Eka video!

Hello, folks! Mä höyrysin aiemmin, että saatan jossain vaiheessa saatan innostua julkaisemaan täällä videon. Nohh, vielä ei osaaminen ole todellakaan millään pro-tasolla, sillä videokuvauksen ja -editoinnin opiskelua on ollut vasta muutama tunti, mutta tässä nyt tulis Better Nail Dayn ensimmäinen video! Tää on aika kuumottavaa, koska ei todellakaan olla mun erityisosaamisalueella, paitsi tietysti mitä tulee videon aiheeseen. Olo on vähän samanlainen, kuin aikanaan ihan ensimmäistä postausta julkaistessa:D

Videolla näytän vaiheittain, mitä tuotteita ja millä tavoin niitä käytän lakatessani kynsiä. Musta olis aivan mahtia saada palautetta, etenkin risuja kehitysideoita jatkoa ajatellen, joten kommentit ovat tervetulleita:) Tekstitysten luettavuus mua jäi arveluttamaan ja pidensinkin pariin otteeseen niitä editoidessa, mutta sittenkin olen vähän epävarma, miten helppo niitä on seurata.


Kuvassa näkyvät vielä videolla käytetyt tuotteet. Kivaa alkavaa viikkoa!

24 thoughts on “Eka video!

 1. Videolla kerrottiin selkeästi eri vaiheista ja käyttämäsi tuotteet tulivat hyvin esille. Pari kertaa en ehtinyt lukea pidempää tekstin pätkää sen vaihtuessa seuraavaan. Tekstin fontissa olisi voinut olla väriä tms. koska pöydällä ollut leimausmatto ja teksti olivat molemmat mustavalkoisia. Siinä joitakin omia huomioitani :)

  1. Leimausmatto oli huono valinta taustaksi, yksivärinen valkoinen tai musta olisi toiminut paremmin. Kuvasin videon kuvauspöytäni ääressä, enkä halunnut ottaa riskiä, että pöydälle ajautuisi lakkaa, siksi käytin mattoa. Olisi pitänyt vaikka laittaa valkoinen paperi sen päälle. Kiitos vinkeistä:)

 2. Mä olen nyt työn puolesta joutunut paljonkin antamaan eri demovideoista palautetta, joten ajattelin tähän jatkoksi omiakin ajatuksia heittää. :D

  Valoisuus videossa on tosi hyvä ja selitykset myös. Tuossa tosiaan teksti on omaan silmään hankalasti luettava, sekä väri että fontti. Hidaslukuisena en välttis ehtinyt kaikkea lukea ennen kuin teksti vaihtuu. Monesti on hyvä, jos teksti on valkoinen mustilla reunoilla, se näkyy sitten tummalla ja vaalealla pohjalla. Mutta tässä ehkä tuo alusta vaikutti välillä tekstin luettavuuteen. Myös sellainen pieni toive on, että jos mahdollista, olisi kiva nähdä lähempää kuvakulmaa, esim yksi kynsi kerrallaan, mutta tietty se onnistuminen riippuu monista asioista esim. kuvauskalustosta.

  1. Mä olisin halunnut kuvata videon vähän eri tavalla, eli juurikin niin, että olisi ollut myös lähiottoja, mutta yksin se olisi ollut aika haastava toteuttaa….etenkin, kun molemmat kädet oli kynsilakassa:D Videosta olisi tullut ”elävämpi”, jos sen olisi kuvannut joku muu eikä kameraa olisi tarvinnut pitää koko ajan jalustalla. Teksti on onneksi helppo korjata ja jatkossa käytän kyllä myös yksiväristä taustaa. Kiitos vinkeistä <3

 3. Hei ja onnea ekasta videosta =). Näyttää hyvältä. Taidan olla hidas lukija sillä en ehtinyt lukea pitkää tekstiä loppuun. Sitten luin nopeammin mutta silloin ajatus ei pysynyt mukana =). Tekstin ja alustan samat värit vaikuttivat myös siihen luettavuuteen. Täytyy kyllä sanoa että oli hyvä eka video!

 4. Oikein hyvä video! Minustakin jotkut tekstinpätkät meni ohi vähän nopeasti ja myös lähikuvat kynsistä olisi kivoja (joskin tekee hommasta kyllä paljon työläämpää). Mutta aivan todella hyvä video, ei ikinä uskoisi että se on blogihistoriasi ensimmäinen :) Ja hei, opin uutta, en ole tiennyt että kynnet kannattaa viilata kun vanhat lakat on vielä kynsillä!

  1. Lakka myös suojaa kynttä viilauksen aikana. Yleensä kai suositellaan, että lakat pois ja vasta sitten viilaus, mutta omalla kohdallani olen todennut tuon lakkojen kanssa viilaamisen toimivammaksi:)
   Otan jatkossa tekstitysasiat paremmin huomioon:)

 5. Olipa kiva katsoa video! Fontti oli mun silmään epäselvä enkä ehtinyt lukemaan kaikkia tekstejä. Lopussa mustaa taustaa vasten teksti erottui paremmin. Musiikki vaihtu kivasti kun päästiin värilakkaan. Olisin voinu värilakan levitystä katsoa pidempään ja tarkemmin ennen kun se nopeutettiin. Tässä tuli palautetta mutta sitähän sää kysyit :)

  1. Ihanaa, kun annatte palautetta! Kiitos:) Seuraavassa videossa osaan ottaa paremmin huomioon tekstin luettavuuden ja taustakin menee vaihtoon.

 6. Tämähän oli mielenkiintoinen aluevaltaus. Eikä sun sormet edes tutisseet yhtään! :)
  Kun kehitysideioiden perään kyselet niin mä lähestyisin asiaa siltä kantilta että että mä en kynsiaiheisissa videoissa juurikaan perusta tekstistä, ainakaan kokonaista lausetta pidemmistä. Sun videon aihepiiri tarvinnee sanoja tuekseen, mutta musta ne saisi olla satunnaisia ja lyhyitä noteerauksia, jotta videoilla saisi seurata kuvaa. Mä siis katson nykyisellään lähinnä parin eri kynsivideobloggaajan swatch-videoita ja niissä tekstitykseksi riittää se että lakan nimi lukee ruudulla koko ajan kun sillä lakataan ja pääasia on visuaalinen näkymä.

  Tekstien alla sulla on kyllä kuvausolosuhteet ja etäisyydet videoitavaan kohteeseen ihan kohdillaan – kynsistä puhumattakaan. Tykkäsin myös kovasti kun näytit nopeutettuna koko putsauksen.
  Lakkaswatch-videoinnit voisivat sopia sullekin! ;)

  1. Kyllä ne tutisi, mutta se ei vissiin kovin selvästi videolla näy, koska kamera on vähän kauempana:D
   Tosiaan jos tekisi perinteisen swatchaus-videon, niin siinä ei tarvisi niinkään selittää, mutta yritin tehdä tästä juuri sellaisen basic-ohjevideon, josta aloittelijakin hyötyisi. Olen saanut tosi hyviä vinkkejä ja palautetta, joten seuraavalla kerralla osaan kiinnittää paremmin huomiota esim. tekstitykseen ja sen luettavuuteen. Kieltämättä swatch-video voisi olla hauska toteuttaa, koska en jaksa sitä kuvaamista ja kuvien käsittelyä perinteisessä postauksessa:)

 7. Komppaan muita kommentoijia tuon tekstin suhteen, tosin uskoisin että se olisi ollut ihan selkeä ilman leimausmattoa taustalla :) Jatkossa (jos sitä tulee) vois kuvata vain yhden käden osuuden, niin videolle ei tulisi niin paljon mittaa tai sitä ei tarvitsisi nopeuttaa yhtä paljon. Erittäin selkeä kuvaus, erinomainen valaistus ja niin kauniit kädet! Voin vaan kuvitella millainen hiki tuota tehdessä on tullut, mutta video näyttää siltä niinkuin oisit tehnyt niitä jo iät ajat :D

  1. Mä kuvasin ekalla yrityksellä vain toisen käden ja se olikin alkuperäinen idea. Sitten mua alkoi jotenkin häiritä toimeton toinen käsi ja otin senkin mukaan:D Se olisi ehkä lopputuloksen kannalta kuitenkin toiminut paremmin. Mulla meni valaistuksen ja kameran säätöjen kanssa vissiin enemmän aikaa kuin itse lakkaamisen:DD

  1. Kiitos palautteesta! Näyttää siltä, että juuri se kohta, jonka arvelinkin toimimattomaksi ei toiminut. Onneksi asia on helppo huomioida jatkossa:)

 8. Jee, vihdoin kerkesin katsoa videon! Oli tosi hyvä! Aloittelijalle ihan mahtavaa, että asiat oli selitetty perusteellisesti. Tykkäsin myös siitä, että kuvakulma pysyi koko ajan samana ja oli rauhallinen tunnelma. Yksityiskohtaisempiin lakkauksiin ehkä tarvitsee sitten enemmän zoomia väliin. Oli myös kiva, että pystyi katsomaan ilman ääntä (bussissa ilman kuulokkeita). Kiitos tutoriaalista!

  1. Kiitos palautteesta ja kiva kun katsoit ja tykkäsit:) Mulla olisi kyllä mahdollisuus tehdä yksityiskohtaisempiakin tutoja samalla kokoonpanolla, mutta siinä on se ongelma, ettei mulla ole oikein mitään annettavaa kynsikoristelusaralla:D Tietty näitä helppoja aloittelijan tutoriaaleja voisi tehdäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *