Itte kun tekee saa sitä mitä sattuu tulemaan

Jostainhan se on aloitettava. Tyvestä puuhun, tosin takapuoli edellä kuten otsikosta saattaa arvata.
 Maalailumenestykseni kulki käsi kädessä samaan aikaan laittamani ruoan kanssa. Kummastakin tuli vähän sinne päin.

Örkkien alla on kaksi kerrosta lakkaa, joka olikin muuten oikein mukava tuttavuus. Ehkä olisin saattanut aikataulujen salliessa laittaa vielä kolmannen lakkakerroksen mutta kahdellakin pärjäsi. Def Defying levittyi hyvin ja kuivui mukavasti. Örkit maalasin akryylimaaleilla. Välissä kävin huolestuneena kurkkimassa uuniin jossa mehevä porsaan ulkofile muuttui hyvää vauhtia mustaksi, tunnistamattomaksi kappaleeksi ja perunat olivat yhä 1,5 tunnin paistamisen jälkeen raakoja.

Kun olin saanut maalattua ötökät valmiiksi, levitin taideteokseni päälle kerroksen (ei-pikakuivattavaa) päällyslakkaa. Mutta mitä ihmettä sitten tapahtuikaan? Maalattu kohta muuttui ihan röpelöiseksi, aivan kuin maali olisi tavallaan imenyt osan lakasta itseensä. Koetin fiksata öttiäisiä laittamalla myöhemmin vielä pari kerrosta päällyslakkaa mutta en sittenkään saanut tasaista, kiiltävää lopputulosta vaan lähinnä suttua ja muhkuroita kärkiin. Toinen todella suuri kummastuksen aihe on tyyppien silmät: miksi ne ovat muuttuneet vihertäviksi?? Valkoisella minä ne maalasin:o

Ruoan jälkeen, ryhtyessäni kirjoittamaan tätä postausta huomasin kärjissäkin jo kulumaa. Näkyvät kuvissa vielä paremmin. Mahtavaa.

Korppukuivat kynsinauhat viimeistelevät kokonaisuuden. Olkaapa hyvät:

Vasen käsi
Oikea käsi
Käytetyt lakat ja tarvikkeet, paitsi aluslakka unohtui kuvasta
Ei liene vaikea arvata, että huomenna teen jotain sovinnaisempaa, tutumpaa ja turvallisempaa…. :)

55 thoughts on “Itte kun tekee saa sitä mitä sattuu tulemaan

  1. Oon vaan niin kade kaikille, jotka osaa oikeasti maalata käsin, mutta ehkä sitäkin voi koettaa ainakin harjoitella. One stroke ei onnistu sitten millään:D

 1. Siis MITEN sä saat akryylimaaleilla tasaista jälkeä?! AARRGGHHH! Mulla tulee vaan sellasia typeriä vakoja siihen mihin siveltimellä vedän ja se maali pakkaantuu siihen vakojen reunoille. Mä en ole eläissäni saanut mitään akryylimaaleilla onnistumaan ja Oumaxit mullakin on käytössä (eli homehtumassa laatikossa).

  1. Tommosta mullakin enimmäkseen tulee:D Jos siis yritän maalailla jotain koukeroita tai kukkia. Tai sit alussa on tosi paksua ja kapenee pian, tasaista viivaa ei saa millään. Siveltimestä se taitaa jonkun verran olla kiinni, tää bambusivellin nyt vaikuttaa ihan kohtuulliselta. Suuri mysteeri on kyllä tää koko maalailujuttu. One stroken kohdalla olen jo luovuttanut, en saa kuin rinkuloita aikaiseksi.

  2. En halua. Kieltäydyn masentumasta lisää. EN KLIKKAA EN VARMANA! Tilasin kaverin kautta Cheekyn siveltimet, katsotaas olisko niistä sitten jotain apua…(ei kuitenkaan ole stana)

 2. Vasurin etusormen ja oikean pikkurillin otukset on niin hellyyttävän sympaattisen näköisiä kieroine silmineen, et minäkin alan jo haluta örkkejä sänkyni alle. Ihania, Sissi! <3

  1. Multa unohtui peukalot kuvata, niissä toinen katsoisi nenäänsä jos semmoinen olisi:D Mutta nää on just niitä, jotka tarraa nilkasta kiinni kun laskee jalat yöllä sängynreunan yli lattialle:)

 3. Siis, joko sinä olet todella itsekriittinen tai mun näytössä joku vika. En mä vaan näe mitään röpelöitä tai kuivia kynsinauhoja. Mä näen vaan oikein söpöjä pieniä örkkejä kivan värisillä kynsillä!

  1. Tunnustan, että vähän siistin noita kynsinauhoja kuvankäsittelyteknisin keinoin:P Niissä oli oikeasti semmoista kuivaa korppuihoa ei vain kynsinauhoilla vaan sormissa muutenkin. Röpelöt ei näy kuin sopivassa kulmassa mtuta tuntuu sivellessä. Toisinaan kamera on sentään armollinen:)

 4. Voi ei kuin söpöjä ! <3 Olet aivan liian itsekriittinen selkeästi ! Mie olisin onnellinen tuollaisista kynsinauhoista (ainakaan miun koneella ne ei ole kuivan näköiset) Ja nuo öttimöttiset <3 En näe kyllä ainuttakaan röpelöä noissa o__O

  1. No juu, olen mä sitäkin mutta olin vissiin lutrannut niin paljon vesien kanssa että ihokin oli ihan korppu ja kiristävä. Ne röpöt ei vaan näy;)

 5. Huoh, *katsoo omia kynsinauhojaan*, jos kerran Sissin kynsinauhat on kuivat (ai mistä kohti sanoisin) niin mitä nää mun sit on, varmaan muumiollakin on siistimmät kynsinauhat kuin mitä mulla tällä hetkellä.

  Aivan kerta kaikkisen sulosia otuksia <3 Ihtellä on päällyslakka kans tehny jotai ihme juttuja akryylimaaleille, varsinki jos on isompi alue maalattu akryyleilla, aivan kuin maali ois halkeillu ja noussu ylös kynneltä mut onneksi se kuitenkin jonkin ajan kuluttua on tasoittunut.

  1. Tuolla aiemmin tunnustin, että mä vähän silottelin niitä koska koko sormien iho oli ihan kuivanhilseilevä:/
   Siis just jotain tommosta mullekin kävi? Mistä lie johtuu, kun en ole maalaillut niin en osaa yhtään sanoa. Ans kattoo miten ensi kerralla käy -jos semmoinen tulee:D

 6. On niin hauskaset nämä, iloissani huomasin saaneeni kirppariläjästäni saman lakan. Mie tykkään näistä viherkäisistä, mutta olin yllättynyt että sulla nähhään vihreetä :) Hienot! Haluan tässä ohessa myös samalla tunnustaa että omistan myös Oumaxit, juu on tullut kerran jotain söhrättyä, ei vaan ossoo :D

  1. Mä en tykkään vihreistä lakoista;) mutta tää oli kyllä todella ihana <3 Moni on muuten sanonut, että vaikka olisi piirtänyt, maalannut tms. vuosia niin kynsille maalaaminen on IHAN eri juttu joten voimme hyvillä mielin lohduttautua sillä, että se on vaikeaa:)

 7. Ihanan vihreä lakka, upea. Mutta tiijätkös, että örkkien kuuluu olla röpelöisiä ja sellaisia turilaisia? Semmosia mun sohvan alla asuu.
  Tykkään tosi kovasti näistä kynsistä. Aion laittaa muistiin, jotta jonain vapaapäivänä voin kokeilla omat versiot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *