Hyvän päätöksen vuosipäivä

Tämäkin lakkaus on viime vuoden puolelta ja jäi julkaisematta, koska kuvat eivät mielestäni oikein onnistuneet. Värisävyt ovat vähän sinne päin ja niin edelleen, mutta itse kynsistä tykkäsin kyllä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kynsillä on lakka, jota halusin tosi pitkään ennen kuin sain sen viimein itselleni. Glam Polish Rehab on kirkas sinivoittoinen turkoosi ja lakan koostumus on Glamille tyypillisen vaivaton. Kynsillä on kaksi kerrosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Leimasin ensin mintunvärisen koukerokuvion ja sen päälle sydämet samaiselta Über Chicin laatalta 6-01. Leimauksesta tuli hauska, vaikka sitä pitikin tarkastella aika läheltä että huomasi jujun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Joudun vähän nolona tunnustamaan, etten millään pysty palauttamaan mieleeni, mitä lakkaa käytin leimaamiseen. Musta on Dashican musta, as usual, mutta mintun sävy on painunut unholaan. Onneksi kaikki on nyt toisin, kun pistän lupaukseni mukaisesti säntillisesti aina ylös, mitä olen käyttänyt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tosiasiassa en ole pitänyt uudenvuodenlupaustani kirjata aina tunnollisesti ylös, mitä lakkoja olen käyttänyt. Yritän vielä, onhan tässä vuotta jäljellä.

Sen sijaan aloitin kirjanpidon kosmetiikkaostoksistani ja siihen olennaisesti liittyvistä hankinnoista. Esim. leimauslaattakansiot kuuluvat mukaan kirjanpitoon. Mietin vielä, voiko lukuja julkaista blogissa koska suoraan sanottuna mulla ei ole kauhean tarkkaa käsitystä kulutuksestani. Pitkään blogia seuranneet saattavat muistaa, että kun lopetin tupakoinnin viisi vuotta (!!!) sitten, annoin itselleni luvan käyttää ”säästämäni” varat mm. kynsilakkoihin. Olen joskus kirjoittanut siitä tännekin, lopettamisen vuosipäivä on juuri tänään. Hyvä mä!

Nykyrahassa puhutaan lähemmäs 200 eurosta kuukaudessa. Laskin tämän käyttäen netistä löytämääni savukehinnastoa ja keskimääräistä aski/päivä kulutusta. Miettikää, melkein 200€ savuna ilmaan ja omaa terveyttä vaarantaen. Kyllä totisesti olen kosmeni ansainnut:)

26 thoughts on “Hyvän päätöksen vuosipäivä

 1. OMG miten hienot kynnet! Näyttää ihan siltä kui mustalla pohjalla olis sydänleimadecaleita! Onnea vuosipäivästä :) Oon ite monta kertaa harmitellut etten koskaan tullut aloittaneeksi sitä, että laittaisin sivuun tupakkaan aiemmin menneet summat. Sen kun olis aloittanut samalla sekunnilla kun lopetti tupakoinnin, ni nyt olis kyllä tosi monta rahaa.

  1. Taitaa harvalla onnistua tuo rahan laittaminen sivuun, mä en ainakaan tunne ketään. Mutta jos säästäisi vaikka vuodenkin, niin kyllähän sillä jo reissuun lähtisi:) Mä olen ”sijoittanut” kosmetiikkaan:D

 2. Mielettömän upeat kynnet! Tällaista tuplaleimausta en olekaan ennen nähnyt, mutta pakko testata mahdollisimman pian. Hieno homma tuo savuttomuus! Mä sain äidin lopettamaan röökaamisen kuusivuotiaana, kun seisoin nenä kiinni parvekkeen oven lasissa ja huusin sille ”sää kuolet” :D. Ja kyllä, olet kosmesi ansainnut!

  1. Hahahaha! Erinomaisen tehokasta, sillä mikään ei syyllistä pahemmin kuin omat lapset:D Huomaan muuten noissa teineissä, miten yleinen asenne on sukupolven aikana muuttunut ja nykyään tupakoinnissa ei ole mitään hienoa, toisin kuin silloin, kun itse oli teini.

   Mä luulen, että tulen tekemään toisetkin kynnet samalla idealla, näistä nimittäin on jo sen verran aikaa että voisi ottaa uusinnan:)

 3. Siis pyärryn. Niin mielettömän hienot kynnet ettei mitään rajaa. Ja miksi mulla ei ole tota Glam Polishia? maailmassa on virhe. Ja onnea hyvästä päätöksestä, hieno juttu, olet totisesti kosmesi ansainnut.

 4. Todella kaunis sävy lakassa ja kiva keksintö leimata näin! Mun käryttämisen lopettamisesta on jo monta vuotta päälle kymmenen vuoden eikä kaduta. Tahti oli sama joten olis kyllä todella hyvä läjä rahhoo jos kaikki ois säästössä :) Hyvä päätös!

  1. Onpas hieno saavutus, onnittelut siitä! Mä tuossa Emmallekin kommentoin, että en tunne ketään joka olisi laittanut sen rahan konkreettisesti sivuun mutta ehkä vuositasolla ainakin teoriassa säästäminen vois onnistua. Ei tosin multa:D

 5. Ihan älyttömän makeet! Voi taivas varjele, mulla ei varmaan olis edes kärsivällisyyttä tuplaleimauksiin, kun edes normisellaisia ei väsy läheskään aina jaksa. Mut helskutin hienot on!

  1. Kiitos kaunis, Kutri! Näissä on semmoinen hyvä puoli, että ylempi, peittävä leimaus peittää myös alleen kaikki pienet virheet, joita ehkä on alemmassa;)

 6. Kauniit tuplaleimauksia! Tällaista tuplaleimausideaa on kyllä ihan pakko matkia jossain vaiheessa. Ja onneksi olkoon hyvästä päätöksestä ja siinä pysymisessä :).

  1. Kiitos Tintti! Mäkin aion kopioida tätä idistä uudelleen, koska mulla on aika paljon näitä peittäviä leimoja enkä oikein ole osannut aina käyttää niitä, mutta tällä tavoin tulee kivaa jälkeä:)

  1. Kiitos paljon! Sitä mieltä minäkin – ja nyt kun katselen tuota tammikuun kirjanpitoa, niin aika hyvin olen siinä onnistunut:DD Yhteenvetoa tulossa helmikuun puolella!

 7. Siis tää lakkaus on vaan niin ihana! <3 Mun on ehkä pakko kopioida tää idea, ja sävyt kanssa :D Ja hyvä, että oot pysyny polttamatta, on kyllä kallista lystiä tuo.. Ehkä mäkin vielä joku pvä stumppaan, kun vaan päätöksen teen :) Mä kanssa aloin vuoden alusta pitämään kirjaa "ylimääräisistä" ostoista, helposti uppoaa kymppi sinne ja tänne ja haluan tosiaan vain itselleni kerätä tietoa, että paljon näihin ostoksiin oikein menee. Tän vuoden saldo on muutamat kosmen alelahjapakkaukset ja luistimet :D Lakkoja tekisi mieli ostaa piiiiiitkästä aikaa, himotuslista on jo pitkä :D

  1. Mä olen tosi yllättynyt, miten paljon kosmejuttuihin meneekään, vaikka ei ns. osta mitään. Siinä mielessä kirjanpito on kyllä kannattanut ja aion ehdottomasti jatkaa sitä. Lakkahimotuksiakin mulla olisi joitakin, mutta kirjanpito hillitsee myös ostohaluja, koska sitä jotenkin pyrkii vähentämään kulutusta ettei tarvisi julkisesti tunnustaa, kuinka paljon on tuhlannut. Näin aleaikaan kyllä voi tehdä niin hyviä löytöjä, että tyhmäähän niitä olisi jättää kauppaan…

   Tupakoinnin lopettaminen ei onnistu ilman motivaatiota ja kyllä sen vaan tietää, kun ns. aika on kypsä. Pakon edessä tehdyt lopettamiset ei ainakaan mulla koskaan onnistuneet, pl. raskausajat. Mä olin tämän lopettamisen kynnyksellä vaan niin kyllästynyt tupakointiin, että siksi päätös on kai ollut helppo -tai helpohko- pitää. Ei se silti helppoa ollut, kyllä pitkään sai kamppailla. Tsemppiä, jos joku päivä päätät:)

 8. Upeat kynnet! Onnea vuosipäivän johdosta, on ollut loistava päätös ja tuskin olet kuitenkaan 200€ laittanut kynsilakkoihin kuukaudessa. ;) :p

  1. Kiitos Jonna! Kyllä semmoisia kuukausiakin on joitakin ollut, mutta enää ei eli jonkinlainen lakipiste tässä hypetyksessä on saavutettu. Raha ohjautuu muuhun kosmetiikkaan vaikka en mikään hamsteri olekaan, multa vaan on puuttunut niin paljon kaikkea tarpeellista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *