Juhannustaikoja pullosta

Erilaisten taikojen tekeminen on perinteisesti kuulunut juhannusyöhön. En ole erityisen taikauskoinen, joten luotan ikuisen nuoruuden tavoittelussa mieluummin kemiaan. Sain ilokseni tilaisuuden kokeilla seerumeita, joihin olisi pitänyt tutustua jo 20v sitten, sekä ehkä parasta kuorintatuotetta ikinä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
V10 Plus on Ihola Oy:n maahantuoma ihonhoitosarja, josta löytyy mm. 10 erilaista seerumia eri tarpeisiin. Vesipohjaiset seerumit eivät sisällä mm. parabeeneja, mineraaliöljyjä, keinotekoisia väriaineita tai hajusteita ja Japanissa valmistetut tuotteet on dermatologisesti testattu. Netissä voi tehdä seerumitestin, josta saa osviittaa parhaiten oman ihotyypin tarpeisiin sopivista seerumeista. Saatavuus on hyvä, tuotteita myydään apteekeissa kautta maan ja hinta 80-90€ välillä.
Värikkäiden pullojen vetoisuus on 30ml (muutamista on saatavilla myös 10ml matkakokoja) ja pullossa on hygieeninen pipetti annostelua varten. Kasvoille tarvitaan vain kolmisen tippaa tuotetta kerralla ja seerumi levitetään puhdistetulle iholle aamuin illoin ennen kosteusvoidetta. Jos iho on rasvainen, pelkkä seerumikin voi riittää.

Seerumeja on myös mahdollista sekoittaa keskenään.

Oma ihotyyppini on monella tapaa ongelmainen, mikä osittain voi johtua siitäkin, että en ole panostanut sen hyvinvointiin riittävästi ja riittävän ajoissa. Seerumitesti kertoi, että hyötyisin A-, C- ja Bio Cell-seerumeista joita olen käyttänyt nyt muutaman viikon ajan päivittäin ja huomannut selkeitä tuloksia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A-vitamiiniseerumi uudistaa ihoa, tehostaa aineenvaihduntaa, heleyttää ja kirkastaa ihoa sekä vaalentaa tummaa silmänympärysihoa. Minulla on luonnostaan tummat silmänaluset ja tunnustan, että olen vasta nyt 40+ -vuotiaana alkanut käyttää silmänympärysvoiteita ensimmäisten selvien juonteiden ilmestyttyä näkyviin. Vain n. 15v liian myöhään.
Vaikka nukkuisin, ulkoilisin jne kuinka paljon tahansa, silmien alla on kroonisesti pussit ja näytän nuutuneelta. Toki usein olenkin mutta ei sen tarvisi näkyä päällepäin ja kaikki apu on tervetullutta.

Seerumi on kirkasta, imeytyy ihoon nopeasti ja ihotuntuma on miellyttävä, kuten kaikissa näissä.

seerumi_a_tipat


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kaikista eniten olen pitänyt C-vitamiiniseerumista. Se kirkastaa ihoa, supistaa ihohuokosia ja vähentää talineritystä. Huolimatta aikuisesta iästä ihoni on epäpuhdas ja siinä on oikeastaan aina näppyjä, vanhojen arpia tai muuta peiteltävää. Mustapäitä tulee jonkin verran ja erityisen harmissani olen suurista ihohuokosista. Meikkipohja näyttää helposti epäsiistiltä vaikka alle laittaisi mitä tahansa ja laadukaskaan pohjustaja ei riitä täydellisesti tasoittamaan ihoani.

C-vitamiiniseerumi on juoksevaa, miltei vesimäistä ja imeytyy ihoon tosi nopeasti.

seerumi_c_tipat

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seerumeista viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä yökaverini; Bio Cell-seerumi. Tämä anti-age -seerumi on tarkoitettu hidastamaan ikääntymisen vaikutuksia, nopeuttamaan solujen uudistumista ja silottamaan ihoa. Seerumin koostumus on näistä kiintein ja täyteläisin. Väri on vaaleankellertävä. Seerumi sisältää mm. neuropeptidejä, joiden kerrotaan olevan turvallinen vaihtoehto Botoxille ja rentouttavan kasvojen lihaksia ehkäisten ilmejuonteiden syntymistä sekä omenan kantasolu-uutetta, joka silottaa ihoa.

Seerumikokemukseni ovat olleet niin positiivisia, että en uskalla enää olla ilman. Vuodenaika vaikuttaa jonkin verran, mutta kaikki kiristys ja punoitus on jäänyt pois. Iho myös tuntuu pehmeämmältä ja hoidetummalta. Aurinko ei liiemmälti ole paistanut, mutta jo muutaman vuoden ajan olen saanut jo aikaisin keväällä pigmenttiläiskiä kasvoihin, erityisesti otsan alueelle ja nyt muutokset ovat selvästi vähäisemmät. Ohimoilla on näkyvissä tummemmat kohdat tutuilla paikoillaan mutta ei niin erottuvina kuin yleensä.

Finnejä toki tulee edelleen mutta siitä huolimatta iho tuntuu ja näyttää raikkaammalta ja paremmin voivalta.

seerumi_biocell_tipat


Lopuksi hehkuttamani kuorintageeli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Olen koko tähänastisen elämäni ajan kuvitellut, että kuorintavoiteen teho perustuu siinä oleviin partikkeleihin ja mekaaniseen tehoon. Näistä lähtökohdista lähdin testaamaan V10 Plus-sarjan kirkasta, vesipohjaista kuorintageeliä ja totesin omin silmin, että olen aina ollut väärässä.

Pieni tilkka geeliä riittää koko kasvojen alueelle. Tuubia kannattaa puristaa varoen, sillä se annostelee geeliä helposti turhan avokätisesti ja sitä ei tarvita paljon. Geeli levitetään kasvojen iholle, annetaan vaikuttaa viiden sekunnin ajan ja sen jälkeen pyöritellään pois kevyin liikkein, jolloin kuollut ihosolukko irtoaa. Koetin havainnollistaa alla olevalla kuvasarjalla tapahtumaketjua.

Irronnut ihosolukko tuntuu ja näkyy valkoisina hiutaleina iholla ja se huuhdellaan lämpimällä vedellä pois. Hellävarainen kuorinta sopii myös herkälle ja akneiholle käytettäväksi 1-3 kertaa viikossa. Olen itse käyttänyt tätä pari kertaa viikossa ja tuote jää varmasti säännölliseen käyttöön, niin kovin olen tästä pitänyt. 50ml tuubin hinta omassa apteekissani oli hieman yli 30€.

Iho tuntuu kuorinnan jälkeen puhtaalta, sileältä, raikkaalta eikä punoita tai arista kuten mekaanisen kuorinnan jälkeen. Ihan helmi <3

kuorinta_final
V10 Plus-tuoteperheeseen kuuluu lisäksi mm. puhdistusgeeli, kosteusnaamio ja silmänympärysvoide. Ensikosketukseni sarjaan jätti hyvän kuvan tuotteista ja laittoi ihonhoitorutiinini kerralla ajan tasalle. Sarjaa on palkittu laajalti ja siitä on kirjoitettu paljon lehdissä ja blogeissa eikä syyttä.

Nyt toivotan kaikille siellä ruutujen toisella puolen hyvää ja rauhallista keskikesän juhlaa, pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne ja nähdään taas maanantaina:)

Tuotteet lehdistönäytteitä. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä. 

12 thoughts on “Juhannustaikoja pullosta

  1. Sitä mäkin ihmettelen mutta pakko uskoa, kun omin silmin näkee:) Osa toki on pakosti tuota itse geeliä mutta iho tuntuu todella hyvältä tällä kuorimisen jälkeen ja se on pääasia:)

 1. Mä oon himoinnu näitä seerumeita jo kauan, mutta kun haluaisin ostaa useamman pullon, niin kukkaro ei ehkä kestäisi.. :D Täytynee varmaan jossain vaiheessa tuo kuorinta ainakin ostaa, tekisi mun herkistyneelle iholle varmasti parempaa kuin perinteiset, mekaanisemmat kuorinnat (, joita niitäki nykyään hyvin harvakseltaan käytän juuri ”rankkuuden” vuoksi) :) Hyvää juhannuksen aikaa sinullekin :)

  1. Luulenpa, että toi kuorinta sopisi sulle kun mullakin tuppaa iho ärtymään mekaanisesta kuorinnasta mutta tästä ei ollenkaan. Sen sijaan vartalolle tykkään käyttää mahdollisimman karheaa kuorintaa mutta esim. säärissä iho ei ole lainkaan niin herkkä:)

 2. Nämähän mielenkiintoisilta vaikutti. Itselläkin on viime vuosina jäänyt ihonhoito vähän taka-alalle, ja sen alkaa huomata. Himottaisi kokeilla ainakin tuota kuorintaa :)

  1. Mä luulin pärjääväni pelkällä apteekin perusvoiteella -ja pärjäsinkin, kunnes ikääntymisen vaikutukset alkoi näkyä. Nyt täytyy pelastaa mitä vielä voi:)

 3. tosi hyvä postaus taas! Mä oon kans ollut to-del-la tyytyväinen seerumeihin ja tänään ajattelin viimein korkata kuorinnankin. Oon jättänyt kuorinnat ihonhoidosta pois kokonaan, koska iho ärtyi niistä aina, mutta tätä kuorintaa uskallan kokeilla kun sitä niin hellävaraiseksi kehutaan :)

 4. Meillä tilas töissä 4 henkilöä tuota V 10 Plus kuorintaa ja ensikokeilujen perusteella puolet tykkäsi tuotteesta mutta puolet oli vähän että ”missä se kuorinta oli”… Itse kuuluin tykkääjiin, koska freesiksi iho jäi kuorinnan jälkeen. Mutta täytyy tunnustaa että epäilen freesauksen johtuvan pikemminkin mekaanisesta liikkeestä, jolla ainetta kuuluu levitellä ja varmaankin sen ainesosat ovat niin ”kepeät” ettei niissä löydy mitään ihoärsytystä aiheuttavaa. Toivon vain että edes osa töhkästä, jota levittelyliikkeessä muodostuu, olisi peräisin ihosta. :)

  1. Mä kuorin eilen tällä ja nyt kun käyttökertoja on takana useampia, mun mielestä sitä valkoista tuli huomattavasti vähemmän. Se tukisi teoriaa, että se on ihoa:D Luulen, että harvennan käyttöä vaikka kertaan viikossa saadakseni vahvistusta epäilyilleni:)
   Jos on tottunut (ja useimmathan meistä ovat) rakeiseen kuorintaan, on varmasti aika ihmeissään aluksi. Minä olin myös. Mutta tykkään siitä, ettei iho tunnu ärtyneeltä tämän käytön jälkeen ja toivottavasti sullakin säilyy positiivinen fiilis:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *