Harmaan sävyjä

Tämänkertaisessa lakkauksessa idea oli tosi hyvä, toteutus ei ihan yltänyt asettamiini tavoitteisiin. Jostain syystä en vaan osannut pilkuttaa kuten tikulle etukäteen sommittelin mutta menköön nyt julkaisuun kun blogimateriaalia ei ole ronklattavaksi asti. Eikä nämä nyt jälkeenpäin minustakaan näytä mitenkään fail-osaston tuotoksilta. Asiaan!

Lakkasin ensin kolmelle kynnelle 50 Shades of Grey-kokoelman tummimman lakan, Dark Side of the Moodin, joka olikin näistä se kaikista kivoin minusta. Ennakkosuosikkini Cement the Deal sai väistyä.
DSOTM peitti kahdella kerroksella, ensimmäinen jäi aika raidalliseksi ja ohueksi mutta toinen, reipas kerros pelasti. Oikein kiva grafiitinharmaa lakka.

Aksenttikynsille tuli 2,5 kerrosta Embrace the Grayta, mikä tarkoittaa kahta kerrosta ja ”oho, kuultaa vielä läpi” jonka jälkeen lisäsin yhden ohuen. Kautta linjan olisin toivonut vähän paksumpaa ja täyteläisempää koostumusta kaikille näille harmaille mutta muuten lakat eivät jättäneet moitteen sijaa.

Seuraavaksi tartuin pilkkutikkuun ja etukäteishahmotelmani mukaisesti koetin kuvassa näkyviä lakkoja käyttäen aikaansaada jonkinlaisen gradientin. Ehkä kynnellä oli liian vähän tilaa tai jotain, koska minun gradienttini oli vain rykelmä eri kokoisia pilkkuja. No eihän sekään väärin ole:)

Tarkoitukseni oli alkujaan myös pilkuttaa tummat kynnet käänteisessä järjestyksessä eli valkoinen keskelle, mutta kynsistä olisi todennäköisesti tullut tosi sekavat ja luovuin suunnitelmasta.

Hassua, että oikea käsi onnistui paremmin ja otin siitäkin kuvat (yllä). Niin käy usein vaikka luulisi, että huonommalla kädellä on hankalampi tehdä tarkkaa jälkeä. Toki muistetaan nyt se taso, en edelleenkään maalaile mitään esittäviä taideteoksia kynsille akryylimaaleilla. Kai sitä sitten keskittyy enemmän siinä missä toisella kädellä luottaa liikaa taitoihinsa ja huiskii vaan menemään.

Pilkkukuume jäi, mieli tekisi pilkutella koko ajan kun pitkästä aikaa muistin, miten paljon
erilaisia juttuja dotting toolilla saa tehtyä.
Hei hei ensi viikkoon! *pilkut…eikun vilkuttaa*

32 thoughts on “Harmaan sävyjä

 1. Pilkut on aina ihania! <3 Pitää itsekin täsä aktivoitua ja pilkuttaa jonakin päivänä. Tällä hetkellä mä haluaisin vain raitoja kynsille… :D

 2. Uih! Mä niin haluaisin nämä harmajaiset itselleni. Jotenkin vaan vähän kenkuttaa tuo ohut koostumus. Kauniit pilkut! Mulla olis ollut tuloksena kasa fuusioituneita palleroita ja yksi iso mother of all möhkö :).

  1. Joo kyllä olisin tosiaan toivonut parempaa koostumusta, ei näissä nyt silleen varsinaista vikaa ollut mutta mieluumin ehkä liian paksu kun sitä voi ohentaa sopivaksi. Liru on liru vaikka voissa paistais:)

  1. Jotkut koristelujutut aina painuu unholaan kunnes ne tavallaan löytyy uudestaan ja sit tekiskin mieli tehdä sitä yhtä juttua koko ajan:D

  1. Mä olin kans ihan varma tästä mutta se olikin aavistuksen tummempi kuin kuvittelin, ehkä sen takia sitten yllättävästi tummempi lajitoveri kiri edelle.

 3. Tosi kivasti oot ”dottaillut” nuo pilkkukynnet!

  En innostunut tuosta 50 Shades Of Grey kokoelmasta, mutta kieltämättä nuo Cement The Deal ja Embrace The Grey vähän houkuttelisi muakin.

  1. Aika erikoinen kokoelma tavallaan ja kovin lähellä toisiaan olevat sävyt ainakin kahden vaaleamman harmaan osalta. Kyllä tässä pikkuhiljaa alkaa ajatus kääntyä jo kevätlakkojen puoleen ja saa harmaat jäädä:)

 4. Nää kynnet muistuttaa ihan mun vaatekaappia, joten luonnollisestikin TYKKÄÄN :D eikä siis todellakaan oo failia nähnykään!

 5. Näähän on tosi ihanat! Eilen myös itse kaivelin ainoan dotting toolini kauniiseen käteen ja aloin kunnianhimoisesti askarrella kynsiini quatrefoil-kuviota ja sehän näyttää itseasiassa ihan hyvältä (ainakin kaukaa)! Tein tosin vain kahteen kynteen vastakkaisilla lakoilla ja vaikka ne ei tosiaan kestä kovin läheistä tarkastelua niin yllättävän kivaa jälkeä dottarilla saa suht helposti :)

  1. Hatunnosto jo siitä, että teit quatrefoilit, en ole ite koskaan uskaltanut kun ei vaan keskittymiskyky eikä kärsivällisyys riittäisi. Peukku täältä!

 6. Tykkään näistä kynsistä. Vakavien harmaiden sävyjen kanssa olet käyttänyt leikkisiä pilkkuja! Ai niin ja pakko sanoa tuohon Emman kommenttiin, että mä jotenkin hetken aikaa ajattelin, että Emma on maalannut vaatekaappiinsa isoja valkoisia ja harmaita palloja….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *