Helmerin kätköistä osa 4 – Essie

Jatkan pitkästä aikaa lakkaesittelyitä ja tällä kertaa vuorossa on Essie. Ajattelin ensin, että teen ihan nopeasti vaan esittelypostauksen mutta hupsista, lakkoja olikin yllättävän paljon. Menkäämme siis enemmittä löpinöittä asiaan sillä tästä tuli muutenkin pitkä.
Vihreällä korostetuista linkeistä pääset postaukseen, jossa kyseistä lakkaa on käytetty. 
Linkit avautuvat uuteen välilehteen (sivumennen sanoen inhoan sitä, jos linkit eivät avaudu uuteen ikkunaan.

Minun luottomustani on Licorice. Omistan myös ”kilpailevan” tuotteen eli China Glazen Liquid Leatherin, mutta leveän sudin ansiosta Essie on paljon mukavampi lakata ja peittääkin mielestäni paremmin. Liquid Leatheria käytän vesimarmoroinnissa ja joissakin koristelujutuissa.
Tummanharmaa, shimmerillä varustettu Cashmere Bathrobe on tämän syksyn For The Twill Of It -kokoelmasta. Muita lakkoja en tästä hankkinutkaan mutta halusin lakan leveällä sudilla, joten jouduin pulittamaan siitä jenkkihintoja enemmän. Lakka nähtiin hiljattain näissä rokkikynsissä. Ihana on hän.

Mink Muffs on alelöytö jostain alkukesältä, tämä nökötti Anttilan laarissa 6 tai 7€ hintaan joten otin sen mukaani ”syksyä ajatellen”. No nyt kai on syksy mutta testaamattomien lakkojen osastolla tapahtuneen räjähdysmäisen kasvun vuoksi en ole ennättänyt ajatellakaan tätä. Jostain syystä minulle tulee mieleen hevoset tuosta väristä.

Chinchilly on hankittu hyvän aikaa sitten ja mielestäni olen kyllä lakannutkin sillä mutta en ole postannut sitä blogiin. Kiva mutaväri, tässäkin on leveä sivellin.

Naughty Nautical on saman nimisestä, yhdestä tämän vuoden suosikkikokoelmastani. Yhdistin sen saman kokoelman Rock The Boatiin, joka on alemmassa kuvassa. Todella hyvälaatuinen lakka, miinusta tosin siitä, että se värjää kynnet vaikka niille olisi laittanut mitä suojaksi. Tässäkin on kaunis shimmer, joka näkyy myös kynsillä.

Where’s My Chauffeur? on odotellut tilaisuuttaan jostain viime talvesta. Vaihdoin tähän toisesta lakasta siveltimenkin ajatellen, että se madaltaisi kynnystä tarttua lakkaan. Joku tässä nyt vaan tökkii. Liekö syynä se, että samaan aikaan minulle tuli paljon saman tyyppisiä turkooseja ja tämä vain jäi jalkoihin. No, ehkä sekin vielä pääsee kynsille.

Who Is The Boss näkyy vähän huonosti tässä postauksessa teippailujen alta mutta siellä se kuitenkin on. Aika lirua kuten vieressä nököttävä Absolutely Shorekin, joka on parissa kynnessä tässä tuoreessa skittletessä. Kummankin väristä tykkään kovasti, mutta jos tämän koostumuksen lakka olisi esim. punaista -> valuvana tuhrii kynsinauhat, se saisi välittömästi lähtöpassit.

Armed & Readyn sain aika hiljattain enkä ole vielä ehtinyt lakata sillä. Väriä voi kurkata vaikkapa tästä. Aika jännä, vai mitä?

Lapiz Of Luxury avasi minulle ihan uuden, sinisen maailman ja sen jälkeen olen hankkinut sinisiä lakkoja enemmänkin, kuten kuvan Rock The Boatin. Varsin kivoja, en ole malttanut luopua kummastakaan vaikka jälkimmäisen koostumus jätti hieman toivomisen varaa. Ilman leveää sutia lakka olisi varmaankin lentänyt ääntä nopeammin kirppislootaani.

Ihmettelen nyt jälkeenpäin, että mikähän minua niin hatutti, kun lakkasin Cocktail Blingillä. Kuvat nimittäin näyttävät ihan hyviltä. Taisi olla taas niin, että tehdessä vastusti siinä määrin että vain täydellinen olisi kelvannut ja pienetkin sutut ärsyttivät. Näin käy aika helposti mutta en taida olla yksin ongelmani kanssa:)

Pure Pearlfection oli mm. osana sinistä vallankumousta. Oikein käyttis topperi, plussaa siitä, ettei tässä ole mitään sävyjä tai ylimääräisiä kimalteita joukossa joten lakan voi yhdistää mihin vain.

Blanc tuskin kaipaa sen enempiä esittelyjä. Kun missä tahansa kynsissäni on valkoista, se on varmasti tätä. Omistan tällä hetkellä blancin-Blancin ja tuunatun version, johon olen lorotellut Seppälän valkoista Nails-lakkaa joukkoon antamaan peittävyyttä. Mukana tuli myös ei-toivottuja ominaisuuksia eli sain tämän kuplimaan, hmph.

Sugar Daddyn ja Muchi, Muchin olen hankkinut ranskislakoiksi aikaa sitten. En tiennyt, kumpi sopii minulle paremmin, joten otin molemmat.
Hommassa on vain sellainen pieni mutta, että en ole päässyt kokeilemaan kumpaakaan, sillä kynteni ovat aina keltaiset/pinkit/vihreät joten niihin ei paljon ranskiksia tehdä:) Nimim. bufferi ja minä emme ole kavereita

Nude-osastoa on lähimenneisyydessä edustanut ainakin Sand Tropez.

St. Lucia Lilac taitaa olla vanhin omistamani ja ainakin ensimmäinen blogissani nähty Essie. En nyt mitenkään ilolla linkittele näitä vanhempia postauksia mutta sen koommin en ole tällä lakannut tai ainakaan blogiin postannut. Ainakin jotain kehitystä on lakkaustaidoissa tapahtunut;)

Pilates Hottie on osa Yogaga-kokoelmaa syksyltä 2012. Tätä ei ole oikein mistään saatavilla ja itsekin hilloan kokoelman ainokaista kuin kalleinta aarretta. Voisihan sillä tietenkin lakata joskus, ei kai se mainittavasti siitä kuluisi. Dusty-kautta odotellessa.

Viime keväänä ja alkukesällä Essieltä putkahteli kokoelmia kuin sieniä sateella vaikkakin väärään vuodenaikaan. Minulle Madison Ave-huesta tuli ja meni useampikin lakka mutta Go Ginza jäi kokoelmiini hitusen haastavasta koostumuksesta huolimatta. Kesän korvilla liloja lakkoja tuli jo melkein korvista ja saman kokoelman Bond With Whomever nähtiin kisujen kaverina.

Joukosta ovat jo poistuneet ainakin Bridal-kokoelman Using My Maiden Name ja Neon-kokoelman DJ Play That Song.

Lisää lilaa, yllätys. Nice Is Nice on peruskiva ja perusnätti, kaksi kerrosta on riittänyt leimausten pohjaksi.
Lilacismin myötä joudun tonkimaan taas vanhoja, sillä en ole lakannut tällä 1,5 vuoteen. Jos silloin olen narissut koostumuksesta, miten mahtaisi käydä nyt?

Sen sijaan Under Where? on tarjonnut lakkaamisen riemujuhlaa ja onnistuneen kokemuksen päätteeksi olen kuorruttanut sen irtoglitterillä. Kivaa! Aika hienot kynnet mielestäni näin jälkikäteen arvioiden:) Tuolloin aprikoin, miten mahtaisi käyttäytyä saman Resort 2013-kokoelman In The Cab-ana, mutta sitä en koskaan saanut tietää, sillä iso luuta lakaisi sen dupe-leimalla varustettuna kirppislaatikkoon. En vaan millään muista, mitä jäi tilalle.

Play Datekin on saanut kaverikseen hololeimat. Erittäin hyvälaatuinen lakka ja ilmeisesti myös suosittu, sillä aika usein Essien ständeissä on sen kohdalla tyhjä kolo.

Splash Of Grenadinella tein Roosa nauha-päivän kynnet ihan vastikään. Oikein hyvälaatuinen lakka, ei moittimista. Itse asiassa kaikki tässä kuvassa patsastelevat Essiet ovat hyvää tai erittäin hyvää Essie-laatua. Super Bossa Nova sai häädön porukasta koska se oli vihoviimeinen poistettava kynsiltä.

The Girls Are Out on todella, todella kaunis ja erittäin hyvälaatuinen lakka. Olin taistellut epäsopivien värien kanssa ja myynyt lukuisia vaaleanpunaisia ja pinkkejä lakkoja pois (mieleen tulevat äkkiä ainakin Madison Ave-hue, OPI Pedal Faster Suzi! ja OPI If You Moust You Moust) mutta tämä sopi ihonväriini passelisti.

Tour De Financen poistin varpaankynsiltäni ihan pari päivää sitten mutta en tullut ottaneeksi kelmeistä syys-varpaistani kuvia. Nyt talven tullen tuskin varpaankynsilakkauksia juurikaan tulee blogissa esiteltyä. Ellen sitten keksi jotain näppärää tapaa saada aseteltua siro nelikymppinen kinttuni lightboksiin ja saatua vielä kuvatkin otettua.
Lakka on kuitenkin kaunis, hehkuva pinkki joka näyttäisi varmasti ruskettuneella iholla oikein hyvältä. Laitoin muistaakseni kaksi kerrosta eikä levittämisessä tai kuivumisessakaan ollut ongelmia.

Ihanalla Bachelorette Bashilla lievitin kirottujen rantalelujen aiheuttamaan verenpaineen nousua. Tällä oli ilo lakata, samoin kuin Watermelonilla (varvaskuvavaroitus).
Kumpikin on taattua turvalakka-aineista. Olen satavarmasti lakannut Watermelonilla joskus sormenkynnetkin mutta en ainakaan löytänyt siitä blogipostausta.

Siinä olivat omistamani Essiet. Nyt ihmettelen ihan hitosti sitä, että kuvissa on 29 lakkaa. Luulin omistavani 26 Essietä, joten jossain on virhe*

Listani ei taida olla ihan ajan tasalla.

Essie on kyllä yksi suosikkilakkamerkkejäni. Se tarjoaa hyvälaatuisia perussävyjä ja kiinnostavia kokoelmia joita ilmestyy usein. Harmillisesti kestää aina kauan, ennen kuin ne saapuvat Suomeen, jos saapuvat lainkaan, joten hätähousuna näitä tulee tilailtua rapakon takaa. Jenkki-Essieissä on ikävästi vain kapeampi sivellin kuin L’Oréalin maahantuomissa kuluttajaversioissa. Voi kun joku keksisi myydä leveitä irtosuteja näihin, ostaisin heti:)

Löytyikö näistä teidän suosikkejanne tai putkahtiko himotuslistalle uusia lakkoja?

Sarjan aiemmat postaukset
Osa 1 – Essence
Osa 2 – OPI
Osa 3 – Laatikoiden uudelleenjärjestely

*) Tarkistuslaskennassa lisäsin listalle puuttuvat lakat ja samalla huomasin, että Essie kiiri OPIn ohi. 
Minulla on vain 28 OPIa, Essieitä sen sijaan tällä hetkellä 29. Mutta tilanne voi muuttua milloin vain:) Kumpaakaan ei tosin juuri nyt ole tulossa mistään mutta Zoyakin hätyyttelee ihan lähellä 24 yksilöllä (ja odottelen kahta saapuvaksi). Ykköspaikkaa pitää vielä China Glaze 42 lakalla, joissa olisi kyllä vähentämisen varaa sillä en mitenkään hirmuisesti rakasta merkkiä. Onneksi uudet kokoelmat ovat olleet todella epäkiinnostavia, joten määrä tuskin lisääntyy.

EDIT: maailmalta on tulossa yllättäen kaksi uutta OPIa joten….

24 thoughts on “Helmerin kätköistä osa 4 – Essie

 1. Mulla on tullut nyt hirvittävä Essie-himo. Mä en halua silti ostaa niitä kapealla sudilla, joten rahanmeno on aika valtava jos mä näitä alan ostelemaan. :D

  Ja onneksi kirjoitit tuolla pikkuprintillä ton linkkien aukeamisen, mä vihaan sitä myös niin paljon (vaikka samalla huomasin itse tekeväni juuri noin ärsyttävästi linkit blogiini), että avaan linkit aina suosiolla hiiren ”rullalla”. Se avaa ne suoraan uuteen ikkunaan, joten en yleensä huomaa sitä jos linkki ei normaalisti aukeaisi niin. :D Täytyy nyt korjata tilanne oman blogin kohdalla.

  1. Jotkut lakat on ihan käyttiksiä kapeallakin sudilla mutta melkein aina levä on kyllä parempi ja nopeuttaa lakkaamista ihan älyttömästi.
   Mulla ei mac-käyttäjän hiiressä ole rullaa joten arvostan erikseen avautuvia linkkejä:)

 2. Onko L’Oreal Essie sama lakka kun tuo Jenkki-versio? Onko siis muutakin eroa kun sivellin? Eikös Essietä tehdä myös Euroopassa?

  1. Lakoissa ei ole muuta eroa kuin siveltime leveys. En osaa sanoa, missä lakkoja valmistetaan enkä löytänyt tietoa nopeasti etsien netistä:/

  2. Mulla on jostain se käsitys, että nuo meikäläisten leveäsutiset Essiet valmistetaan Ranskassa ja ne kapeasutiset Yhdysvalloissa. Voin olla väärässäkin, mutta noin olen mielestäni lukenut :)

  3. Mulla on sama ”tieto” kuin Papulla, tosin lähdettä en muista :D Eikös ne jotenkin Lorkun kanssa linkkaa, varmaan siellä heidän tehtaillaan tökitään leveää sutia purkkiin :)

 3. Aika monta noista löytyy minunkin hyllystäni. Tuntuu, että Essie alkaa kyllä kiriä ykkössuosikikseni, mutta luulen, että se viimeinen vaakakuppeja keikauttava tekijä on nimenomaan Essien sivellin: jos Essien ja OPI:n kaksi lakkaa ovat yhtä hyviä koostumukseltaan, Essien sivellin tekee Essiestä voittajan. Mulla on kans kolmisenkymmentä Essietä, mutta OPIa on 45 tms, joten vielä se on edellä :)

  1. OPIn epäsuosiota vahvistaa tällä hetkellä uudet kokoelmat jotka on aika tylsiä:/ Vanhoista sentään putkahtelee esiin kiinnostavia aina silloin tällöin.

  2. Joo, vähän hämmentävää on ollut kyllä huomata, miten vähän pari tuoreinta OPI-kokoelmaa on jaksanut kiinnostaa. Mahtaako kyse olla kokoelmien epäkiinnostavuudesta oikeasti vai onko sitä vain sitten jo sen verran vaativampi maku, kun lakkahyllyssä on jo hirmuisesti ihania lakkoja? Tuota samaa olen miettinyt China Glazesta – että onko niillä oikeasti nyt huonompia kokoelmia, vai olenko itse vain kriittisempi harrastajana?

  3. Mä kyllä väittäisin, että kokoelmat on olleet jotenkin huonoja. Outoja, huonolaatuisia ym. Osasyy on kyllä varmasti omalla kriittisyydelläkin mutta China Glazelta ei ole tullut mitään kiinnostavaa pitkään aikaan, kokoelmat vaan on rumia tai kummallisia.

  1. On se jotenkin hauska kerätä yhteen kasaan jonkun merkin lakat, kun mä säilytän niitä värijärjestyksessä ja määrä konkretisoituu kun ne kasaa nippuun:)

 4. Miulla Essie on myös aika lempparimerkki nykyään, OPI ehkä vielä menee edelle tasalaatuisuudellaan. Kiitos vaan Cashmere Bathrobe vinkistä, on se ihana <3

  1. Mulla tuntuu olevan tasapainottelua näiden kahden välillä nykyään:) Ennen OPI oli valta-asemassa mutta se on muuttunut, kiitos pitkäti kuuluu kivoille, uusille Essieille:)

 5. Kiva postaus hienoine kuvineen taas lakkakatraastasi! Mä oon kanssa vastikään löytänyt ja hommannut tuon Armed & Ready lakan, ihan jännän sävyinen kaveri todellakin. :)

  Uutta tietoa mulle oli tuo Essien Yogaga -kokoelma, josta en ollut ikinä kuullutkaan vaikkei se ole kovin vanha edes.

  Ja Super Bossa Nova alkoi nyt vähän pelottamaan, muistelisin että taisin mun Essie postaukseen kehaista sitä; sävyä ilmeisimmin ja livautin se sen sitten jossain vaiheessa ostoskoriin Ebayssa. Täytyy kuitenkin antaa sille mahdollisuus, eikä tuomita heti… jos tuo mun kappale olisikin vaikka helpompi poistaa..?! o_0

  1. Kiitti:)
   Yogaga oli käsittääkseni jonkun jenkkiläiset kuntosaliketjun oma kokelma, tää ei perustu varmaan tietoon mutta näin muistan kuulleeni. Niinpä kokoelmaa ei ollut oikein netistä saatavilla mutta Ebayssa näitä joitakin on näkynyt. Siihen taisi kuulua neljä lakkaa.

   SBN kannattaa kyllä poistaa foliotekniikalla:)

 6. Kiva postaus :) Varsinkin siinä mielessä, että on mukava tietää että muillakin on vaikeuksia linkata alkupään koristeluihinsa…. Ei kukaan taida niitä kovin mielellään esitellä :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *