Ihonhoidon huokeat apuvälineet

Viime vuosien aikana erilaiset ihonhoidon apuvälineet ovat lisääntyneet valtavasti. On Clarisonicia eli kasvoharjaa, Foreota eli silikonista ihonhoitolaitetta ja tietenkin lukuisia muiden merkkien vastaavia laitteita.
Hankin itse pitkällisen mietiskelyn jälkeen kokeeksi Foreo Luna Playn ja niinhän siinä kävi, että ihoni ei kestänyt sitäkään. Mun ihotyyppi on sellainen, että se ei kestä oikein lainkaan tietynlaista mekaanista ärsytystä ja saan tosi herkästi vartalonkin iholle hiertymiä ja mustelmia. Onneksi se ei koske vartalokuorintoja, mutta jos esim. käytän paitaa, jonka hihat ulottuvat kyynärtaipeeseen, tuloksena on varmasti pieniä näppyjä ja nirhaumia iholla.

Harmittaa, koska haluaisin tosi paljon panostaa ihonhoitoon myös erilaisilla välineillä. Foreosta muuten vielä sen verran, että jos se kiinnostaa, kannattaa tsekata uusi paristokäyttöinen ja edullinen Luna Play Plus. Tuota halvinta Luna Playta ei pysty lataamaan eli se on kertakäyttöinen ja kestää n. 100 käyttökertaa.


Onnekseni sentään pystyn käyttämään jotakin! Konjac-sieni on ollut osa jokailtaista meikinpoistorutiiniani jo useamman vuoden ajan. Sieniä on erilaisia, mutta itse en ole huomannut niissä käytännössä mitään eroa. Sieni on mulle nimenomaan puhdistusväline, eli käytän sitä kaksoispuhdistuksen molemmissa vaiheissa: ensin öljyn ja toiseksi puhdistusgeelin tai vastaavan kanssa.


Konjac-sieni on kuivana kova ja tiivis ja etenkin ensimmäisellä käyttökerralla sitä saa liotella hyvän tovin veden alla. Kastuessaan sieni pehmenee ja turpoaa liki kaksinkertaiseksi.
Kuvassa näkyvä vaaleanpunainen sieni on suunnattu epäpuhtaalle iholle ja sen pitäisi hillitä talineritystä. Isompi sieni on tarkoitettu vartalolle, tosin mielestäni se on ihan samaa materiaalia kuin kasvosienikin, vain muoto on erilainen. Käytön jälkeen sienen tulee antaa kuivua ilmavasti.

Sienestä oikeastaan näkee, milloin se on syytä vaihtaa uuteen. Se ei enää turpoa yhtä hyvin ja alkaa ehkä hieman rispaantua pinnalta. Sienen voi myös keittää, mutta ehkä helpompaa on vain hankkia uusi.


Musliiniliina on luomupuuvillasta valmistettu pikkuinen liina, jota käytän kasvonaamioiden poistamiseen, sillä etenkin paksut ja tiiviit savi- tai mutapohjaiset naamiot on helpompi ja tehokkaampi poistaa sen avulla kuin pelkästään käsin. Jotkut musliiniliinat ovat huomattavasti karheampia, mutta tämä Hyvän olon maailman liina on varsin pehmoinen. Liinaa voi tietenkin käyttää myös meikinpoistossa, joskin silmämeikin poistamiseen se on mielestäni liian karhea. Pesen liinat pesukoneessa muun pyykin joukossa viimeistään parin käyttökerran jälkeen.

Kaikki tuotteet maksavat muutaman euron tai kympin paikkeilla, lisäksi näistä on usein (ja tälläkin hetkellä) tarjouksia esim. Hyvinvoinnin Tavaratalossa.
Käytättekö kättä pidempää ihonpuhdistuksessa tai -hoidossa?


Tuotteet pr-näytteitä. Postaus sisältää mainoslinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoista kertynyt komissio käytetään blogin palvelinkulujen kattamiseen. 

20 thoughts on “Ihonhoidon huokeat apuvälineet

 1. Konjac-sieni on ollut mulla jokapäiväisessä käytössä kasvoille jo useamman vuoden ajan. Mulla tulee helposti otsaan sellaista pientä näppyä ja Konjac auttaa pitämään ne kurissa. En voisi enää olla ilman :)

 2. Käytän Make up Eraseria aina reissun päällä ja silloin tällöin kotona. Varsinkin paksummat pakkelikerrokset on ollut huomattavasti mukavampi poistaa sillä kuin miljoonalla eri puhdistustuotteella. :)

  1. Mullakin on se, mutta koin sen itse vähän turhan karkeana omalle iholleni. Moni siitä kuitenkin tykkää ja varmasti on kätevä toimiessaan:)

 3. Mulla on Ecotoolsin kasvojen puhdistusliinoja, mutta en ole oikein sisäistänyt niiden hienoutta. Ne on samanlaisia kuin ennen muinoin kangasnenäliinat, enkä näe niissä mitään lisäarvoa kasvojen puhdistamisen kannalta.

  1. Tutkin liinoja netistä ja nekin näyttävät olevan musliiniliinoja. Niitä näyttää olevan todella paljon erilaisia, mullakin on yksi joka muistuttaa vauvojen harsovaippaa, mutta on toki pienempi ja huomattavasti karheampi. En itsekään osaisi varsinaisessa puhdistuksessa käyttää liinaa, mutta sienten puolesta liputan:)

 4. Mä en ole koskaan kokeillut mitään näitä apuvälineitä meikinpuhdistukseen, vähän kiinnostaisi, mutta tiedän olevani liian laiski niihin :P Mulla on ollut naamioiden pyyhintään Sensain puhdistusliina, mikä on ihan superpehmoinen :) Vähän kiinnostaisi tuo ylempänä kommentissa mainittu bambuliina, oon kokenut monessa muussa tuotteessa bambun miellyttäväksi ja kestäväksi materiaaliksi :)

 5. Mulla on käytössä tuo foreon luna play, mutta se alkaa kyllä vedellä viimesiään, täytyy keksiä seuraava kokeilun kohde itsellekin. ^_^

 6. Mä käytän Clarisonicia, musliiniliina on mulle liian hankaava :( Jos käytän veteen liukenematonta öljyä meikin poistamiseen, pyyhin sen pois jättikokoisella vanulapulla :D Sen ihoni vielä kestää ^_^ Ja jostain kumman syystä tuon Clarisonicin. Täytyy varmaan mielenkiinnosta ottaa uusintaerä Konjacin kanssa ja katsoa, miten iho reagoi siihen nyt pidemmällä käyttöjaksolla.

  1. Lueskelin äskettäin jostain, ehkä Kahvarilta, keskustelua noista Clarisonicin harjoista vs. Foreosta. Siellä oli parikin, jotka kertoivat, että se cashmere-harja sopii omalle iholle, mutta Foreo ei. Itse pidän kyllä Clarisonicia sen verran tyyriinä, etten uskalla sitä hankkia, mutta moni kyllä vannoo sen nimeen. Konjac on aika riskitön testattava, sieni kun ei montaa euroa maksa:)

 7. Mulla kesti ikuisuus ottaa Konjacsieni käyttöön, mutta nyt en enää luopuisi! Puhdistusöljyjen poistoon se on tosiaan ihan ässä ja kuorii samalla kuivat ihorämmäleet pois. Vartalokonjac on vielä korkkaamatta, olin jo unohtanut että mullakinhan tosiaan on se!

  1. Kiva tietää, et sopii kuivallekin ja herkälle iholle:) Sienet ei tosiaan oo mitenkään erityisen hankaavia mutta kuitenkin ovat tehokkaita.

  1. Kyllä kannattaa, toimii kaikilla ihotyypeillä ja tekee ihosta ihan eri tavalla puhtaan tuntuisen kuin pelkästään ”käsipesulla”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *