Camping

Pääsin telttailemaan:)

Tilaamani valoteltta saapui tänään ja hätäpäissäni kasasin sen jotenkuten päästäkseni ottamaan siitä tyypit. Taustakangas pitää silittää (setissä tuli valkoinen ja tummansininen) ja myös tutkia, olenko kasannut häkkyrän edes sinne päin mitä piti. Pakkauksessa ei näet ollut minkäänlaista kasausohjetta.

Kynsillä eilen lakattu Color Club Sweetpea. Glitterit saivat siis lähteä yhden päivän jälkeen;)

Mielestäni etenkin pullokuvassa lakan sävy toistuu (omalla näytölläni) hyvin luonnollisena. Kameran asetukset ovat taas hakusessa ja pokkarin kanssa on hankalaa, kun siinä ei ole manuaalisäätöjä. Olen ennenkin kironnut tätä ominaisuutta, tai sen puutetta.

Kuvat on tuotu suoraan kamerasta ilman käsittelyä (pl. koon pienentäminen) tai säätämistä.

Setissä tuli mukana jalusta mutta se oli ehkä vähän hankala. Kevyen kameran kanssa toimii tällainen pieni kolmijalka, minulla on näitä parikin erilaista.

Pimeässä huoneessa käsivaralta roiskaistu kuva koko systeemistä.

Lamppujen värilämpötila on 3200K (vrt. hehkulamppu 2700K ja auringonvalo 5600K). 
Settiä myy esim. Verkkokauppa.com (suora linkki tuotteeseen)
Testailu täällä jatkuu paremmalla ajalla:)

18 thoughts on “Camping

 1. No onpas siinä valotelttaa! Pitäisikö sitä säästää ekat palkkarahat tuollaiseen, kun eräs pieni nimeltä mainitsematon tuholainen tuhosi omatekemäni lightboxin muutama päivä sitten

  1. Mä ajattelin, että haluan semmoisen joka on taitettavissa kasaan mutta ei tuo niin kätevä ole, että sitä viitsisi veivata edestakaisin. Täytyy koittaa keksiä sille paikka, jossa se voi olla esillä koko ajan (keräämässä pölyä:D)
   Lamput on aika kiikkerät ja tuo ei sitten kestä kissan hyppelyä tai kynsiä:D

 2. Hitto toi on iso :o jotenkin kuvittelin paljon pienemmäksi. Tarttisin tuollaisen todella kipeästi, mutta mihin ihmeeseen mä saisin tuon hökötyksen mahtumaan…pitää vissiin ostaa isompi asunto? :D

 3. Tosi hyvän näköinen, mutta aika isolta näyttää… eli melkein tarvisi sitten ihan vakiopaikan, mikä ainakin meillä ois aika hankala järjestää. Läpikuultavan valkeasta muovilaatikosta sais kai kans ihan kelvollisen valoteltan, mutta lamppuja saakin sitten hakea kissojen ja koirien kanssa. Jotain tarttee munkin keksiä, niin kynsien kuin korujenkin kuvaamista ajatellen, koska talvi on tulossa (winter is coming, kuten Starkit sanoisivat :).

  1. No joo, vaikka taittuuhan tuo kasaan niin kyllä se kuitenkin jonkun järkevän paikan tarvii. Ja luultavasti muovilaatikko tai jopa pahvilaatikosta ja aanelkuista kyhätty rakennelmakin toimii.

   Päivänvalolamput johonkin tavalliseen valaisimeen toiminee myös:)

 4. Mahtava tuo valoteltta! Näyttää kyllä näppärältä. Pitäisi itsekin hankkia, jos vain malttaisi. Tähän asti olen kyhännyt epätoivoiset taustat aina paperista. :D

  Hyvin kyllä toistaa tuon Sweetpean sävyn. :)

 5. Eikä :D Valoteltta! Ihan paras nimitys!
  Ihan hyvän näköinen eikä niin kallis kuin ajattelin. Pitäisköhän hommata? Harmi kyllä kun ei ole oikeen ylimäärästä rahaa ja ei tietenkään tiedä kuinka paljon se parantaisi mun kuvia…tällä hetkellä kun oon jopa aika tyytyväinen niihin :D

  1. Tää on varmaan halvin setti mikä äkkiseltään löytyi, ulkomailta tilaten ei juuri halvemmalla olisi päässyt. Tosin tota pelkkää telttaa sai n. 30 taalalla jostain:)

 6. Ooo, näyttää kätevältä tuo teltta! Tosin eikös tuo 3200K ole vielä turhan keltainen valo kynsikuvaukseen? Sellainen ns. lämmin valkoinen. Ainakin oon katsonut että sais olla ainakin 5000 – 6000 kelviniä siihen oikeanlaiseen luonnonvaloon, tosin en kyllä oo mikään ekstratietäjä näissä. ;D

  1. On se turhan keltainen vieläkin, joku vähemmän laiska säätäisi kuvien valkotasapainon vielä kohdalleen mutta mä en viitsi:D Täytyisi tutkia, löytyykö noihin valaisimiin päivänvalolamppuja jostain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *