Clear Jelly Stamper – leimauksen uusi aikakausi

Ihan kuin olisin leimannut ekaa kertaa ikinä…tai siltä se ainakin tuntui, kun otin tyypit uudesta Clear Jelly Stamperista. Tämä leimasin on lahja kaikille maailman kehnoille kohdistajille, joihin luen myös itseni, ja taatusti ilahduttaa kokeneempaakin konkaria.

Mistäs tässä nyt sitten on kyse?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Clear Jelly Stamper on läpinäkyvällä silikonityynyllä varustettu kaukoputkileimasin, joka mahdollistaa leiman asettelun kynnelle aivan uudella tavalla. Putken päästä voi tiirailla, missä kohtaa kynttä leimauskuvio on ja se vie kohdistettavien tai päällekkäin rakennettavien leimojen käyttömahdollisuudet aivan uusiin sfääreihin.

Valmistaja on suunnitellut myös tätä leimasinta ajatellen leimauslaattoja, mutta minä en niistä oikein innostunut. Omistan lukemattomia laattoja, joiden kivat pikkukuviot ovat jääneet tähän asti käyttämättä ja nyt pääsen leimailemaan niitäkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muutamia havaintoja prosessin työvaiheista:

-Kannattaa työskennellä pöydän ääressä ja hyvästä kohdevalaisimesta on suunnaton apu.
-Tyynyä ei saa karhentaa kynsiviilalla tms ja se tulee puhdistaa teipillä tai teippiharjalla. Asetoni tai kynsilakanpoistoaine samentaa tyynyn.
ÄLÄ IRROTA TYYNYÄ pidikkeestä, ellei ole aivan pakko, sillä se on hyvin herkästi rikkoutuvaa materiaalia.
-Älä raavi kynnellä tai millään terävällä esineellä leimasintyynyn pintaa tai sivuja.
-Voit käyttää loputtomasti aikaa miettiessäsi leiman paikkaa kynnellä, sillä leimakuvio ei kuivu tyynyyn.
-Etenkin ohutta viivaa sisältävät leimakuviot kannattaa poimia vikkelästi tyynyyn, sen jälkeen ei ole kiire.
-Pyöräytystekniikka toimii ainakin kaarevammilla kynsillä parhaiten. Tyyny ei ole niin pehmeä, että sillä saisi leimattua painamalla sen kynttä vasten kuten löllöstampereilla.
-Leimasin kannattaa säilyttää jossain rasiassa suojassa pölyltä ja vaurioitumiselta. Itselläni on nahkainen Creative Shopin leimasimen säilytyslaukku jonka otin käyttöön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lakkasin ensin kynsille kaksi kerrosta ikuisuuden käyttöä odottaneella Zoya Posh-mattalakalla. Laitoin ohuelti päällyslakkaa ja sen jälkeen leimasin kynnen tyveen kuviot Messy Mansionin laatasta MM73.
Merkki on uusi Suomessa ja tuo jälleen upeaa aussiosaamista helpommin saataville. Mulle laatat ovat tuttuja jo pitemmältä aikaa ja olen tilannut aikaisemmin niitä MM:ltä suoraan.

Leimauslakkana on China Glazen 2030. Eniten aikaa vei punaisen lakan siivoamin kynsinauhoilta:P

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olisin toki voinut päästää itseni vähän helpommalla tällä ensimmäisellä CJS-koeajolla. Ohutkuvioinen, pieni ja kohdistettava leima sai hien kirpoamaan ohimoille ja huomasin muutamaan otteeseen unohtaneeni hengittää kun keskityin niin tarkkaan:D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäinen, eli vasen käsi meni oikeastaan tekniikkaa harjoitellessa. Oikea sujui jo vähän paremmin vaikka muuten koinkin sen leimaamisen hankalammaksi. Koska tähän saakka olen tottunut leimaamaan painamalla kynnen tyynylle, jo uusien otteiden hakemiseen meni vähän aikaa.

Otin kuvan myös oikeasta kädestä, olen siis oikeakätinen eli leimasin huonommalla kädellä:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ikimaailmassa olisi onnistunut tässä lakkauksessa tavallisilla leimausvehkeillä. Tämän tason kohdistaminen ei vaan kertakaikkiaan multa onnistu, joten toivonkin Clear Jelly Stamperilleni pitkää ikää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lakkauksesta tuli ehkä vähän jouluhenkinen vaan eipä tuo haittaa. Pikkujoulukausikin ihan ovella jo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valmistajalla on ollut vaikeuksia vastata tuotteen kysyntään, mutta ainakin tällä hetkellä stamperia saa taas ennakkotilata Cesarsista. Leimasimen hinta on hieman korkealta tuntuva 22,50€ mutta kyseessä on kyllä sen tason vempele, että ainakin tosiharrastaja pulittaa sen ilomielin.

Postauksen tuotteet China Glazen lakkaa lukuunottamatta saatu. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä. 

20 thoughts on “Clear Jelly Stamper – leimauksen uusi aikakausi

 1. Oijoijoiiii! Upealta näyttää! Tuskin maltan odottaa omaa stamperiani, joskin tällaisena kohnokutrina mua vähän huolettaa sen särkyvyys. Sille täytyy tosiaan varata jokin oma säilytyssysteemi. Löllöstamperini kellii MoYoun scrapereitten kanssa samassa pussukassa!
  On pakko vielä kysyä, että mikä on mielipiteesi Zoyan lakoista? Ostin muistaakseni viime keväänä/kesänä kaksi Zoyan pastellinväristä lakkaa, vihreän ja keltaisen. Multa meni ihan hermot, kun ne eivät kertakaikkiaan tuntuneet kuivuvan IKINÄ. Siellä ne nyt nököttävät yhden käyttökerran jälkeen täysinä pulloina :-O

  1. Mulla on aika joukko Zoyan lakkoja ja koostumuksesta riippuu, miten ne kuivuu. Jos arvaan oikein, mihin kokoelmaan nuo ostamasi lakat kuuluvat, niin ne ei tosiaan ole mitään kovin nopeita kuivujia eivätkä myöskään peitä kovin helposti. Parhainta antia Zoyalta on mattalakat, tekstuurit ja glass fleckit.

 2. Oi! Ihanat! Just tämän tyylisiä kynsiä olen itsekin halunnut tehdä monesti, mutta kun todellakin leimojen kohdistaminen on NIIN HANURISTA… toi clear jelly stamper vaikuttaa kyllä mahtavalta keksinnöltä!

 3. IHANAT KYNNET! Aivan mahtava sävymaailma ja kuten sanoit, ihanan jouluiset mutta muuhun vuodenaikaan olis enemmänkin kuninkaallisuutta henkivät ;)

  Vähän himottaisi tuo Clear-leimasin, mutta hinta on niin korkea että tuskin tulee mulle tämmösenä satunnaisleimailijana niiiin paljon käyttöä kuitenkaan :)

 4. Voi jehna miten hyvin olet saanut kohdistettua tuon leiman. Mandalat on mulle ihan mahdottomia, kun en näe yhtään minne se kuvia pärähtää. Ei toi hinta mun mielestä ole kova, jos tää oikeasti toimii. En vain vielä uskalla ottaa riskiä, koska Creative stampperikin on jäänyt toimettomaksi kun se ei ole yhtä idioottivarma kuin MYL:n löllö. Tätä pitäis saada testata ihan livenä ensin. Nää kynnet ei muuten ole ollenkaan jouluiset vaan enemmänkin itämaisen mausteiset. Tuo leima tekee näistä kynsistä ihanan arvokkaan näköiset, varsinkin kun ne on kaikki suorassa :).

  1. Selasin eilen laattojani läpi ja katselin niitä ihan uusin silmin, ilakoiden siitä, mitkä kaikki kuviot saan käyttöön:)
   Leimat oli helppo saada suoraan, ja leima nousikin nätisti kun opin tekniikan. Tyypillistä, että en kokeillut esim. tikulle ensin….suoraan kynnelle vaan:D

 5. Oh, onpas upea tuo Zoya! Mä niin tarvitsisin tuon leimasimen, mutta pyöräyttämällä mä en saa leimattua näitä kippurakäppyröitä korpinkynsiäni :( Kyllähän se tuollaisissa pienissä kuvissa toimisi, kun ne tulee tyveen tai kärkeen, ja niissä se kohdistus onkin tärkeämpää, kuin kokokynnen kuvissa. Ennen löllöstampereiden tuloa en saanut kokokynnen kuvia leimattua ollenkaan, kun joutui pyöräyttelemään kahteen suuntaan, poikittain ja pitkittäin, niin leimat vain suttaantuivat. Löllölläkin saattaa jäädä reunat ilman leimaa, jos olen huolimaton.

  1. En mä tätä koko kynnen kuvioihin suosittelisi jo koonkaan puolesta mutta juuri tällaisissa pikkuisissa kuvissa tästä on suunnattomasti iloa ja hyötyä.
   Mulla saattaa jäädä -ja aika usein jääkin- jostain kynnestä joku reuna leimaamatta mutta olen lakannut välittämästä siitä:D

 6. Mä olin päättänyt, että tätä en tarvitse, mutta ihmeellisesti se on kuitenkin matkalla luokseni… Saa nähdä miten multa onnistuu sen käyttö. :D

  1. Kappas, miten siinä nyt pääsikin niin käymään:) Mutta sä kyllä HC-leimailijana _tarvitset_ tämän ja käyttö menee taatusti ihan tuosta vaan:)

 7. En malta odottaa, että pääsen itsekin testailemaan tuota leimasinta! Eniten huolettaa mun kaarevat kynnet, että onko leimasimen rullaus vaikeaa samalla kun yrittää kohdistaa. Koitko hankaluuksia siinä? Tosi kauniit kynnet sait leimailtua, jouluiset ja samalla juhlavat <3

  1. Tässä on se hyvä puoli, että nahkean materiaalin ansiosta leimasin ei lähde liukumaan kynnellä eli kuvion voi hyvin pyöräyttää vaikka molempiin suuntiin ilman äksidenttejä:)

 8. Mä en kestäää, kohta mun on pakko tilata myös tämä! Sä teit kyllä tällä aivan upeat kynnet. Mä olen vaan varma, että pudotan sen stamperin lattialle tai muuten hajotan, jos ikinä ostan sen. Mutkun, täydellinen kohdistaminen… Toisaalta mulla on melko kaarevat kynnet ja siksi tykkään löllöstamperista. Voi näitä valintoja..

  1. Laita johonkin koteloon tai rasiaan, suojaan pölyltä ja vaurioilta:) On tämä vallan loistovekotin, toivottavasti saan pidettyä omanikin ehjänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *