Hygge with Jolie

Osallistuin pari viikkoa sitten Adtractionin järjestämään Hygge with Jolie-iltaan tunnelmallisessa kirjailijatalo Villa Kivessä Töölönlahden rannalla. Jolie on johtava suomalainen luonnonkosmetiikkatalo, jolla on kattava verkkokauppa, kivijalkamyymälä sekä hemmotteluhoitola Jolie Spa. Illan teemana oli ranskalaisen luksusmerkki Patykan ihonhoitorutiini.

Mähän olen iloinen sekakäyttäjä ja seikkailen niin luonnon- kuin synteettisenkin kosmetiikan puolella. Voisi sanoa, että ihonhoidossani luonnonkosmetiikka on hyvin edustettuna, mutta värikosmetiikassa ja esim. hiustuotteissa suosin edelleen pääosin synteettistä kosmetiikkaa.


Olen joskus testannut joitakin Patykan tuotteita, joten merkki ei ollut itselleni aivan tuntematon. Patykaa voisi luonnehtia luonnonkosmetiikan Chaneliksi, sillä tuotteiden tuoksu ja ihotuntuma ovat ylelliset ja raaka-aineina käytetään arvokkaimpia luomulaatuisia tehoaineita. Patykalla on EcoCert ja Cosmebio-sertifikaatit.


Myös sarjan ulkoasuun ja pakkausdesigniin on panostettu. Jo pahvisissa tuotepakkauksissa on ylellinen tuntuma ja tuotteiden pumput ja annostelijat toimivat moitteettomasti. Omaa, kriittistä esteetikon silmääni hillityn tyylikäs ilme hivelee suuresti.


Saimme illan aikana perusteellisen opastuksen kolmivaiheiseen ihonpuhdistusmenetelmään, jota olen nyt kotona jatkanut saamillani tuotteilla. Ensimmäisessä vaiheessa meikki poistetaan ruusunmarjan ja kaktusviikunnan tehoaineita sisältävällä puhdistusöljyllä, joka on paksua ja irrottaa tehokkaasti myös silmämeikin kirvelemättä. Öljy hierotaan kiirehtimättä kasvoille ja sitä ei huuhdota pois ennen lempeän hoitavaa puhdistusvaahtoa. Puhdistusta voi tehostaa kasvojen puhdistusliinalla (kuvassa alempana) tai vaikkapa konjac-sienellä.


Kolmannessa vaiheessa iholle suihkutetaan mm. aloe veraa ja kosteuttavaa hyaluronihappoa sisältävää kasvovettä. Vaikka erilaiset vedet ovat lisääntyneet ihonhoitotuotetarjonnassa todella paljon, kasvoveden käyttöä ei tulisi unohtaa, sillä se neutraloi ihon ja tekee siitä vastaanottavaisemman iholle jätettäville tuotteille.

Patykalla on myös todella hellävarainen kaksitehoinen kuorinta. Suosin pitkälti kemiallisia kuorintoja, mutta silloin tällöin iho tuntuu kaipaavan lisänä mekaanista kuorintaa. Double Action Smoothing Scrub sisältää sekä mietoja hedelmähappoja että jauhettua bambua ja hienoja jojobarakeita. Kuorintaa käytetään ennen kasvovettä ja sen annetaan vaikuttaa iholla muutaman minuutin ajan. Vaikutusajan jälkeen aine pyöritellään iholta kostutetuin sormin. Olen todennut kerran viikossa itselleni sopivaksi tahdiksi rakeellisille kuorinnoille ja useimmiten ajoitan kuorinnan ennen jotakin kosteuttavaa naamiota.


Aquis-merkki lienee tunnetuin hiusturbaaneistaan. Kasvoliina on mukava tuttavuus, sillä se on paksu ja jämäkkä, mutta ei lainkaan hankaava ja siten ihoa ärsyttävä. Liinan luvataan sopivan myös silmänympärysiholle, mutta itse vältän kaikkea hankausta kuivan ja pergamentinohuen sy-alueeni tienoilla. Liinat ovat myös kasvonaamioiden poistamisessa verrattomia. Aquis-puhdistusliinan voi heittää pesukoneeseen 40 asteeseen, mutta huuhteluaineen käyttöä tulisi välttää.


Kun iho on perusteellisesti puhdistettu, on seerumin vuoro. Antioxidant Perfecting Serumissa on fluidimainen koostumus ja se imeytyy ihoon hyvin. Vaaleanpunainen seerumi sisältää mm. vadelmavettä, hyaluronihappoa ja taatelinsiemenuutetta.

Sacred Lotus Face Cream on yksi Patykan myydyimpiä tuotteita. Nopeasti imeytyvä voide sopii erityisesti herkälle iholle ja lupaa lievittää ärtyisyyttä ja punoitusta. Olen käyttänyt tätä sekä päivä- että yövoiteena, sillä voide toimii hyvin myös meikin alla.

Jos saisin lisätä vielä yhden tuotteen joukkoon, se olisi ehdottomasti Huile Absolue-öljyseerumi. Olen testannut sitä joitakin vuosia sitten, kun kasvoöljyt olivat itselleni vielä tuntemattomampia. Nykyään käytän öljyjä lähes ympäri vuoden ja tuotteiden kerrostaminen on ihonhoitorutiinieni kulmakivi. Ilman kosteuden lukitsevaa öljyä iho saattaa jäädä kiristeleväksi ja tavallaan kosteusköyhän tuntuiseksi, vaikka ei varsinaisesti olekaan kuiva.

Vaikka monen tuotteen käyttäminen saattaa tuntua ajatuksena etenkin tottumattomalta vaivalloiselta, on pieni itsensä hemmotteluhetki arjen keskellä ehdottomasti satsatun ajan veroinen. Ihon huolellinen hoitaminen laadukkailla tuotteilla palkitsee viimeistään tulevaisuudessa.


Hygge with Jolie-ilta oli ihana. Tilaisuus oli pieni ja intiimi, järjestelyt erinomaiset ja poistuessamme kotimatkalle illan jo hämärryttyä olo oli kuin olisi käynyt minilomalla <3

Mulla oli takana todella kiireinen viikko, jonka jälkeen kuvittelin, että nyt hieman helpottaa, mutta olin väärässä. Seuraavat pari viikkoa pakerran näyttötöiden parissa, eli taitan kokonaisen lehden ja teen nettisivut alusta asti koodaten. HTML on mun akilleen kantapääni, koska sellainen ahaa-elämys edelleen puuttuu ja divit, navit ja css-tyylit tunkevat jo uniinkin. Lehtitaitto sen sijaan on helppoa, mutta aikaavievää.

En oikein ole ehtinyt lenkkeilemäänkään niin paljon kuin haluaisin. Sen sijaan olen sortunut herkkuihin luvattoman usein ja vaaka jumittaa tietenkin paikoillaan. Pitäisi kirjoitella elämäntaparemontin kuulumisia pitkästä aikaa -ja kaikkea muutakin. Mulla on myös testausjonossa kaikenlaista kiinnostavaa, jota haluaisin jakaa kanssanne. Ehkä sittenkin harkitsen syysloman pitämistä, vaikka olen ollut sitä mieltä, että en mä mitään lomaa tartte:)

Onko Patyka teille tuttu merkki?


Tuotteet saatu pr-näytteinä. Postaus sisältää mainoslinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoista kertynyt komissio käytetään blogin palvelinkulujen kattamiseen. 

2 thoughts on “Hygge with Jolie

  1. Mä oon ollut aivan rakastunut näihin tuotteisiin! Ei huvittaisi käyttää juuri mitään muuta enää. Olin jo julkaisemassa omaa juttuani, mutta ehdit ensin :D peukku syyslomalle, sellainen tulis kyllä tarpeeseen itse kullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *