuttuvankaan:)

30 thoughts on “Kahden vuoden takaa

 1. Oi, olipa kiva juttu! Ihanaa nähdä, että kynsibloggaajatkin ovat (ainakin olleet) ihmisiä – ehkä mullakin on vielä toivoa! Yritin tosissani käännellä tuota edellistä lausetta aika moneen asuun, mutta ei se tuon paremmaksi tässä vajaan aamukahvin voimin muuttunut, olen pahoillani. :D Hirmu hauska idea nostaa vanhoja tekstejä, toivottavasti näitä nähdään syksyn mittaan vielä lisää? :)

  (Jotain tästä mun kahvintarpeesta kertoo varmaan se, että rullasin tätä postausta edestakaisin useampaan kertaan ja silmät sirrissä mietin, että mikä kuvista on alkuperäinen ja mikä uudisversio. Kunnes havahduin sanaan ’musta’ ja tajusin klikata linkkiä..) :’D

  1. Saattaapi hyvinkin olla, että toteutan vielä joitakin, täytyy penkoa vanhoja postauksia ja etsiä sieltä ehkä joku vähän ”vaativampi” lakkaus toteutettavaksi:)
   Mulla ei ole vanhoja kuvia enää tallella, olisin muuten liittänyt tähän suoraan….tai kai ne jossain googlen palvelussa on mutta tuntui mukamas liian työläältä alkaa etsiä…

 2. Tässähän olisi hyvä haaste kynsibloggaajille! :D Mun oli pakko kurkata omiin lakkauksiin kahden vuoden takaa, ja juuri silloin mulla on ollut kamala kynsimasis kun kynnet oli pakko lyhentää ihan nysiksi. Muistan vieläkin kuinka paljon se v*tutti. :D Tuo Arley on kyllä ihana lakka, mäkään en siitä hevillä luovu.

  1. Jos en olisi niin haastevastainen itse, saattaisin hyvinkin heittää tästä pallon eteenpäin:) No ehkä tähän joku tarttuu.
   Mulla on kynnet lyhentyneet kovasti tässä kahden vuoden aikana ja olen ihastunut tähän lyhyempään ja sirompaan malliin. Silmä kun on tottunut, niin nämä ei näytä enää nysiltä. Vapaaehtoinen lyhentäminen on kyllä huomattavasti kivempaa kuin pakon edessä tapahtuva:P

 3. Tuo niin nätti lakka! Ja tuo kynsimalli on kaunis, itselleni havittelen samaa, tosin oma kynsipeti on kovin leveä että onnistuukohan koskaan.
  Ja älä mee ropeltaa niitä vanhoja posteja :)

 4. Mukava postaus! :) Tosin mun mielestä noi kahden vuoden takaisetkin on edelleen ihan esittelykelpoiset. Vaikka muistan kyllä itsekin tunteen, kun kaivelin vanhoja postauksia esille niin ei se mitään riemua ja rattoa ollut :D

  1. No mulle tulee lähinnä olo että tekis mieli painaa deleteä ja poistaa koko postaus:D Monihan sitä tekeekin tai aloittaa kokonaan uuden blogin mutta vähän pöljää puuhaa sekin on mielestäni.

  1. Kukaan ei taida olla seppä syntynessään, tekemällä oppii niin kynnet kuin bloginkin kirjoittamisen. Ja aina löytyy parannettavaa ja aina kun katsoo vaikka puolikin vuotta vanhoja postauksia niin sieltä löytäisi korjattavaa. Suunta on sentään oikea:)

 5. Tosi kiva postaus :) Hyvältä näyttävät vanhatkin versiot kynsistä mutta huomaa kyllä kehityksenkin mitä on tapahtunut :) Pakko kysäistä tuosta kovakoosta, eli miten saat nuo kuvat bloggerissa samankokoisiksi? Olen itse tapellut tämän kanssa jo pitkän aikaa…Vaikka kuvat skaalaa kuvankäsittelyohjelmalla samanlevyisiksi ja bloggerissa valitsee saman kuvan koon (pieni, suuri yms.) eivät ne silti ole samanlevyisiä. En ymmärrä mikä siinä menee pieleen…? Turhauttavaa kun joka kerta tekee saman duunin kuville, mutta joka kerta ne ovat just sen levyisiä kun niitä huvittaa =D

  1. Mä rajaan kuvat samaan kokoon ennen tänne siirtämistä ja sitten valitsen bloggerista kuvakooksi ”erittäin suuri”. Eli minäkään en osaa nyt suoraan sanoa missä sulla menee pieleen koska mielestäni teet ihan oikein:) Mä tosin olen päätynyt käyttämään nyt vain vaakakuvia koska pystykuvat skaalattuna samanlevyisiksi on järjettömän kokoisia. Mitä ohjelmaa käytät?

  2. Käytän Gimp-kuvankäsittelyohjelmaa. Mietin sitäkin että tuleeko joku kämmäys kun korvaan vanhan kuvan (en siis tallenna muutosten jälkeen) mutta tiedostoista jälkikäteen katsottuna kuvat näyttäisivät olevan juuri sitä mihin ne skaalasinkin, mutta bloggerissa leveydet ovat sitten toisistaan poikkeavia. Täytynee kokeilla ainakin vaakakuville vielä tuota ”erittäin suuri” kokoa josko ne silloin näyttäisivät keskenään yhtä suurilta :)

 6. Tosi kiva postaus! Todellakin olet kehittynyt, vaikka ei noissa vanhoissa kuvissakaan mitään vikaa ollut. (vähän pieniä ja lakka ei toistu yhtä kauniisti)

 7. Kuvat ovat kyllä parantuneet silmin nähden! Nätti lakka tuo Arleyn punainen holo; se on siitä kumma yksilö että vaikka toistuvasti ihailen sitä milloin missäkin, niin ei oo poltetta silti hommata lakkaa itselle. What’s wrong..?

  1. Jotkut lakat vaan on sellaisia, että niitä on kiva ihastella toisilla mutta itselle ei tule hankittua.
   Kynsien kuvaaminen on myös ihan oma taiteenlajinsa, vaikka minäkin olen harrastellut valokuvausta vuosia, niin kynsikuvauksen olen joutunut opettelemaan (kantapään kautta) ihan harjoittelemalla:)

 8. Mä kyllä tartun tähän haasteeseen, vastahan mä oon varmaan puol vuotta asiasta puhunut ja haasteotsikkokin on ollut mielessä yhtä kauan valmiina :DD

 9. Mulla kans tää sama CA ja tykkään tosi paljon :) Vaikkakin joutuu pistää punaista cremeä alle, niin eipä se menoa haittane, niin joutuu monen muunkin lakan alle :D Tosi kivat noiden hopeiden siirtokuvien kanssa! Kunpa onnistuis kuvissa yhtä hyvin kuin sä…

  1. Joo ei muakaan haittaa kerrostaa peittävämmän päälle, vähemmällä pääsee:) Kuvauspuuhissa voi onneksi kehittyä kuten noista omistanikin huomaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *