Hyvä kiertämään

Tämän päivän aihe on erityisen ajankohtainen nyt, kun black friday-tarjouksia tulee joka tuutista ties monettako viikkoa. Multa tulee melkein jo korvista kymmenet uutiskirjeet eikä tässä ole jouluunkaan pitkälti. Koko loppuvuosi on siis melkoista kulutusjuhlaa ja alekampanjaa toisensa perään.

Ylitsepursuavan yltäkylläisyyden keskellä olisi hyvä muistaa myös niitä, jotka jäävät osattomiksi kaikesta tästä.


Suosikkikäsivoiteeni on ollut jo vuosien ajan L’Occitanen Shea Butter Hand Cream. Marraskuusta alkaen L’Occitane tukee Unicefin työtä A-vitamiinin turvaamiseksi lapsille, sillä A-vitamiinin puutos voi pahimmillaan johtaa näkökyvyn menetykseen. Jokaisesta myydystä 150ml ja 75ml shea-käsivoidetuubista L’Occitane lahjoittaa Unicefille yhden euron.

Tähän aikaan vuodesta käsien kuivuminen on väistämätön tosiasia ja shea-käsivoide on ansaitusti yksi L’Occitanen best seller-tuotteista. Mä en itse selviytyisi talven yli ilman tätä ja tuubi löytyy niin yöpöydältäni kuin käsilaukustakin. Voide sisältää 20% kosteuttavaa shea- eli karitevoita, imeytyy hyvin eikä tahmaa. Olen käyttänyt varmaan kymmeniä tuubeja eikä parempaa tuotetta ole vielä tullut vastaan.Toinen ajankohtainen mahdollisuus tehdä hyvää on Joulupuu-keräys, joka järjestetään tänä vuonna 16. kertaa. Nuorkauppakamareiden vapaaehtoisvoimin organisoitu keräys tuo jouluiloa lastensuojen piirissä oleville lapsille ja nuorille, joita on pelkästään pääkaupunkiseudulla yli 10000. Miettikää, mikä määrä. Lahjat toimitetaan tarvitseville sosiaalitoimen kautta.


Suurin puute etenkin Helsingissä on nuorten lahjoista, sillä heitä on eniten lastensuojelun piirissä. Pääkaupunkiseudulla on useampia keräyspisteitä ja ajantasainen listaus keräysaikoineen löytyy nettisivuilta. Mä olen itse kerännyt kaikenlaista lahjoitettavaksi sopivaa (käyttämätöntä) kosmetiikkaa ja pakannut sitten sopivia settejä säästämiini Lookfantasticin laatikoihin. Opiskelijabudjetti ei veny ostamaan kauheasti ylimääräistä, mutta kosmetiikkaa mulle kertyy blogin kautta ajoittain jopa yli oman tarpeen. Tuntuu kivalta ajatukselta, että voin tällä tavoin ilahduttaa jotakuta.

Jos sopivan lahjan keksiminen tuntuu hankalalta, joulupuu-sivuilla on lahjavinkkejä.


Olen käärinyt lopuksi laatikot joulupaperiin ja laittanut päälle helposti irrotettavan lapun, jossa lukee esim. ”tyttö 14-17 vuotta, sisältää kosmetiikkatuotteita”. Laput poistetaan sosiaalitoimessa ja korvataan henkilökohtaisella tervehdyksellä. Viime vuonna paketeista tuli niin painavat, että mun piti autottomana värvätä poikaystävä kuskaamaan ne keräyspisteeseen. Tänäkään vuonna ihan lähistöllä ei ole keräyspistettä, vaikka asun 16000 ihmisen lähiössä.


Mä olen lahjojen suhteen melkeinpä mieluummin antava kuin vastaanottava osapuoli. Näitä lahjoja paketoidessa olo on erityisen hyvä, lämmin ja hellä jopa tässä marraskuun sysipimeydessä. Tämän vuoden keräyspaketit ovat kirjoitushetkellä vasta kokoamisvaiheessa, sillä mun pitää vielä käydä ostamassa silkkipaperia tai vastaavaa pehmikkeeksi laatikoihin ja edellisvuoden joulupaperitkin taitavat olla loppu. Onneksi ei ole kiire.

Onko hyväntekeväisyys lähellä sinun sydäntäsi?


L’Occitanen käsivoide saatu pr-näytteenä

16 thoughts on “Hyvä kiertämään

 1. Mä hoksasin vasta viime vuonna kunnolla Joulupuu-keräyksen, mutta tänä jouluna tyhjensin kaappeja ja sain kuusi kassia käyttämätöntä kosmetiikkaa kasaan. Sain kaappeihin tilaa, ja toivottavasti lahjat ilostuttavat jonkun joulua :)

  Mä hyödynnän BF-aleja vain tarpeeseen. Hain just Tokmannilta Maybellinen Lash Sensational ripsarin hintaan 4,90 € ja se on hyvä löytö, jolle tulee varmasti käyttöä.

  1. Vau mikä määrä kosmetiikkaa keräykseen! On kyllä hienoa, että ylimääräiset päätyvät tällä tavoin ilahduttamaan nuoria <3

   Mä katsoin juuri (aiheestakin) syyllistävän videon maapallon kuormittumisesta ja luonnonvarojen tuhlaamisesta ja vaikka mulla on ostoskorissa pari meikkijuttua hyvin bf-alennuksin, aloin miettiä tarvitsenko niitä ihan oikeasti. Muuten jättämäni hiilijalanjälki on varsin maltillinen mutta kosmetiikka on mun akilleen kantapää. Olisi tietenkin hyvä miettiä omia kulutustottumuksia muulloinkin kuin yhtenä päivänä vuodessa ja ostaa vain tarpeeseen.

 2. Mäkin olen osallistunut edellisvuosina noihin joulupuu-keräyksiin, toivottavasti ehdin ja muistan tänäkin vuonna. Musta on myös paljon kivempaa antaa lahjoja kuin saada niitä. :)

  1. Kiva jos ehdit osallistua tänäkin vuonna <3
   Mulle tulee aina vähän vaivaantunut olo, jos joku kyselee lahjatoiveita koska harvoin sitä oikeasti TARVII mitään. Kaikista parasta olisi ehkä saada elämyksiä tai muuta aineetonta lahjaksi.

 3. On kyllä ihan tosi upeeta että osallistut keräykseen, sun kokoamat lahjat ilahduttaa varmasti saajia tosi paljon! Olis kyllä hyvä että noita keräyspisteitä olis mahdollisimman laajalti ympäriinsä niin se madaltais kynnystä viedä lahjoja keräykseen. Pitääpä tarkastaa lähin piste omilla huudeilla!

  1. Täällä Vantaalla on kyllä muutama piste, mutta aika kummallisissa paikoissa näin autottoman näkökulmasta. Musta olisi kiva, että niitä olisi esim. kauppakeskuksissa ja paikoissa, joihin autottomienkin on helppo päästä. Sitäpaitsi niissä liikkuukin eniten ihmisiä ja samalla tietoisuus kampanjasta lisääntyisi.

   1. Kannattaa muistaa lahjojen keräyspisteistä, että lahjojen kuljetus pisteeltä eteenpäin pitää myös suunnitella. Monessakaan paikassa ei ole mahdollisuuksia varastoida lahjoja joko ollenkaan tai kovinkaan pitkään, joten mm. nämä seikat vaikuttavat siihen missä keräyspisteet sijaitsevat. Aina kannattaa kuitenkin laittaa palautetta Joulupuu -organisaatiolle omista toiveista. :)

    Hienoa että osallistut keräykseen, tiedän että vastaanottajat ilahtuvat niistä kovasti. Ja kiitos siitä, että mainitsit että Joulupuu-keräykseen otetaan vastaan käyttämätöntä tavaraa.

    T. Joulupuun projektipäällikkö 2017

    1. Kiitos vastauksesta ja kiva, että postaukseni on huomattu ”virallisellakin taholla” :) Nyt olikin paikallisessa fb-ryhmässä, että läheisessä kauppakeskuksessa on kuin onkin keräyspiste, mikä helpottaa tosi paljon. Ymmärrän, että toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, joten ihan joka nurkalle keräyspisteitä ei ole mahdollista saada ja logistiikan haasteet pitää ottaa huomioon.

 4. No huhhuh… täällä tuppukylällä (3000hlö)joululahja-keräyksessä oli 45lasta/nuorta. Tuo sinun määräsi kuulostaa hurjalta vaikkakin todelta. Mä kans vien käyttämätöntä kosmetiikkaa ja nyt ostin pienelle pojalle tosi mageen lelun. Ai, että tulee hyvä mieli, kun toivoo, että lahjan saajallekin tulee.
  Muistan itse teininä saaneeni tädiltäni Herbinan Minttu shampoon ja hoitoaineen ja se oli niin ihanaa (hihhii), että ainakaan vuoteen en raskinut käyttää niitä vaan nuuhkin vain.

  1. Jokainen lapsi ja nuori on liikaa:/
   Mullekin on ihan varhaisesta teini-iästä alkaen olleet kosmetiikkalahjat kovasti mieleisiä, nyt tosin kukaan ei uskalla enää ostaa mulle mitään ainakaan ennalta sopimatta:D Ja parhaat lahjathan saa yleensä itseltään, joten olen tänäkin vuonna huolehtinut asiasta;)

  1. Vein eilen paketit keräyspisteeseen, satoi kaatamalla ja kahlasin kolmen sentin sohjokerroksessa painavan kassin kanssa:D Kummasti silti mieli keveni kun sain paketit kipattua eteenpäin. Antamisen ilo on parhautta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *