BND:n testinurkka: meikkimunan keittäminen

Luin joskus *jostakin* jutun Beautyblenderin eli tuttavallisemmin meikkimunan syväpuhdistuksesta keittämällä. Pitihän sitä uteliaana ja kokeilunhaluisena itsekin testata ja jakaa kokemus kuvien muodossa teillekin. Kuinka monelle on tullut edes mieleen, että meikkimunan voisi desinfioida keittämällä?

Tarvitset mikronkestävän ja tukevan astian, likaisen Beautyblenderin, vettä, sivellinsaippuaa, patakintaat ja pihdit tai ottimet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Laita astiaan vettä ja meikkisieni uiskentelemaan joukkoon. Kastele sieni kunnolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Laita astia mikroon ja anna veden kiehua hetken. Tarkkaile koko ajan tilannetta, tarkoitus ei ole keittää sientä minuuttikaupalla vaan muutaman sekunnin ajan, kuitenkin niin, että vesi kiehuu kunnolla.

Ota astia mikrosta. HUOM! Astia on varmasti kuuma ja vesi on kuumaa joten ole varovainen! Käytä patakintaita!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Puristele sientä hetki kuumassa vedessä pihtien avulla. Sienestä irtoaa väriä, mutta se ei haittaa mitään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lopuksi pese sieni marseillesaippualla tai sivellinshampoolla tavalliseen tapaan. Huomaa, että sienen sisälle imeytynyt vesi on KUUMAA. Älä polta sormiasi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kas näin! Sieni on putsattu ja sai taas hieman lisää käyttöaikaa.

Korostan vielä, että käytin testissä aitoa ja alkuperäistä Beautyblenderiä. En uskalla luvata, miten muiden merkkien sienet käyttäytyvät, joten jokaisen on kokeiltava niiden keittämistä omalla vastuulla:)

25 thoughts on “BND:n testinurkka: meikkimunan keittäminen

 1. Heh, meikkimuna! Onko tää Beautyblender siis meikkivoiteen levittämiseen nimenomaan? Tää on mulle ihan uusi tuttavuus. Mulla on nykyään vakkarikäytössä Lumenen CC-voide, ja sen levitän ihan vaan sormilla. Sitä ennen käytin monta vuotta Bare Mineralsia, joten mulla ei ole vuosiin enää ollut mitään meikkisientä.

  1. Ensisijaisesti meikki- ja vaikka peitevoiteen levitykseen, mutta kyllä sillä voi hyvin laittaa esim. voidemaisen poskipunan tai käyttää siveltimenjälkien häivyttelyyn ym. Ja vartalollekin on olemassa omansa.
   Tuntuu olevan aika tottumiskysymys, millä kukin meikkipohjan levittää. Mulla se on sormet tai nykyään kyllä tää sieni, aiemmin tavallinen meikkisieni, mutta sivellintä en ole oppinut käyttämään. Sillä tulee vaan liikaa tavaraa naamaan.

 2. Kiitos tästä! Mulla on yks BB ku on tosi nopeasti värjääntynyt vaikka kuinka oon pessyt, täytyy kokeilla jos tästä olisi apua meikkivoidejäämien putsaamiseen!

  1. Toivottavasti auttaisi! Mulla tää alunperin pinkki sieni on ihan tosi vaalea jo hullusta hinkkaamisesta johtuen, ja keittäminen tuntuu irrottavan väriä aivan erityisellä tavalla.

 3. Mielenkiintoista, pitäisiköhän kokeilla :D Kiitos myös noista varoituksista tekstin lomassa; mä oon just se tyyppi, miksi kosmetuotteisiin kirjoitetaan varoitus ”external use only” :’D Ei nyt ehkä sentään, mutta aina kaikkea ei tule ihan ajateltua loppuun asti kuten just toi, että siellä BB:n sisällä se vesi on varmasti kuumaa!

  1. Halusin pelata varman päälle, koska aattelin olevani vastuussa jos joku polttaa näppinsä. Itsehän nimittäin olen sitä kokeillut kun ekan kerran keitin sienen… :D Eli ne varoitukset ”älä laita kissaa mikroaaltouuniin” on tehty just myös mun kaltaisille tyypeille;)

 4. Mä olen joskus miettinyt BB:n hetken mikrottamista ihan yksinään, sen kait pitäisi tappaa bakteereita? Mutta hei, oiva vinkki kaikille bakteerikammoisille. :D

  1. Kyllä mussa ainakin elää pieni bakteerikammoksuja, ja käytän paljon turvallisemmalla mielellä sientä, kun sitä putsaa välissä kunnolla:D En tiedä, toimisko pelkkä mikrottaminen?

 5. Mä ensin innostuin tästä, kunnes tajusin että en oo saanut pestyä meikkisiveltimiäkään aikoihin. Ehkä mä aloitan siitä…

 6. Eikun mikro hehkumaan :). Mä tykkään meikkimunista peitevoiteen tasoitteluun ja sy-alueen puuterointiin mutta inhoan ajatusta munassa kuhisevista bakteereista. Pesen munan jokaisen käytön jälkeen eikä siihen saa jäädä pienintäkään meikinjämää. Peseminen on perseestä! Mutta nytpähän mä otankin tämän kikan käyttöön. Voiskohan muuten konjac-sienetkin keittää mikrossa? Mua kun jotenkin ällöttää sen sienen laittaminen kattilaan, en tiedä miksi ;).

  1. No mä pesen kanssa koska ajattelen, että jos sen pesee huolella joka käytön jälkeen tai ennen seuraavaa (kuiva sieni näet tuntuu puhdistuvan paremmin kuin kostea) niin se minimoisi bakteeririskit. Aion ehdottomasti tehdä ruumiinavauksen tälle sienelle kun luovun tän käytöstä ja katsoa, mitä sisältä löytyy. Mä olen myös se neurootikko, joka haistelee sientä:P

 7. Oi, tästä tulee ihan mieleen kauneusalan opintojen aikaiset ”sienikeitot”, jossa keiteltiin kasvosieniä kymmenen litran kattilassa :D Itse mikrotan oman beautyblenderini puhtaana vanhojen saman logiikan mukaisesti kuin koulussakin — ensin mekaaninen puhdistus, jonka jälkeen desinfiointi keittämällä. :)

  Ja Malle, konjac-sieniäkin voi mikrottaa aivan hyvin!

 8. Jonkin verran kauneuden hoitoalaa ja siivousalaa opiskelleena tuli mieleen tuo sama, mikä jo yllä mainittiin, että ensin pesu ja sitten desinfiointi.
  Eli ensin poistetaan rasva ym lika, niin se desinfiointikin on tehokkaampi, kun ei ole sitä rasvaa niin paljoa sienen huokosissa. Paraskaan desinfiointiaine ei läpäise hyvin likaa, koska niissä ei ole juurikaan pesiviä ainesosia (tensidit), vaan perustuvat joko bakteerien tuhoamiseen kemiallisesti (esim. kloori) tai kuten tässä lämmöllä.
  Koulu aikaan keitettiin juurikin niitä kasvosieniä ja kolmio meikkisieniä. Olen kyllä kuullut että joku olisi kehittänyt konjac sieniäkin, mutta tästä ei ole omakohtaista kokemusta… Hyvä vinkki joka tapauksessa :-)

  1. Kiitos näistä vinkeistä! Mulla ei ole ammatillista osaamista joten vinkit on maallikon näkökulmasta, mutta vaikuttaa kyllä loogiselta ja perustellulta tämä järjestys. Seuraavan kerran kokeilen ensin putsata sienen ja vasta sitten keittää:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *