Jälkijunassa

Virallinen Roosa nauha-päivä meni jo (4.10.) mutta julkaistaan nyt vähän myöhässä nämä kynnet. Päivän teema koskettaa minua henkilökohtaisesti, sillä oma äitini menehtyi rintasyöpään vain 48-vuotiaana. 
Kynsillä on 3 kerrosta Essie Splash Of Grenadinea, koristeena Tartofraises-decalit ja Swarovskin kristallit. 
Essie olisi peittänyt kahdellakin, mutta kaksi kerrosta eri riittänyt peittämään kynsissäni olevia paikkoja joten olin pakotettu lakkaamaan kolme. Hyvää, taattua Essie-laatua, ei moitittavaa ja ilo levittää hyvällä siveltimellä. Tämä lakkahan löytyy perusvalikoimasta eli pitäisi olla aina saatavilla E-ständeissä. 
Perusnätit ja -kivat kynnet:) Nauhojen virkaa saavat tehdä kukissa olevat koukerot.

Essie Splash Of Grenadine

Koska kynsistä ei ole tämän enempää kerrottavaa, höpisen vähän paikkauskuulumisia.
Olen kokeillut vaikka jos millaisia keinoja lohjenneiden/murtuneiden kynsien paikkaukseen. Akryyli kestää hyvin, mutta sitä pitää olla kohtuullinen kerros jolloin se näyttää rumalta. Sekään ei niin haittaisi, jos toinen käsi olisi damage-vapaa ja kuvat voisi ottaa siitä mutta nyt kun olen tölvinyt molemmat keskisormen kynnet ja on ollut pakko keksiä huomaamattomampia tapoja.

Silkkikuitunauhapaikkaus tuntuu ihan pätevältä ja melko kestävältäkin, olen laittanut nauhan lisäksi liimaa sekä alle että päälle ja lopputulos on suht’ huomaamaton, näissäkin kuvissa siis keskisormi on paikattu. Vielä paremmaksi on osoittautunut lasikuitupaikkaus kera resiiniliiman. Paikan saa varsin ohueksi ja hyvin tuntuu kestävän. Olen käyttänyt asetonittomia kynsilakanpoistoaineita näille paikatuille kynsille.

Tykkäisin itse pitää kynteni suunnilleen näiden kuvien mitassa, minulle ei sovi pitkäsormisena ja isokätisenä lyhyet kynnet vaikka monilla ihailenkin siistiä ja huoliteltua lyhyempää mallia. Omat sormeni nyt vain näyttävät kummallisilta jos kynsi on ihan lyhyt. Sormienkin malli vaikuttaa, omani eivät ole kovin naiselliset kärjistä vaan tuollaiset lapiot. Kiitos isän, mutta minkäs perintötekijöilleen mahtaa:)

Joka tapauksessa, pitkä luonnonkynsi on aika altis tapaturmille ja vaikka läträänkin kynsilleni kaikenlaisia kemikaaleja, joiden tavoitteena olisi parantaa niiden kestävyyttä, ihmeisiin nekään eivät kykene mutta ilman niitä tilanne olisi varmasti paljon huonompi.

Paikkaussaaga siis jatkuu, seuraavaa tilannepäivitystä odotellessa:)

14 thoughts on “Jälkijunassa

 1. Nämä ovat taas sitä taattua Sissi-laatua, IHANAT herkkiskynnet! Myötätuntoni täältä äidittömälle ♥ ♥ ♥

  Mulla on paikkaamisesta ihan sama kokemus kuin sulla: paras tulos on tullut nimenomaan lasikuitunauhalla ja IBD Brush-on Gel Resinillä. Resin taitaapi muutes olla suomeksi hartsia :)

  1. Kiitos Papu <3

   Tänään muuten jätin lasikuitupaikatun kynnen sellaisen ovessa olevan haan väliin jumiin, olin siis laittamassa hakaa säppiin ja jo oikeastaan menossa kun sormi/kynsi juuttui siihen kiinni. Olin varma, että nyt kävi huonosti mutta ei mitään! Todella hämmästyttävää, tai sitten mulla oli vaan hullu pulla eli munkki matkassa:D

  1. Kiitos. Aikaahan tästä jo on mutta ei se ikävää poista, vaikka suurin suru on laimenunut vuosien varrella. Kyllä oma äiti on yksi niitä elämän tärkeimpiä ihmisiä josta luopuminen tekee kipeää.

 2. Oijojoi, Splash Of Grenadine on vaan ihana. Tarttis taas itekin päästä sillä lakkaamaan…

  Mua ei rintasyöpä henkilökohtaisessa elämässä ole koskettanut, toiset syöpäsairaudet kylläkin. Jotkut ovat sen myötä joutuneet täältä lähtemään, toiset ovat vielä saaneet jäädä. Minultakin tulee sinne päin siis virtuaaliset lämpimät myötätuntoajatukset ♥

  1. Tuo lakka saa kyllä jäädä vaikka vastaavia sävyjä riittääkin pilvin pimein:)

   Syöpä on kyllä katala sairaus, se on niittänyt läheisiä enemmänkin mutta onneksi joukkoon mahtuu myös selviytymistarinoita <3

 3. Oih, laadukasta kamaa <3.
  Sun kynnet on hirmuisen kauniit, eikä näissä kuvissa paikka ainakaan erotu. Hienoa työtä. Ihmettelenkin suuresti, miten saat pidettyä kynsien kulmat kasassa. Itselläni ne tuhoutui aina ja koko ajan silloin luomuaikaan.

  1. Kyllä se vähän työtä teettää ja ne pyöristyykin käytössä, viilaa saa heilutella vähän väliä. Joku muu malli olis kyllä vaivattomampi:)

 4. Ihanaiset kynnet ja ihana Splash of Grenadine! Varsin teemaan sopiva manikyyri. Alkoi nyt itsekin tehdä mieli lakata tuolla Essiellä kynnet. ^^ Ja Sannua komppaan, sun kynnet on tosi kauniinmalliset eikä paikkojaan kyllä huomaa jos ei niitä erikseen ala suurennuslasin kanssa etsimään! :)

 5. Herkät ja kauniit lakkaukset oot tehnyt Pinkin Päivän kunniaksi ja tuo Splash Of Grenadine on ihan mun lempiherkku!

  Mua ei nimenomaisesti rintasyöpä-teema kosketa henkilökohtaisesti, vaikka muuta syöpiä on kyllä ollut suvussa. Kamalaa että äitisi on joutunut lähtemään noin nuorena.. :(

  1. Kiitos. Kyllä mua vähän kylmää ajatella, että jos itse kuolisin saman ikäisenä, mulla olisi vain 7v elinaikaa jäljellä:/ Parempi, ettei ajattele.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *