BND:n uudet vaatteet ja ongelmat

Halusin vähän vaihtelua blogin ulkoasuun ja niinpä tekaisin uuden bannerin ja muuta pientä.
Vanha näytti tältä:


Sen jälkeen tein tällaisen version….
…mutta en ollut oikein tyytyväinen (liian paljon kaikkea epämääräistä uloketta) joten nyt banneri näyttää tältä:

Sen voi nähdä myös sivun ylälaidasta *vink* ;)

Ulkoasumuutoksen myötä tuli myös ongelma. Poistin sivupalkista painikkeet, joista pääsi facebookiin, blogloviniin ja indiedaysiin. Aikomukseni oli ihan simppelisti tehdä uuden layoutin mukaiset namiskat mutta blogger ei suostunutkaan sijoittamaan niitä sivupalkkiin ilman, että jokaisella kuvalla on otsikko. Aikaisemmin otsikkoa ei tarvittu. Näin:

Vähänkö olisi näyttänyt tyhmältä, jos otsikossa olisi lukenut ”facebook” ja sen alla on kuva, jossa lukee ”facebook”. Ei onnistu.

Koska en ole mikään koodarivelho, ottaisin suurella ilolla vastaan vinkit siitä, miten tuonne sivuun saa jotkut kivat nappulat eri seuraamismahdollisuuksille. Netistä löytyi googlettamalla kaikenlaista mutta sellainen kansantajuinen ratakiskoversio olisi tosi tervetullut:)

Huomasin muuten yhtäkkiä, että varsinaisen tekstikentän ja sivupalkin välissä sijainnut ohut viivakin on kadonnut. Se ei ehkä ollut aivan tarkoituksellista mutta se on nyt kuitenkin poissa (EDIT: sain sen palautettua…öö…jostain)

Uusi banneri on varsin hillitty ja minusta täällä näyttää hieman värittömältä ainakin ennen kuin siihen tottuu. Tai sitten fiksaan vielä jotain mutta nyt mennään tällä.

Miltä muutokset näyttävät ruutujen sillä puolen?

35 thoughts on “BND:n uudet vaatteet ja ongelmat

 1. Uus banneri on just kiva!!

  En tiedä ymmärsinkö sun namiska-omgelman oikein, mutta tuli mieleen että eikö ne otsikot pysty jättää pois jos lisää kuvan bloggerin omissa gadgeteissa..? Välttyis ainakin siltä mainitsemaltasi tuplainfolta :)

 2. Kivalta näyttää ainakin iphonesta! Tykkään tällaisesta pelkistetystä kovasti kyllä, tulevat kuvat sun muut paremmin esiin.. Ja näillä puheilla, omassa bannerissahan on jouluvalot, *krhm*

 3. Oikein kaunis ja rauhallinen ulkoasu! Itse olen latonut sivupalkkiin kuvalinkit puhtaan koodin avulla (gadgeteissa taitaa olla nimellä HTML/JavaScript). Palkkiin tulevat kuvat lataan ulkopuoliselle kuvapalvelimelle ja sieltä nappaan suorat linkit kuviin. Itse koodi on simppeli, mutta kommenttikenttä ei anna julkaista sitä. Mutta siis jos html on yhtään tuttua, niin ensin a href -linkkikoodi, sitten img src -koodinpätkä. Voin yrittää lähettää koodin vaikka sähköpostilla jos onnistuisi paremmin :)

  Samaa koodia voi copypasteta peräkkäin samaan gadgetiin (jos siis haluaa kaikki kuvat peräkkäin kuten esim. minulla), vaihtaa vain kuvan ja linkin. En tiedä oliko tämä jo selvää kauraa :)

 4. Mä tykkäsin enemmän vanhasta ulkoasusta, kun se oli niin kivan värikäs. Mutta kyllä tähänkin tottuu, tärkeintähän on että ite tykkäät! :)

 5. Täähän näyttää kivalle ja sopii hyvin vuodenaikaan :) Mullakin kesti alussa hirveen kauan ennenku omassa blogissa totuin värikkäästä vaaleaan ulkoasuun.

  Ja mun kaveri tuossa yks päivä ihmetteli tuota otsikko-ongelmaa. Mä olin tosi hölmistyny ja väitin ettei oo pakko laittaa gadgeteille otsikkoa, mutta näköjään sitte on :o

  1. Mun oli vaikeampi tottua edelliseen, tää tuntuu taas kivalta heti kättelyssä:)
   Blogger lienee taas päivittänyt *jotain* koska tosiaan aiemmin otsikkoa ei tarvinut:/

 6. Hieno näin puhelimella katsottuna.
  Itsekin törmäsin samaan ongelmaan otsikoiden kanssa, todella typerä uudistus. Päätin, että teen ulkoasuun sopivat napit ja sitten just html:llä paikalleen. Varmaan saitkin jo ohjeet siihen, joten en ala neuvomaan sen enempää (mobiiliversiolla ei niitä sivupalkkeja ole, joten en näe)..

 7. Mielettömän tyylikkäs uudistus sivuissa!
  Mä oon tällainen yksinkertaisuudesta ja selkeydestä pitävä niin tämä istuu mun silmään hurjan hyvin :)
  Onnistunut muutos ainakin siis täällä ruudussa!

 8. Hyvältä näyttää! Tykkään tästä hillitystä lookista kovasti.
  Millähän mä saisin sut lahjottua tekemään mulle kans tuollaisen kivan? :D Tykkäisin nimittäin itselle tuon kaltaisesta minkä hylkäsit, koukeroisuus vetoaa muhun :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *