DIY: tylsästä lakasta kiva lakka

Hiljattain Seppälöihin myyntiin tulleiden Golden Rose Jolly Jewels-lakkojen sävy nro 115 on dupe China Glaze It’s A Trap-Eze! -lakalle. En pidä kummastakaan mutta erinäisten sattumusten kautta JJ 115 päätyi kuitenkin käsiini.
Lakoissa ei itse asiassa muuta vikaa kuin pohjalakan väri; se on likaisen valkoinen tai vaaleanharmaa.
Muutamissa blogeissa onkin vilahdellut näitä kahta eri tavoin sovellettuna jolloin lakat näyttävät paljon kivemmalta, ainakin nämä Teannan ja Amoenan versiot kannattaa vilkaista.

Päätin uhrata tuon lakan poikkitieteelliselle kokeilulleni ja tulokset sekä ohjeet tulevat tässä jos haluatte kokeilla.

Tarvikkeet: luomiväriä, tyhjä kynsilakkapullo, sekoituskuulia, kynsilakan ohentajaa, jokin spaatteli (esim. appelsiinipuutikku) luomivärin raaputukseen, suppilo tms. jolla värin saa ujutettua pulloon, kaksinkerroin taitettu paperinpalakin toimii.

Idea on tosi yksinkertainen. Lakkaa kaadetaan tyhjään pulloon sopivasti eli max. n. puolilleen. Sen jälkeen luomiväriä raaputetaan paletista, lisätään pienissä erissä pulloon ja ravistellaan kunnolla. Lakkaa ja väriä voi lisäillä kunnes sävy on omaa silmää miellyttävä.
Lopuksi lisäsin vielä muutaman tipan ohentajaa koska lakkaseos paksuuntui hieman käsittelystä.

Golden Rose Jolly Jewels 115

Toistaiseksi nimetön franken
Vierekkäin

Vasemmalla yksi kerros, oikealla kaksi kerrosta
Hieman kärsineet värit:)

Ei siitä nyt Iris My Casea tullut;) mutta aika kiva kuitenkin, vai mitä? Tilkka sinistä väriä olisi tehnyt terää mutta minulla on tosi heikosti muita kuin ruskeita ja nudevärejä. Käytetyt materialit ja aika huomioiden olen hyvin tyytyväinen.

Ps. Huomatkaa myös kynsipostaus aiemmin tänään:)

14 thoughts on “DIY: tylsästä lakasta kiva lakka

 1. Siitä tuli oikein hyvä! Mulla jäi tuo CG ostamatta just tuon pohjan värin takia enkä hoksannu et sitä vois tosiaan tuunailla! :)

  ps.sivulle siirtyessä mulle herjataan, että tää ois roskasivusto, mutta oon eri mieltä ;)

  1. Jos tulit facebookin kautta, niin johtuu fb:n ominaisuuksista tai asetuksista. Olen laittanut sinne palautetta mutta ei siellä kukaan lotkauttanut korvaansa :( Sama tulee minullekin kun siirryn fb:n kautta blogeihin. Jotkut moittivat, etteivät saa laitettua linkkejä postauksiin blogien fb-sivuille ym. hankaluutta, se sentään on minulla vielä toiminut.

   JJ on sen verran edullinen, että sen voi uhratakin kaikenlaisille kokeiluille :)

 2. Mitäs jos ihan kaataisit sekaan tilkan sinistä kynsilakkaa? Se aavistuksen harventaa glittertiheyttä, mutta toisi nopeasti lisäsävyä :) Huomattavasti parani kyllä tuo lakka, mustakin niissä (siis JJ:ssä ja Trap-ezessa) on tosi ruman likainen pohja – en tykkää.

  1. Kiiiiiitos vinkistä:) Tätä pitääkin kokeilla! Toivoin näet hieman kylmempää sävyä vaikka nättihän se on nytkin, ainakin parempi kuin alkuperäinen:)

  1. Idea on kopsattu jostain blogista jossa tehtiin kirkkaasta lakasta värillistä luomivärin avulla mutta en tietenkään muista, missä se oli.

 3. No vähänkö hyvä hei! Paljon nätimpi kuin alkuperäinen! Raportoithan sitten myös siitä miten käy jos tuota sinistä lakkaa lisäät vielä sekaan :)

  1. Mä itse asiassa lisäsin mutta sitä humpsahti liikaa -> lakka muistutti mustien kanssa pestyjä valkoisia sloggeja. Tämän jälkeen lisäsin valkoista ja pari tilkkaa lämmintä purppuranpunaista jonka jälkeen olin varsin tyytyväinen. Alkoi jo näyttää siltä, että koko keitos pitää kohta kaataa isompaan pulloon:D Täytyy ottaa kuvat tuosta lopullisesta versiosta, siitä tuli oikein kiva:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *