Ihanat hamam-pyyhkeet

Hamam on turkin kieltä ja tarkoittaa kylpylää. Turkkilaisissa kylpylöissä on käytetty satojen vuosien ajan kevyitä, suuria kylpypyyhkeitä. Viime vuosien aikana näiden pyyhkeiden erinomaisuus on huomattu laajemminkin ja nykyään ostopaikkoja on jo runsaasti ja alkuperäisten turkkilaisten pyyhkeiden rinnalle on tullut esim. toiselta puolelta froteepintaisia pyyhkeitä.

Mä ostin ensin varovasti yhden pyyhkeen -ja sehän oli menoa se.


Hamam-pyyhe on kevyt, vie vähän tilaa, kuivuu tosi nopsaan ja imukyky paranee pesu pesulta. Yleensä pyyhe on puuvillaa, mutta se voi olla myös esim. puuvilla-pellavasekoitetta.


En ole koskaan käyttänyt mitään muita kuin perinteisiä froteepyyhkeitä. Aluksi tuntui vähän hassulta kuivata itseään ohueen kankaaseen, joka muistutti lähinnä pöytäliinaa hapsuineen. Se mun ensimmäiseni on Linan 90x180cm kokoinen turkoosi Ranta-pyyhe.


Kuvissa pyyhkeet ovat pesun ja rumpukuivauksen jäljiltä aavistuksen ruttuisia, mutta ne siliävät hyvin kun ne rullaa tai viikkaa kaappiin. Pesuohjeet neuvovat pesemään pyyhkeet 30-40 asteessa, mutta olen pessyt näitä kuumemmalla eikä 60 asteessa ainakaan Linan pyyhkeelle tapahtunut mitään katastrofia. Se ei myöskään ole päästänyt väriä.


Valkoharmaat pyyhkeet ostin Eurokankaasta ja niissä on 80% puuvillaa ja 20% polyesteriä. Keinokuitu tekee pyyhkeestä jämäkämmän tuntuisen käteen ja sen kuivaavat ominaisuudet olivat heti uutena paremmat kuin 100% puuvillaa olevan pyyhkeen.


Hamam-pyyhe on mitä parhain kesäkaveri ja sillä on rajattomat käyttömahdollisuudet paitsi pyyhkeenä, myös retkivilttinä, vilpoisana torkkupeittona, pöytäliinana, laudeliinana tai vaikka pareona. Sitäpaitsi musta nämä ovat ihan mahdottoman kauniita verrattuna perinteisiin pyyhkeisiin ^_^


Mä käyn nykyään suihkussa kahden pyyhkeen taktiikalla, eli kietaisen heti suihkusta astuttuani hiukset yhteen pyyhkeeseen ja kuivaan ihon toiseen. Hiusturbaanina hamam-pyyhe on ylivertainen kokonsa, keveytensä ja helpon solmittavuutensa ansiosta. Vihdoinkin pyyhe, joka ei aukeile ja putoa päästä kesken kaiken!

Onkos hamam-pyyhkeet teille tuttuja?


Kuvissa näkyvät kosmetiikkatuotteet saatu

24 thoughts on “Ihanat hamam-pyyhkeet

 1. Hamam-pyyhkeet on jotenkin etäisesti tuttuja, mutten ole sellaisia itse kokeillut, enkä käyttänyt tietääkseni. Tuollaiset tyylikkäät pyyhkeet olisivat kivaa vaihtelua käytössä ja liinavaatekaappiin ainakin kaksi metriä korkean froteepyyhetornin vieruskaveriksi;)

  1. Meillä on vielä myös se kahden metrin pyyhepino, sillä en ole saanut käännytettyä kaikkia perheenjäseniä näiden käyttäjäksi:D

 2. Enpä ole ennen nähnyt. Hamam on jännä sana jota ei kannata käyttää jos ei tiedä tasan tarkkaan kuinka se lausutaan. Suomessa toki tiedämme mistä on kyse. Egyptissä se tarkoitti vessaa, mutta jos paino oli väärällä tavalla, sana olikin lintu ja kaikkia merkityksiä en edes muista.

 3. Ostin ensimmäisen Lina-merkkisen pyyhkeen ihan nimen takia joiltain messuilta. Ihastuin kovin ja viimeksi Istanbulista ostin muutaman lisää. Jos puolisolle kävisi, meidän kaikki pyyhkeet olisi näitä. :)

  1. Meilläkään perheen nuoriso-osasto ei näistä innostunut, ovat sen verran vilukissoja että kaipaavat suihkun jälkeen kääriytymistä paksuun pyyhkeeseen. Mä myös mieluusti vaihtaisin ihan kaikki pyyhkeet näihin:)

 4. Mun on pitänyt jo pitkään ostaa yksi pyyhe tuohon sohvalle viltiksi. On sopivan kevyt myös kesällä ja talvella jos kaipaa paksumpaa vilttiä, voi laittaa pyyhkeen kylppärikäyttöön. :)

  1. Näillä on kyllä rajattomat käyttömahdollisuudet! Haluaisin myös käsipyyhkeitä, koska mua hieman inhottaa usein kosteina roikkuvat froteepyyhkeet:P

 5. On tuttuja, olen itseasiassa just hankkimassa noita kesäksi. Muuten tosi kiva uus banneri, nyt vasta huomasin, en tiedä kauanko se ehti olemaan. :D

  1. Kiitos! Banneri ilmestyi paikalleen myöhään sunnuntai-iltana, joten kovin pitkään se ei siinä ole vielä ollut:)

  1. Mäkin haluaisin näitä lisää ja just värikkäitä versioita. Joku paksumpi olisi kiva juurikin vaikka viltiksi retkelle, jospa tulisi sen innoittaman lähdettyä edes kerran piknikille:)

  1. Mä kyllä suosittelen näitä omasta puolestani. Kannattaa vaikka ostaa ensin se yksi kokeiluun ja jos tuntuu hyvältä, sitten hankkia useampia:)

 6. Hamam-pyyhe ei ole tuttu, mutta alkoi kiinnostaa. Käytän pellavapyyhkeitä, joten minulle frotee tuntuu inhan paksulta. Pellavapyyhe on siitä erinomainen, että se mahtuu pieneen tilaan, eli reissutyöläiselle unelma.

  1. Pellavan käyttäjälle ei olisi homma eikä mikään hypätä hamam pyyhe-kelkkaan. Mä muistan lapsena ihmetelleeni, miten äiti pystyi kuivaamaan pellavapyyhkeeseen, koska musta sen oli niin karhea ja kova, etten olisi pystynyt. Tosin ei ne sen aikaiset froteepyyhkeetkään olleet ihan yhtä muhkeita kuin nykyiset:D Tilansäästö on kyllä kiistatta hyvä juttu eikä reissutyöläistä varmasti nopea kuivumisaikakaan haittaa:)

   1. Minun pellavaiseni ovat kyllä pehmeitä, tosin niiden ikävuodet taidetaankin mitata jo kymmeninä :) Olet oikeassa tuon kuivumisenkin suhteen, autossa kun joutuu kuivattelemaan, niin froteinen ei kuivuisi varmaan kahdessakaan vuorokaudessa :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *