Glitch ja lahjaton joulu

Meillä vietetään lahjatonta joulua, mikä tarkoittaa sitä, että aikuisille ei osteta lahjoja. Olen tehnyt pieniä poikkeuksia ja joinakin vuosina muistanut ystäviä omatekoisin lahjoin, tai jos vastaan on tullut jotain jollekin erityisesti sopivaa, olen saattanut antaa ostetunkin lahjan.

Tähän käytäntöön on päädytty siksi, että aikuiset voivat ostaa itse haluamansa tavarat, joita jokaisella on nurkat pullollaan muutenkin. Tänä vuonna ilahduin kyllä mahdottomasti saamistani villasukista, koska en itse osaa sellaisia neuloa ja ostosukat ovat vähän…persoonattomia. Sovimme myös Kesähessun kanssa, että vaihdetaan pienet lahjat, mutta mielellään jotakin tarpeellista eikä ainakaan mitään kallista. Ostin -tietenkin- vähän miesten kosmetiikkaa ja eräjormalle sopivan Luonnonystävän vuosikirjan. Tätä kirjoittaessani en vielä tiedä, mitä paljastui tästä paketista:

IMG_4793
Hyvin se on roolinsa omaksunut;) <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Annan mahdollisuuksien mukaan roposia erilaisille hyväntekeväisyysjärjestöille ja tänä jouluna olen muistanut Sotaveteraaneja, Helsingin Eläinsuojeluyhdistystä ja Suomen Lähetysseuraa. Vaikka annettavaa ei paljoa olekaan, kertyy pienistäkin puroista virtaa. Hyvän tekemisestä tulee itsellekin hyvä mieli.

Erilaiset aineettomat lahjat ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, enkä ihmettele lainkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sain myös lemppari-yhteistyökumppaniltani, CesarsShopin Sadulta, kaksi vapaavalintaista lakkaa, joista toinen on Picture Polishin Glitch. Koska tänä vuonna joulu ei ole valkoinen vaan vihreä, niin lakka sopii mitä parhaiten juuri tähän jouluun.
Kuvia tuli otettua ”muutama”, innostuin tästä niin kovin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Koostumus oli hyvä ja kaksi kerrosta riitti peittämään kynteni. Unohdin lakattuani kaikki leimaussuunnitelmat ja halusin pitää kokonaisuuden mahdollisimman yksinkertaisena.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mulla on ikivanhoja jouluaiheisia siirtokuvia, joita varmasti tullaan näkemään kynsilläni vielä jouluna 2025, niin paljon arkeissa on kuvia jäljellä:) Nimettömään laitoin joulukuusen kera kultaisen niitin ja peukkuihin mistelinoksan. Siihen olisi kai kuulunut laittaa punainen niitti, mutta sekin pomppasi liikaa silmille vähäeleisestä lakkauksesta ja pitäydyin hyvin, hyvin hillityllä linjalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
No entäs ne lasten lahjat?
Perheen nuorisojaosto kyllä pitää visusti huolen siitä, että lahjatoiveet saapuvat rahoittajille hyvissä ajoin. Suurin osa toiveista on tilattava kaukaisilta maita kummallisista nörttikaupoista ja listat saapuvat ajanhenkisesti sähköpostilla.
Jokin osa minusta kyllä kaipaa sitä aikaa, kun piilotttelin joulupukille hatarin harakanvarpain kirjoiteltuja lahjalistoja ja metsästin pitkin eteläisen Suomen lelukauppoja juuri sitä kaikkien lasten toivomaa pehmoponia tai legopakettia, joka myytiin loppuun jo marraskuussa. Nyt en edes tiedä, mitä leikki-ikäiset toivovat pukilta. Me keski-ikäiset lähinnä toivomme kaikille rauhaa, lämpöistä joulumieltä ja leppoisia pyhäpäiviä:)

 

14 thoughts on “Glitch ja lahjaton joulu

 1. Tänä jouluna ainakin pienillä pojilla Star Wars on kova juttu. Kaikki pitää olla Starr Warsia! :’D

  Oikein ihanaa ja rauhallista joulua sinne! :) <3

  1. Niinpä tietenkin:D Ja tytöillä fb-feedistä päätellen Frozen-jutut on olleet tosi suosittuja.
   Kiitos Linda, on ollut kiva ja rauhallinen joulu <3

 2. Herkullinen lakka, ja taas on sulla yksityiskohdat vimpan päälle kauniit ja hillityt. – Meidän ysivee toivoi Minecraft-peliä, lautapelejä, legoja, kirjaa… Ihan tavallisia juttuja, ja mua nauratti kovin, kun listan lopussa luki ”pitkiä kalsareita”. Kaveri on ilmeisesti tullut siihen tulokseen, että kun niitä kumminkin tukee, niin yhtä hyvin niitä voi sitten saman tien toivoa :-D

 3. Mun oli kanssa pakko sortua tähän Glitchiin, on se niin hieno. Todella erikoinen vihreän sävy! Meillä oli kaksi joululahjaa kuusen alla. Toisessa oli villasukat mun äidiltä meille molemmille ja toisessa ihan mieletön joululahja blogikaverilta. En edes muista koska olisin viimeksi avannut lahjan, jonka sisältö oli ihan täysin tuntematon. Tuli ihan lapsuus mieleen :).

  1. Ihania lahjoja! Mä facebookiin kirjoitinkin, että joulu ei sitten ollut ihan lahjaton, vaan sain aikamoisia lahjoja, tosin tarpeellisia juttuja, joten en valita:D

 4. Aivan ihanat kynnet ♥ Mutta urputan täälläkin, että toi ei ole misteli vaan orjanlaakeri (aka piikkipaatsama) eli englanninkielen holly :D

 5. Kauniit kynnet ja hieno tuo kuusi. Ja kauniita kuvia kuten aina. En oikeen osaa päättää, tykkäänkö tuosta lakasta vai en. Picture Polish ja vihreä on ihania asioita, mutta tuo sävy on jotenkin outo merellisen vihreä.
  Me sovittiin perheen kesken, ettei osteta kellekään joululahjoja, mutta kuinkas kävikään, kaikki muut oli kuitenkin hankkineet niitä lahjoja ja minä olin se ainut kusipää, joka ei ollut ostanut kellekään mitään. Petturit.

  1. Argh, mulle kävi tää sama. Olin ostanut kuoren, jossa oli Veikkauksen arpoja, että olis nyt jotain puuhaa aattona. Sain sitten itse ihan hullun arvokkaat, joskin tarpeelliset lahjat, mutta oli vähän semmonen olo et o.O Vaikka olihan se kiva kuitenkin:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *