Joulukalenterikooste

Nyt kun joulu on ohi ja kaikki luukut on avattu L’Occitanen joulukalenterista, on aika tehdä yhteenveto. Mitä jäi käteen pahvisten ovien takaa aattoa odotellessa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuvassa on koko kalenterin sisältö. Säästelin tuotteet koskemattomana yhteenvetoa varten, vaikka olisin kovasti halunnut ottaa osan saman tien käyttöön. Ei tule bloggaajan joulu helpolla;)

[line]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Palasaippuoita tuli kaksi kappaletta, á 50g eli ihan järkevän kokoisia. Toinen on mulle vanha tuttu sheavoita sisältävä Extra Gentle Soap – Milk ja toinen Jasmin & Bergamote, jossa tuntuu varsin voimakas tuoksu paperikääreenkin läpi. Rakastan palasaippuoita, joten kumpikin tulee varmasti käytettyä.

[line]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Shampoo ja hoitoaine kuiville ja vaurioituneille hiuksille. 35ml pullot, eli kätevät matkakoot. Käyttöön nämäkin, vaikka mun lyhyt tukka ei juuri tehohoitoja kaipaa, mutta satunnaisesti käytössä varmasti ok.

[line]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IHANA Amande Shower Oil eli mantelisuihkuöljy. Mulla on tästä parhaillaan käytössä täysikokoinen 250ml pullo, mutta tämä 35ml sujahtaa kätevästi matkapussukkaan yökyläilyreissulle. Samainen puteli tuli kotva sitten LivBoxista ja sen olen jo käyttänyt pois. Sääli, ettei korkkeja saa irrotettua uudelleentäyttöä varten.

[line]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Parasta antia ovat myös Verbena-sarjan suihkugeeli ja vartalovoide 30ml pulloissa. Omistan myös täysikokoisen suihkugeelin sekä vartalovoiteen Lemon Verbena-tuoksuisena ja nämäkin päätyvät matkalle mukaan otettaviksi.

[line]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ultra Rich Body Lotion, 30ml. Mulle uusi tuote, tämä on ilmeisesti varsin kosteuttava, joten säästän talvipakkasille.

[line]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Käsivoiteita tuli kalenterista kokonaiset viisi kappaletta. Minua nämä ilahduttivat suuresti, näitä pikkutuubeja kuskaan aina käsilaukussa ja näitä myös kuluu. Yksi voiteista on tuttu perus-sheakäsivoide, yksi Amande-sarjan mantelimaitoa sisältävä ja kolme tuoksuvia: Delightful Rose, Cherry Blossom ja Pivoine Flora. Tuubien koko on 10ml. Sheaversio on tuhdimpi, muut kevyemmän kastin kosteuttajia.

[line]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Loput tuubituotteet: Sheavoita sisältävä jalkavoide, Ultra Rich Face Cream ja Moisturizing Lip Balm, jonka olisin kiihkeästi halunnut korkata heti saatuani tämän luukusta, sillä huuleni ovat jostain syystä tosi rohtuneet.
Erinomaisia tuotteita varmasti kaikki, innolla testailen.

[line]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Viimeisestä luukusta odottaa aina löytävänsä jotain erityisen ihanaa ja näin kävikin: Pivoine Flora EdT 5ml pullo, joka on soma kuin sika pienenä. Pionituoksu on tietenkin hyvin kukkainen ja kuten olen aiemminkin todennut, kukkajutut on mulle vähän hankalia mutta L’Occitanen valikoimista tuntuu löytyvän ne, joita pystyn käyttämään. En ostaisi tätä isoa pulloa, mutta tällainen pikkuinen menee satunnaisessa käytössä.

[line]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sitten se kaikki muu, joka on aika paljon puhuttanut kalenterikansaa somekanavilla ja kahvihuonekeskusteluissa. Seitsemästä luukusta löytyi täytekrääsää; pakettikortteja, paikkakortteja, tarroja, kullanvärisiä tähtiä, yksinäinen joulukuusenkoriste (huopaa), piparimuotti ja kynsiviila. Ymmärrän, että kalenteri olisi varmasti paljon kalliimpi, jos jokaisesta luukusta tulisi ”oikea” tuote, mutta maksaisin silti sen 15 euroa enemmän kalenterista, jos näitä ei olisi.

Kalenterista tuli 17 käyttökelpoista ja järkevän kokoista tuotetta ja esim. näytepussit loistivat poissaolollaan, mikä oli tosi hyvä juttu. Jos jätetään rojut ja materiaalikustannukset huomioimatta, yhden tuotteen hinnaksi tuli n. 2,30€, mikä ei ole paha. Hupia kuitenkin riitti 24 päiväksi ja tykkäsin tosi paljon kaikista oikeista tuotteista. Joku voi ehkä harmitella käsivoiteiden suurta määrää, mutta äkkiäkös nuo käyttää pois tai antaa vaikka lahjaksi. Itse käsivoidefriikkinä ja niiden suurkuluttajana olen erittäin iloinen.

Joulukalenteri oli teknisesti hyvin toteutettu, tavarat pysyivät omilla paikoillaan ja luukut eivät aukeilleet vahingossa, eikä yksikään tuote ollut vuotanut tms. Pieni miiinus tulee takakannesta, joka paljastaa yllätykset etukäteen, eli se on peitettävä pahvilla tai paperilla jonkun muun toimesta, ellei itse halua spoilaantua.

Ostaisinko uudelleen? Ihan ehdottomasti, ja ostankin, jos kalenteri tulee ensi joulunakin saataville:)

IMG_4806
Entä lahjaton joulu, josta messusin täällä?

Tosi hyvin meni, jos jätetään pois laskuista FoodSaver-vakumointikone, kirja ja leffaliput sekä 27″ iMac.

IMG_4867Uusi pöytäkone tuli kieltämättä tarpeeseen mutta aika sanattomaksi jäin silti paketin avattuani. Mulla on myös läppäri, mutta keski-ikäisenä jääränä tykkään esim. käsitellä kuvat isolla näytöllä. Postausten tekstit puolestaan syntyvät useimmiten läppärillä. Ja onhan tuo jo sen kokoinen, että siitä katsoo leffat ja sarjat ihan sujuvasti, mitä teen aina kynsiä lakatessani.

Vakumointi- eli tyhjiöpakkauslaite on jokaisen perheenäidin unelma, sillä tykkäisin ostaa esim. parempia lihoja tarjouksista isompia määriä, mutta kun ne eivät säily paria-kolmea päivää pitempään. Nyt voin ostaa isomman fileen tai paistin ja pidentää säilyvyyttä useita päiviä. Pakastaminen ei ole vaihtoehto, liha on parhaimmillaan tuoreena. Toki konetta voi käyttää moneen muuhunkin, esim. kalan graavaamisessa se on tosi kätevä.

Kirja vaikuttaa hyvältä karusta aihepiiristä huolimatta, olen jo jonkin matkaa lukenut sitä. Elokuvalipuille on tarvetta heti tammikuussa, koska odotan kuin kuuta nousevaa Tarantinon The Hateful Eight-leffaa.

joulupoyta
Alkaiskohan nyt olla joulu pulkassa? Seuraavassa postauksessa ainakin on luvassa jotain ihan muuta.

Ps. joulukalenteriarvonnan voitti Isil. Paljon onnea!

8 thoughts on “Joulukalenterikooste

 1. No oot kyllä ollut kiltti! Mä en koe itseäni keski-ikäiseksi jääräksi, vaikka tykkäänkin käsitellä kuvat ihan pöytäkoneella ja mulla pitää olla KAKSI isoa näyttöä. Tai ehkä mä olenkin… :D

  1. Noilla kriteereillä sä olet kyllä keski-ikäinen jäärä, tervetuloa kerhoon:D Mut onhan se nyt ihan käsittämätöntä, et puhelimiinkin saa oikeita kuvankäsittelyohjelmia. Puhelimiin! Kyllä on maailma menny.

 2. Ilahduttavan monta käsirasvaa kalenterissa! Mä voisin ottaa vaikka sellaisen kalenterin, missä olisi pelkästään käsirasvoja :). Ton Lokkitanen kalenterin hinta oli sen verran edullinen ja se meni kuin kuumille kiville, joten olisi ehkä aiheellista vähän nostaa hintaa ja jättää nuo härpäkkeet pois kalenterista. Hitsi vie, miten noi omenat on sitten kauniisti muotoiltuja :).

  1. Mullekin kelpais käsirasvakaltsu, sen verran niitä kuluu. Toivottavasti jotain kautta menee palaute valmistajalle ja ensi vuonna tulis vaikka pikkuisen kalliimpi mutta vain oikeita tuotteita sisältävä joulukalenteri myyntiin:)
   Vaikka nämä ei sydämiä näytäkään, ovat kyllä kelpo vehkeitä:)

 3. Mä olin kovasti ihastunut Look Fantastic -kalenteriini, josta joka päivä tupsahti jotain uutta kosmetiikkaa. Aattelinkin laittaa kalenterin parhaat -postauksen, mutta katotaan nyt, milloin saan aikaiseksi. Itse tuskin olisin tätä itselleni tilannut, mutta oli kyllä loistolahja.

  1. Mä olen seurannut sen antia parin tutun postauksista ja ellei se olisi maksanut niin hitosti, olisin kyllä itekin ollut siitä kiinnostunut. Tosi kiinnostavia tuotteita se piti kyllä sisällään:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *