BND:n testinurkka: vesimarmorointityökalu

BND:n lahjomaton yhden naisen testiryhmä selvitti, onko vesimarmorointityökalussa mitään järkeä, kun saman homman voisi hoitaa hammastikulla, dotting toolilla, appelsiinipuutikulla tai nuppineulalla.

Tekniset tiedot:
paino: suojakorkin kanssa 11g, ilman suojakorkkia 8g
pituus: 157mm, terän pituus 19mm
hinta: 7,90€

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itsekin olen käyttänyt tähän saakka hammas/cocktailtikkuja marmorointihommiin. Ensimmäisen kerran näin työkalun Whats Upilla, mutta postikulut mokomalle kilkkeelle olisivat tehneet enemmän kuin itse tuotteen hinta, joten unohdin koko asian.
Sitten Picture Polish julkaisi oman työkalunsa ja sen sain hankittua kätevästi täältä koto-Suomesta CesarsShopista.

Kynsille asti en tällä kertaa lähtenyt marmorointeja tekemään mutta sehän ei testituloksiin vaikuta, sillä tavoitteena oli tutkia, miten työkalu toimii käytännössä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käytin testissäni tislattua- eli akkuvettä ja pikkuista kertakäyttömukia, johon menee 1dl nestettä. Se auttanee vähän hahmottamaan mittasuhteita. Minua kiinnosti eniten, saako työkalulla tehtyä tarkempia kuvioita kuin hammastikulla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisinä testilakkoina käytin China Glazen Electric Nights-kokoelman lakkoja, joita olen käyttänyt marmorointiin aiemminkin hyvällä menestyksellä.
Tislatun veden ainoa huono puoli on, että kynnen -tai tässä tapauksessa tikun- pinnalle muodostuu vesijohtovettä helpommin kuplia. Päällyslakka useimmiten pelastaa, onneksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihan hyvältä näyttää. Seuraavaksi kokeilin Essencen Let’s Get Lostia ja erinomaisesti marmoroinnissa toimivaa valkoista, Essien White Pagea. Minä en saa toimimaan esim. Blancia, se rihmoittuu kummallisesti (ainakin tislatussa) vedessä ja sotkee muukin lakat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Työkalulla syntyy kyllä ihailtavan tarkkaa jälkeä. Kuvissa tikut ovat vielä märkiä eikä niissä ole päällyslakkaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Testiyhteenvetona voisin todeta, että ainakin hifistelijä, joka mielellään panostaa kunnollisiin varusteisiin kynsihommissa, ilahtuu marmorointityökalusta. Se kulkee vedessä kitkattomammin kuin puutikku, joka aina imee vähän lakkaa mukaansa. Työskentely on tarkkaa ja sormien sotkeutumista ei tarvitse varoa pitkän ja tukevan varren ansiosta. Työkalu on helppo puhdistaa käytön aikana ja sen jälkeen. Kynä on ikuinen eli kyseessä on kertaluontoinen hankinta.

En halunnut testata työkalun kestävyyttä esim. pudottaessa, mutta en usko sen kestävän esim. heittelyä. Tämä on syytä huomioida jos on taipumusta polttaa hihat marmoroidessa;)

Vastauksena omaan kysymykseeni voin todeta, että kyllä vaan, tässä on järkeä. Minusta on kivempaa marmoroida tyylikkäällä ja toimivalla työkalulla tikkujen kanssa näpertelyn sijasta.

Mitäs tuumaatte? Turhake vai ei?

26 thoughts on “BND:n testinurkka: vesimarmorointityökalu

 1. Oli ihan pakko ostaa tää koko sarja! Mä tilasin Pretty Polishilta paketin ja sain ne pari päivää sitten. Mulla oli akuutti sivellinten tarve, joten oli pakko ottaa kaikki kerralla :). Vielä kun ehtisi kokeilla jossain välissä. Käsituntuma on kyllä mukavan laadukas näissä. Vähän erilainen kuin ebayn halpahärpäkkeissä!

  1. Arvaapa kuka hiplasi tänään niitä siveltimiä? Tulin kuitenkin ns. järkiini koska mulla on Mosaicin hyvät koristelusiveltimet ja _oikeasti_ en tarvi juuri niitäkään:P Mutta kyllä, tosi hyvälaatuisia ovat nämä!

 2. Ouuh miten tarkkaa jälkeä se tekee! Mä en ole vieläkään kokeillut tuota vesimarmorointia. En oo vaan uskaltanut :D

  1. Reenii, reenii…ja myös hyvää onnea, koska ei se vaan aina suju:D Oon kans muutaman kerran failannut niin, että on jäänyt blogissa julkaisematta ”marmoroinnit” :P

 3. Ei oo turhake! Jälki on näköjään ihan tosi tarkkaa! Sanoisin, että jos lähtisin opettelemaan marmorointia, tekisin sen ilman muuta tän työvälineen kanssa. Koko touhu on niin hankalaa, että epäonnistumisen mahdollisuus on syytä minimoida hifistelyvälineillä :D

 4. Kyllä mä voisin ihan hyvin tällaisen ostaa marmoroinnin avuksi :D Kuviot näyttää nimittäin tosi tarkoille tuossa veden pinnalla ja kuten sanoit, hammastikku vie aina mukanaan osan lakasta.

 5. No niin, tämä lähteekin sitten mukaan kun seuraavan kerran Kynsilakkataivaassa meen poikkeemaan. :)
  Jos sitä itekkin onnistuisi vihdoin ja viimein. Hermot meinaan menny sen hammastikun kanssa :D

 6. Mä luulen, että tämä on sellainen tuote, että sitä pitää turhakkeena niin kauan, kuin sitä ei omista ja kun sen omistaa, se onkin näppärä ja käytännöllinen ja tarpeellinen :D

 7. Tuota noin, sanoisin, että mikä tahansa, mikä tekee vesimarmoroinnista helpompaa ja vähemmän tuskallista olisi ihan sen arvoista. Onhan ne kauniit välineet itsessään ilo, kun jotain on tekemässä. =) Itse yritän kyllä vältellä vesimarmorointia viimeiseen asti, juuri sen kuvaamasi raivokohtauksen välttämiseksi ;)

  1. Mä en tässä postauksessa nyt ollenkaan sivunnut noita henkimaailman juttuja mutta kyllähän kiistaton tosiasia on, että kuun asento jne vaikuttaa myös onnistumiseen;)

 8. Ei tämä kapistus voi mikään turhake olla, jos se kerran helpottaa muuten niin hankalaa vesimarmorointia. Taitaapi mennä hankintalistalle.

 9. Mun mielestä tää oli aluks ihan naurettava kapistus, mut nyt haluun sellasen iteki ku on näitä monessa paikassa jo näkynyt käytössä :D Mulla on sellanen iso coctailtikkupurkki ja se vie kauheesti tilaa laatikossa ni siinäkin mielessä tää työkalu olis paaaaaaljon parempi, hehehh.

  1. Todellakin, tilansäästöllisiä näkökulmia ei kannata väheksyä:D Mutta kyllä tää oikeasti on varsin käyttis, tulee heti jotenkin pro-olo:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *