Hajutonta

Jee, kesä on viimein täällä!

Lämpimät ilmat toivat mukanaan ongelman, joka on minun kohdallani selvästi pahentunut iän myötä: hikoilun.

Tavalliset kaupan deodorantit ovat aikaa sitten lakanneet toimimasta. Vaikka ne pitävät jotenkuten varsinaisen hienhajun poissa, kainalot kostuvat ikävästi ja se hankaloittaa normaalielämää. On pakko miettiä, mitä voi pukea päälle, suosia väljiä ja ilmavia vaateratkaisuja, luonnonmateriaaleja ja tiettyjä värejä. Hankalaa!

Nyt viikon testailun perusteella olen löytänyt Sen Oikean tuotteen elämää helpottamaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stop 24 on tehokas antiperspirantti, joka pesee mennen tullen apteekkideodoranteista mm. Triple Dryn ja marketeissa myytävät ”vahvemmat” antiperspirantit joita on ainakin Dovella ja Rexonalla. Kyllä vain, olen kokeillut läpi miltei kaikki saatavilla olevat vaihtoehdot ja poimin tämän mukaani apteekkireissulla kuin viimeisenä oljenkortena. Hintaa tuotteella oli n. 12€.

Deodoranttia levitetään iltaisin puhtaalle iholle ja aamulla peseydytään normaalisti vedellä ja saippualla eli kyseessä on ns. yödödö. Tuotteessa on mieto ominaistuoksu, jota kuvailisin lähinnä desinfiointiainemaiseksi. Hienosti kuvailtu, mutta ehkä ymmärrätte. Sellainen steriili, vähän sairaalamainen tuoksu.

Kainalossa Stop 24 on tuoksuton mikä sopii minulle paremmin kuin hyvin, koska en pidä siitä että deodorantti riitelee käyttämäni hajuveden kanssa.

Alkuun Stop 24:ä suositellaan käytettäväksi 4-5 päivänä (yönä) peräkkäin, sen jälkeen käyttöväliä voi harventaa. Itselleni on aika vieras ajatus olla kokonaan ilmaan deodoranttia mutta herkkäihoisten kohdalla se voi olla hyvinkin tarpeen. Tuotetta ei saa käyttää vaurioituneelle iholle eikä limakalvoille. Vaikuttava aine on alumiinikloorihydraatti eli kyseessä on alumiiniyhdiste, joka tukkii hikitiehyet. En ota kantaa alumiinin vaarallisuuteen tai siihen, aiheuttaako se mahdollisesti esim. rintasyöpää. Aiheesta nousee keskustelua aika ajoin mutta niin kauan, kuin kiistatonta näyttöä asiasta ei ole, käytän ainakin itse hyvillä mielin antiperspirantteja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pääsin testaamaan tätä tositoimissa hellepäivänä, kun teimme pojan muuttoa. Illalla nuuhkin kainaloitani ja viimeistään vakuutuin tehosta. Olo olo ihmeen freesi ja kuiva koko päivän rymistelyn jälkeenkin. Tämä jää käyttöön.

20 thoughts on “Hajutonta

 1. KIITOS tästä postauksesta! Olen pari vuotta putkeen käyttänyt Rexonan Maximun Protectonia, kun se on ollut ainoa, jonka olen todennut toimivaksi, nyt sen teho alkaa hiipua, kun kainaloni on tottunut siihen ja olen mietitnyt, mitä ihmettä kokeilen seuraavaksi (vuosien aikana kaikki TripleDyt sun muut apteekkikamat on kokeiltu ja mikään ei ole toiminut), tänään aion käydä ostamassa tätä, toivottavasti toimii mullakin! :)

 2. Oon muuten oikeasti miettinyt, että onkohan se ikä, mikä vaan tekee noi kaupan tuotteet täysin turhiksi, kun ne ei vaan toimi? Pystyin kolmekymppiseksi asti ihan hyvin käyttämään ja toimivat, mutta sitten alkoi ongelmat. :D

  Käytän tällä hetkellä Batsia, mutta etsin koko ajan jotain toista, koska olisi kuitenkin kiva vaihtaa tuotetta välillä. Joten kiitos vinkistä. :)

  1. Kyllä sen täytyy olla ikä koska nuorena ei ollut mitään tällaista ongelmaa ja nyt se vaan pahenee vuosi vuodelta. Toki mietityttää, että mitä käyttää parin vuoden kuluttua mutta toivottavasti silloin tulee jotain uutta…

 3. Kiitos tästä arvostelusta! Itselläni Triple Dry toimi vuosia hyvin, mutta se on nyt menettänyt tehoaan. Pitää kokeilla tätä seuraavaksi. Mä käytän näiden yödödöjen lisäksi aina aamullakin jotain perusmarketin antiperspirantteja, koska olen tottunut johonkin tuoksuun, enkä uskalla olla ilmankaan.

  1. Iho kaiketi jotenkin tottuu näihin tuotteisiin, saattaa olla, että tämäkin menettää tehoaan ajan kanssa mutta onpa nyt pitävä suoja näihin harvoihin hellepäiviin.

 4. Tätä(kin) on kokeiltava. Hankin juuri Batsin ja sekin on ihan ok.
  Mietittiin ystävän kanssa, että jos dödöille tulee ”immuuniksi” jos niitä käyttää liikaa. vähänkuin että pitää olla pari-kolme shamppoota ettei pää nahka totu yhteen ja samaan, niin pitäisikö olla käytössä useampi dödö jota säännöllisen väliajoin vaihtaisi. Tyyliin 2 päivää tripledrytä, 2 Batsia, 2 rexonaa. kierros uudelleen.
  Itse joudun laittamaan kaoliinipuuteria sisältävää suihketta vielä noiden tehokkaiden dödöjen päälle. (ja päivän mittaan lisäämään sitä :( )

  1. Batsia minäkin käytin joskus aikanaan, sitten se ei enää pitänyt. En tiedä, tuleeko tuotteille jotenkin immuuniksi mutta luultavasti näin on koska niin moni on sen huomannut. Käytän myös shampoita ja hoitoaineita vähän vuorotellen:)

 5. hmm, uskaltaisinkohan kokeilla tämmösiä…mulla on kainalon alueen iho aina jotekin ihan ekstrakuiva, vaikka rasvaan joka päivä. Ostin jonkun vastaavan hikoilua estävän roll-onin pari vuotta sitten ja sen aiheuttama kirvelyn ja kutinan määrä kainaloissa oli niin järkyttävä, että 10 min kuluttua oli pakko pestä aine pois. Sen jälkeen en oo uskaltanut kokeilla :P

 6. Tätä on kyllä pakko kokeilla, kiitos postauksesta! Mulla on ollut nyt vajaan vuoden käytössä nuo Triple Dryn dödöt joita ennen käytin Rexonan Maximum protectionia, mutta mitkään ei oo toiminu kun viikon kaks. Toivottavasti tästä löytyy apua! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *