En ymmärrä: tyynymeikkivoiteet

Aihe on pyörinyt mulla kuin puolukka luonnoksissa ja kuvatkin on otettu aikaa sitten. Hannasin kirjoittamista, koska ajattelin että tässä nyt joku juttu jota en tajua ja paljastan vaan tyhmyyteni kaikelle kansalle. Mutta saahan sitä omassa blogissaan ääneen ihmetellä mitä lystää, kukapa tietää, vaikka samalla oppisi uutta.

Nimittäin cushion- eli tyynymeikkivoiteet.


Ensimmäisenä Suomeen omansa toi Lancôme ja muut ovat seuranneet perässä. Alun perin konsepti on lähtöisin Aasiasta, kuten moni muukin innovaatio kosmetiikkamarkkinoilla.


Mulle on päätynyt tuotteita kahdelta merkiltä; L’Oréalilta sekä IsaDoralta. IsaDoran Nude Cushion Foundation sävy 10 Nude Porcelain on itselleni hieman epäsopiva mutta Lorkun Paris Nude Magique Cushion sävyssä 04 on oikein passeli.
L’Oréalin meikkivoide on miellyttävä, joskin hieman kuivattava. Sillä on helppo saada juuri sopivan ohut pohja ja tarvittaessa sitä voi kerrostaa. Ostaisin mielelläni tätä tuubissa tai pumppupullossa. IsaDoran testailut jäivät yhteen kertaan väärän sävyn vuoksi, joten tästä en valitettavasti voi kertoa enempää.

Tyynymeikkivoide ideana tuskin kaipaa enempiä esittelyjä, mutta yksinkertaisuudessaan rasiassa on sieni, johon on imeytetty nestemäistä meikkivoidetta ja joka taputellaan kasvoille mukana tulevalla vipalla. Vipalle on oma osastonsa, eli se on välikannella erotettuna sienestä.


No mikäs näissä nyt sitten hiertää? Ihan ensimmäiseksi mietin hygieniapuolta. Esim. pumppupullosta tai tuubista meikkivoidetta otetaan vain se määrä, mitä kulloinkin tarvitaan, mutta tässä kaikki on tarjolla koko ajan. En tiedä, miten nuo ohkaiset sienet kestävät pesua, mutta mun mielestä ajatus likaisen vipan käytöstä kasvomeikin levitykseen on vastenmielinen, pesenhän Beauty Blenderinkin joka kerta ennen käyttöä.


Itse asiassa olen käyttänyt meikin levitykseen juurikin Beauty Blenderiä. Sillä on ihan kätevä dippailla sopiva määrä voidetta sieneen, mutta eihän se eroa mitenkään siitä, että voide olisi kämmenellä. Mun käteen pakkauksen vippa ei istu mitenkään päin, koska en saa sopivaa määrää sormia aseteltua satiininauhan alle.


Suhteessa sisällön määrään rasiat ovat holtittoman kokoiset, molemmissa on meikkivoidetta vain n. 15g. Tavallisin myynnissä oleva meikkivoidepakkaus lienee 30ml, joten näissä ei ole kuin ehkä puolet siitä. Hinta on kuitenkin sama tai jopa kalliimpi.

Ituhippi minussa ei voi olla miettimättä jätteen määrää.

Periaatteessa tyynyn voisi pestä ja täyttää pakkauksen uudelleen. IsaDoran cushionissa oleva voide löytyy tuubiversiona nimellä Nude Sensation Fluid. Vähän kikkailuksi menisi, tuumaa yhden naisen ihmettelyraati.

Sitten on hävikki. Olen kuluttanut loppuun yhden tällaisen meikkivoiteen joka tietenkin hupeni ensimmäiseksi keskeltä ja saadakseni reunan alle jäävän voiteen käyttöön, mun piti ottaa tyyny pinseteillä ulos ja koittaa jotenkin saada voide siitä sieneen. Ei hyvä. Senkin jälkeen jäi tunne, että kyllä tässä nyt menee kamaa hukkaan.


Kaiken tämän pohdiskelun jälkeen olen edelleen ilman vastausta: mikä näissä nyt on se juttu?
Onko se sitä, että me kosmehörhöthän innostutaan aina, kun joku keksii pyörän uudelleen? Enkö mä vaan tajua? Mitähä?


Kertokaa! Kuulisin mielelläni käyttäjäkokemuksia etenkin niiltä, jotka kokevat systeemin toimivaksi.


IsaDoran meikkivoide saatu pr-näytteenä

38 thoughts on “En ymmärrä: tyynymeikkivoiteet

 1. Olen kokeillut L’Orealin tyynymeikkivoidetta ja mielestäni se oli kätevä. Nopea ja tuli kiva kuulas pinta, joka tuntui miellyttävältä. Tosin käyttökokemusta ei sen kummemmin ole, kun en merkkiä osta eettisistä syistä ja muutenkin Käytän etenkin suurille ihoalueille luonnonkosmetiikkaa kemikaalikuorman vähentämiseksi ja ihon aidon hyvinvoinnin vuoksi.

  1. Luonnonkosmetiikkamerkeiltä ei tällaisia löydy, mitä en sinänsä ihmettele yhtään. Mä käytän myös paljon luonnonkosmetiikkaa, mutta meikeissä vähemmän, vaikka sitäkin tarjontaa on nykyään tosi paljon.

 2. Oon ihan samaa mieltä! En oo ikinä päässy edes testausvaiheeseen, kun nää sun mainitsemat asiat on mietityttäny liikaa etten oo raaskinu edes ostaa. Mun mielestä tää vaan kuulostaa niin turhalta konseptilta.

  1. Luulenpa, että nämä ei tule jäämään pysyvästi valikoimiin, onhan ennenkin tullut ja mennyt kaikenlaista systeemiä, joka on sitten vähin äänin vaan jäänyt pois. Voidaan palata tähän muutaman vuoden kuluttua:)

 3. En ole edes kuullut tällaisesta meikkivoiteesta, saati sitten nähnyt.
  Heti tulee mieleen, että eihän tuo voi edes toimia. Tyynyynhän ei voi imeyttää kovin suurta määrää meikkivoidetta, muutenhan se lilluisi siinä voiteessa.
  Onko tämä vaan taas yksi keino saada myytyä uudella konseptilla vähän vähemmän tuotetta kerralla ja kääriä rahat.
  Pitäydyn kyllä ihan perinteisissä keinoissa, tämä on ihan hölmö keksintö, taas. :)

  1. Tyynyn rajallisen imukyvyn vuoksi meikkivoidetta varmasti onkin vain se n. puolet normipullosta. Mutta tosiaan, pidän tätä turhana kikkailuna itse, joskin tässä kommenteissa tuli esille muitakin pointteja ja sehän on kiva, että syntyy keskustelua:)

 4. Prikulleen samaa mieltä:) En ole edes yrittänyt kokeilla (no, paraskin puhuja), koska hommassa on liikaa kompastuskiviä: tuotteen määrä vs. hinta, levitysväline, hygienia. Ehkä tyynymeikkivoide on hetken hurma, ja jää kohta unholaan. Saa nähdä;)

  1. Mä lupaan palata aiheeseen parin vuoden päästä ja katsotaan sitten, moniko näistä on vielä myynnissä ja mitä kaikkea uutta ja ihmeellistä on tullut markkinoille:)

 5. Mä ostin juuri kolmannen IsaDorani, sillä musta tämä vaan on ihan über näppärä heittää kassiin kun lähtee reisuun! Ja muutoinkin tosi näppärä nimenomaan mukana kulkevana tuotteena meikin korjailuun jms.

  1. Hyvä pointti! Kiva, että tulee muitakin näkökulmia aiheeseen. Mä en juurikaan reissaa ja sitten taas päivän mittaan korjailen meikkiä yleensä vain BeautyBlenderin Blotterazzilla tai korkeintaan ripauksella puuteria. Tää on tosiaan kevyt ja siinä mielessä kätevä matkakaveri:)

 6. Sain tuolla lorkun omalla aivan uskomattoman kaunista jälkeä.. ja sitten se mutta: huomasi, että meikkivoidetta on todella vähän ja/tai se kuivahtaa, sillä se loppui minulta alle kuukaudessa, eikä ollut edes päivittäisessä käytössä! Nyt kun luin juttusi niin voipi olla, että sitä olisi ollut vielä reunoilla.. onneksi ostin -40% alesta sentään.

  1. Kuukausi on kyllä tosi lyhyt aika, siinä ajassa ei mitenkään saisi tavallista meikkivoidetta kulutettua loppuun. Reunojen alle jää yllättävänkin paljon meikkivoidetta, ja sitä on vähän hankala sieltä saada. Toisaalta reunat on pakko olla, ettei tyyny lopsahda ulos. Tässä olisi kyllä vielä suunnittelijalla vähän hiomista!

 7. Isadoran versiosta en tykännyt, koska sitä meikkivoidetta tursusi ällöttävästi ympäriinsä ja muutenkin meikkivoide oli mun iholle epäsopiva jotenkin. Lorealin versiosta sen sijaan tykkäsin kuin hullu puurosta, oon käyttänyt kaks purkkia sitä ja yksi on jemmassa odottamassa kesää. Lopputulos on kuulas, ohut mutta kerrostettavissa ja sopii jopa mun kuivalle iholle. Eniten viehättää purkin kätevyys: on aivan eri asia heittää tällainen rasia matkalaukkuun/käsilaukkuun mukaan kuin bb/sivellin ja meikkivoidepullo, jotka vieläpä usein on lasia. Olen pessyt vipan säännöllisesti BB:n saippualla, ihan kuten beautyblenderinkin pesisin. Koska tuotetta on pakkauksessa vähän, se myös kuluu inhimillisessä ajassa loppuun eikä ehdi mennä ällöksi tai pilaantua. Mutta toki jätteen määrä on suuri ja hinta määrään nähden korkea.

  1. Toi matkailupointti on hyvä. Jos itekin poistuisin joskus kotoa, niin osaisin ehkä arvostaa sitä ominaisuutta enemmän:)
   Mä en tiedä miksi Lorkku tuntuu kuivalta mun iholla, vaikka alla on kaikenmaailmat öljyt ja seerumit. Lähinnä olen käyttänyt sitä tuomaan lisäpeittoa ohuen meikkipohjan päälle niillä kohdin, missä sitä tarvii.

   Sun pieneen ja sievään käytöseen vippakin varmasti istuu paremmin kuin mun jeditassuun:D

 8. Itsekin jossain vaiheessa tilasin aasiasta tyynymeikkivoiteen testiin, mutta en päässyt myöskään oikein perille sen erinomaisuudelta, joten annoin parin testikerran jälkeen eteenpäin – et siis ole ainut joka ei tähän hypetykseen päässyt sisälle :D

 9. Hear hear, en ymmärrä minäkään. Niinpä en ole niitä hankkinutkaan, säästyi edes ne rahat, vaikka on ne kyllä johonkin muuhun ”turhuuteen” varmaan tullut käytettyä.

  1. Mulle on päätynyt noi Lorkut kanssabloggaajien jemmoista sopimattomina sävyinä, yleensä kun kaikki käyttää sitä vaaleaa ja mulla on taas vähän tummempi sävy. En onneksi ole laittanut näihin rahaa, mutta johonkin muuhun ne olen taatusti saanut käytettyä kosmetiikkarintamalla:D

  1. Tuubi on kyllä helppo. Se on konkreettinen, siitä näkee, paljonko tuotetta on jäljellä ja sen saa vaikka kaavittua viimeistä pisaraa myöten käyttöön jos ottaa sakset avuksi. Mun suosikki-pakkausmuoto myös, toki pumppupullokin on ihan kätsä, mutta jos se on lasia, se on painava ja on olemassa särkymisen riski.

 10. Emman kanssa samoilla linjoilla! Ihanan kuulas lopputulos, nopea käyttää ja näppärä kuljettaa mukana. Loreal vielä kohtuullisissa hinnoissa, mutta esim. Lancomeen en raaskisi enää panostaa, vaikka senkin testasin silloin kun se myyntiin tuli.

  1. Matkailupointti oli tosi hyvä:) Siinä tulee vippakin tarpeeseen ja jos se kerran kestää pesua, niin ei tarvi hygieniapuoltakaan miettiä. BeautyBlenderin kuljettaminen mukana on aina vähän konstikasta ja varsinkin siinä vaiheessa, jos se pitäisi sulloa meikkipussiin kosteana, homma muuttuu aika ällöksi.

 11. Sä oot kokeillut vääriä. Sähän tykkäät tosi kevyestä pohjasta niinkuin mäkin. Isadora on surkein kokeilemani, L`Orealit ei herättäneet mussa mitään tunteita. Mutta Lâncomen Miracle Cushionista tykkäisit varmasti, itse oon ostanut siihen jo varmaan viisi täyttöä. :D Teint Idole Ultra Cushion on myös hyvä, mutta mun makuun jo liian peittävä ja jotenkin kuiva. YR:n tyynymeikkivoide on hieman halvemmista paras, joka pääsee lähellekään tota Miracle Cushionia, mutta vaikka koostumus ja vippa ovat siinä tosi lähellä Miraclea, kaikki muu on aika halppiksen tuntuista ja lopulta sen hinta ei ole paljoakaan Lancômea halvempi. :p Miracle Cushionia en koskaan vedä vipalla iholle vaan painelen, tulee näteintä hieman peittävählö, mutta kuulasta jälkeä. Jos on vähänkään kiire, en käytä enää mitään muuta. <3

  1. Pitäisköhän mun antaa mahdollisuus YR:lle. Tarjouksia tulee aina sähköpostiin, joten tuo voisi irrota huokeaan hintaan ihan uteliaisuudesta kokeiltavaksi. Lancome on tosiaan liian arvokas, vaikka täyttöjä ostamalla hinta jääneekin maltillisemmaksi. Harmi, että Helsingistä lopetti YR:n myymälä, sävyjen arpominen näkemättä on aika onnenkauppaa. Täytyy kuitenkin kurkata:)

   1. Toi YR on kuitenkin todella lähellä niin koostumukseltaan yms. tuote Miracle Cushionia. Lisäksi vippa on samantyylinen, mikä on yksi asioita, mistä tykkään juuri Miracle Cushionissa eniten. YR:llä on tosi hyviä tarjouksia, mä taisin ostaa oman cushionin ilmaiseksi, kun niillä on usein ostoskorin eka tuote ilmaiseksi, niin otin silloin tuon. Sopiva sävy on hankala, mä jouduin vähän aikaan googletteleen omaani, mutta tuli nappi 200 beige on mun sävy, paitsi keskitalvella, mutta sä olet vaaleampi esim 300 Rose on 200 beigeä vaaleampi. En oikein käsitä miksi Suomen verkkokaupassa ei ole niitä vaaleimpia sävyjä, vaikka niitä on.

    1. Pistän tämän korvan taa muistiin kun seuraavan kerran tulee toi tarjous, normaalihinta näytti olevan 27€, eli samaa luokkaa IsaDoran kanssa. Kiitos vinkistä!

 12. Mä alkuun tykkäsin tuosta Lorkun tyynystä, se loihti tosi kivan meikkipohjan mutta jotenkin pitkässä juoksussa se kasaantui niin epätasaisesti siihen sieneen, etten vaan jaksanut nähdä vaivaa imeyttää tuotetta vippaan omituisista kulmista :D Eli, yhteen tuotteeseen munkin tyynymeikkivoideura kosahti :D

  1. Sienen reunat on todellakin iso miinus, koska jos kaiken haluaa käyttää niin se on pakko ottaa ulos ja yrittää jotenkin saada reunoilta imeytettyä tuotetta. Sormin sieneen ei tee mieli koskea, siksi käytin pinsettejä. No sitten olinkin aina ongelmissa, että mihis tää sieni nyt laitetaan jatko-operointia varten. Kyllä on vaikeaa:D

 13. Mä oon kokeillut vain Lancomen Miracle cushionia ja täytyypä sanoa, että tykkäsin todella kovasti. Kaksi talvea käytin, koska tekee järjettömän kauniin pinnan kuivallekin iholle. Kesällä ei oo toiminut mulla ollenkaan, koska silloin iho on rasvoittunut enemmän. Jonnah:n tapaan taputtelin ihan pakkauksen omalla vipalla kasvoille ja niin sain parhaan tuloksen. Kokeilin BB:lläkin mutta jotenkin tuo Lancomen oma vippa tekee parhaan jäljen. Lisää käyttöaikaa saa kääntämällä tyynyn ympäri, jolloin toiselta puolelta käyttää melkein yhtä kauan kuin sitä ekaa puolta. Ekan jälkeen ostelin täyttöjä tarjouksesta ,joten en kokenut niin kalliiksi kertahankinnaksi. Mutta. On se pakkauksen kesto siltikin aika lyhyt. Jos mäkin joudun lyhyellä talvikaudella, jolloin iho on ollut kuiva, ostamaan kaksi pakkausta, niin ei oikein houkuta. Nytkin vaapun kahden vaiheilla. Tekisi mieli ostaa täyttö, koska tiedän miten se sopii mulle mutta sitten taas ärsyttää se jatkuva uuden hankkiminen. Pari, kolme kuukautta mä oon saanut kestämään melko lailla jokapäiväisellä käytöllä. Ja jännä muuten, että mikään muu Lancomen meikkivoide ei sovi mun iholle. Oon mota testannut mutta ei vaan sovi ei, eikä oikein sopivaa sävyäkään löydä. Paitsi tuosta tyynystä. :P

  1. Multa unohtui mainita jutussa tuo, että tyyny kannattaa ja pitääkin kääntää. Olen kyllä sitäkin mieltä, että jos löytää itselleen todella hyvin sopivan tuotteen ja siihen on varaa, niin kyllä se kannattaa hankkia. Hutiostoja tulee ainakin mulla tehtyä eniten juuri silloin, kun alan nuukailemaan ja kokeilen jotain muuta, että olisko tämä nyt yhtä hyvä. Harvoin on.

 14. Tuttua pohdintaa, ja juuri mainitsemistasi syistä on jääneet ostamatta nämä. Omasta mielestä esim. Lumenen muoviset meikkivoidetuubit eivät ole niin hankalat matkoillakaan, etenkään, kun reissuissa en jaksa BB:tä tai sivellintä kuskata mukana vaan levitys onnistuu sormin. Mulla on ollut Lumenen Matt Control -meikkivoide ainakin yli puoli vuotta nyt käytössä ja vielä olisi 1/3 jäljellä, eli aika rahantuhlaukselta tuntuisi nämä :D

  1. Sulla ei tosiaan sit kauheasti kulu meikkivoidetta. Voisin myös kuvitella, että nää ehkä kuivuukin jos ovat pitkään auki? Sormin tuosta ei kovin helpolla saa levitettyä ja mä alan taas miettiä niitä bakteereja…taidan olla vähän ylivarovainen mutta en voi sille mitään, että mua ällöttää:D

 15. Joo, no mä käytän arkisin aika vähän meikkiä jolloin meikkivoide säästyy. Vain silloin tulee tehtyä kunnon meikkipohja kun on muuta menoa töiden jälkeen tai iho on huonossa kunnossa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *