Jotenkin retrot

70-luvulta päivää! Kun olin pieni tyttö, joka kodissa oli samanlainen keinonahkasohva. Sohvia sai eri väreissä, meillä kotona oli viininpunainen, mummolassa vihreä ja joillakin oli täsmälleen Going My Way or Norwayn värinen. Saunan jälkeen kylpytakin helman alta paennut pakara tarttui ikävästi kiinni sohvan verhoiluun.

Koska Norwaysta tuli ehkä hieman ruikulifibat, jätin se ensin tilaamatta mutta pienen harkinnan jälkeen naputtelin sen kuitenkin tulemaan. Onneksi ei tarvinut katua, sillä lakka on tosi sievä kunhan kanavoi ajatuksensa lehmätoffeeseen vaipansisällön sijasta. Laatu oli turvallista OPIa, laitoin ensin kaksi kerrosta mutta lisäsin vielä yhden ohuen sillä joihinkin kohtiin jäi vähän läpikuultavuutta.

Ostin taannoin akkuvettä eli tislattua vettä testatakseni sitä vesimarmoinnissa. Sinney kirjoitti aiheesta hiljattain ja vaikka yleensä olen onnistunut marmorointitouhuissa ihan kivasti, euron sijoitus litran pänikkään ei ollut mahdoton. Vesissä on tietenkin alueellisia eroja ja meillähän ei kotona ole edes kunnallistekniikka joten vesi tulee omasta kaivosta. Suurin huomaamani ero normiveteen oli se, että tislatun veden pinnalla lakat eivät sekoitu keskenään niin helposti. Tosin lisäsin vielä kolmannen lakan soppaan extempore ja veikkaan, että vesijohtoveden kanssa Love.Angel.Music.Baby ei olisi toiminut lainkaan. Nytkin se sekoittui jonkun verran sotkien kuviota ja siitä tuli yllättävän hallitseva, vaikka tiputtelin sitä veteen vain pari rengasta.

Marmoroinnissa oli siis käytössä Going My Way or Norway, Ice-Bergers & Fries ja LAMB, alla oli kerros Ginan Whitea. Pelkillä cremeillä olisin saanut tosi tarkkarajaiset kuviot aikaan. Sotkua syntyi jotenkin enemmän kuin tavallisesti. En yleensä suojaa sormien alapuolia mutta nyt se olisi ollut tarpeen, sillä jostakin syystä lakkaa levisi myös sinne.

Pikkurillissä on kolme kerrosta ihanaa Zoyan Tomokoa pitkästä aikaa. 
Etusormen kynnelle laitoin vielä pari kullanväristä niittiä ja voilá, syksyinen skittlette oli valmis. Kivaa viikkistä kaikille!

33 thoughts on “Jotenkin retrot

 1. Ah mitä lyriikkaa heti aamutuimaan… ”Kylpytakin helman alta paennut pakara” kirvoitti heti hymyn huulille. ))

  Sievät kynnet ja kadehtittavan kauniit marmoroinnit oot väsänny. Mä luulen btw tykkääväni tuosta Ice-bergersistä enemmän kuin My Wa Or Norwaysta, joten pitänee laittaa tilsuun sekin. :)

  1. Nyt vasta kävin ”ihailemassa” tota sohvaa :D meillä muuten on mökillä vieläkin tollanen,se on just sellanen viininpunainen :)

 2. Super Ihanat!
  Eli siis Akkuvesi vois olla se salaisuus millä onnistuu. Meillä myös kaivovesi eikä hommasta tuu yhtään mitään.
  Lakat vaan ”kovettuu” veden pinnalle oli lämpötila mikä tahansa tai onko seisonutta vettä tai ei.
  Ensimmäinen tippa leviää, mutta muut ei ja kun yrittää tehä kuviota, niin kuoriutuu vaan yhtenä klönttinä :(
  Noh ehkä koitan vielä kerran akkuveden kanssa :)

  1. Kannattaa kokeilla tuota, omasta kaivosta tuleva vesi kun saattaa olla mitä tahansa kovuudeltaan. Mä ostin Tarjoustalosta mutta varmasti mistä tahansa autotarvikkeita myyvästä paikasta löytyy:)

 3. Wau mitkä kynnet <3
  Kiinnostais kyllä kokeilla akkuvettä, mut toistaseks meiän kaivovesi on toiminu ihan hyvin marmorointiin:) Varmaan sit seuraavan kerran ku marmorointiin menee hermot niin käyn hakemassa tuota kaupasta..

  1. Sulla on niin taidokkaita marmorointeja että lisäavut tuskin on tarpeen:) Luulen, että tällä ehkä saa toimimaan muuten toimimattomat lakat kuten nyt vaikkapa tuo LAMB, luulen, että se olisi jämähtänyt tavallisen veden pinnalle.

 4. Miten kaunis lakkaus! Noi marmoroinnit on niin upeat! Itsekin ostin akkuvettä ja koettelin tikulle marmorointia, onnistui paremmin kuin yleensä, mutta ei niin hyvin että olisin kynsille uskaltanut ruveta kokeilemaan. Minusta ja marmoroinnista tuskin koskaan tulee ystäviä, luulen. Ja tuo norway lakka on jotenkin todella häiritsevä, näyttää muiden kynsillä todella kivalta, mutta jotenkin vaan tulee sellainen olo, että omilla kynsillä se sitten toisi lähinnä noita vaipansisältömielikuvia. Taidan tyytyä ihailemaan sitäkin kaukaa.

  1. Kaikkia lakkoja ei onneksi oo pakko omistaa:) Kyllä tossa vedessä joku taika on, onneksi ei ole kallista ja eihän sitä kauheasti kulu yhteen marmorointiin.

 5. Niin kauniit kynnet! Yllättäen nuo OPIn nordicit alkoi näyttämään omasta mielestä hyvältä vaikka olen päättänyt jo etten tarvitse niitä :o

  1. Olen varmaan myös vähän hitaasti lämpiävä koska ensin kuvittelin pärjääväni neljällä mutta määrä on salakavalasti tuplaantunut:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *