BND:n testinurkka: luonnolliset sutiputsarit

Meikkisivellinten ja -välineiden puhdistukseen on vyörynyt runsaasti erilaisia puhdistusaineita, kintaita, mattoja ja ties mitä. Sivellinten pesu on kieltämättä vähän tylsää puuhaa ja kaikki apu homman helpottamiseksi on tervetullutta.

Olen aika neuroottinen meikkisivellinten hygienian kanssa. En omista niin paljon siveltimiä, että voisin aina vaan napata käyttöön puhtaan ja pyykätä sitten kerralla isomman satsin, joten välipuhdistus on tarpeen. Olen käyttänyt alkoholipitoista suihketta pikaputsarina, mutta se ei tee pitemmän päälle hyvää siveltimille ja lähdinkin siksi innolla kokeilemaan EcoToolsin uusia kasvipohjaisia siveltimenpuhdistusliinoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Liinat muistuttavat meikinpuhdistusliinoja ja ne on pakattukin samalla tavoin. Pakkauksessa on 25 liinaa ja se maksaa kympin paikkeilla, eli yhden liinan hinnaksi tulee n. 0,40€. Tuntuu aika tyyriiltä päivittäiseen käyttöön ja näkisinkin nämä parhaimmillaan esim. matka- tai satunnaisessa käytössä. Liinat ovat sen verran reilun kokoisia, että yhdellä putsailee helposti yhden meikkaussession kaikki siveltimet. Nuuka-Sissi tietenkin miettii heti, voisiko liinan puolittaa ja siten tuplata käyttökerrat ihan kotioloissakin. Miksipä ei:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Puhdistusliinoilla irtosi mainiosti kaikki puuterimaiset tuotteet. Siveltimet jäävät aavistuksen kosteiksi putsauksen jälkeen, mutta kuivuvat varmasti seuraavaksi päiväksi. Voidemaisten meikkituotteiden, esim. paksun peitevoiteen kanssa liina ei ole kovin tehokas ja siveltimen sisälle jäi voidetta. En ole yllättynyt, sillä käyttämäni Blascon peitevoide on kyllä semmoista kittiä että se vaatii aika järeitä keinoja irrotakseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Siveltimenpuhdistusliinat tai pikaputsarit eivät riitä ainoaksi puhdistusvälineeksi. Suoritan itse perusteellisemman puhdistuksen n. kerran viikossa tai kahdessa riippuen meikkauskerroista. En ole aiemmin kokeillut mitään sivellinshampoota, vaan ainoastaan kiinteää marseille-saippuaa.

Käytin sivellinshampoon kaverina ebaysta tilaamaani puhdistus”kinnasta”. Kinnas on vähän harhaanjohtava nimitys, sillä sisälle menee juuri pari sormea kerrallaan, pienempikätisellä ehkä kolmekin. Perinteinen tapa on hangata sivellintä kämmentä vasten, mutta siinä kuivuu kädet eikä se ole niin tehokastakaan kuin käyttää jotain kättä pitempää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tajusin liian myöhään, että mun olisi tietenkin pitänyt ottaa testiä varten ennen- ja jälkeen -kuvat pesutehon havainnollistamiseksi, joten joudutte nyt tyytymään vain tähän hämärään jälkeen -kuvaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Beauty Blenderiin jäi aavistuksen tummentumaa pintaan, mutta ällöttävän likainen puuterivippa peseytyi melkein valkoiseksi. Peitevoidesivellin puhdistui parilla vaahdotuksella ja luomivärisiveltimet yhdellä. Kulmavärikin irtosi shampoolla hyvin, vaikka olin levittänyt samalla siveltimellä sekä puuterimaista väriä että vahaa. Välineisiin ei jäänyt mitään tuoksua pesun jäljiltä.

Siveltimet tulee pesun jälkeen kuivattaa ilmavasti ja vaakatasossa, jotta harjakset asettuvat oikeaan muotoonsa. Pystyssä kuivattaessa liimauksiin valuu vettä, jolloin ne alkavat ajan kanssa antaa periksi. Tähänkin on olemassa erityisiä telineitä, mutta niin syvällä tässä touhussa en vielä ole, että alkaisin sellaista hankkimaan:)

Kuten kerroin, käytän tavallisesti marseille-saippuaa puhdistuksessa, mutta koin nestemäisen putsarin huomattavasti kätevämmäksi pesukintaan kanssa. Pieni tilkka shampoota riitti pesukertaan, joten pidän kympin paikkeilla maksavaa shampoota edullisena.

Kuinkas tunnollisesti puhdistatte meikkausvälineitä? Kaikki hyvät vinkit ovat myös tervetulleita kommentteihin:)


EcoToolsin puhdistustuotteet saatu. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä. 

14 thoughts on “BND:n testinurkka: luonnolliset sutiputsarit

 1. Puhtailla siveltimellä säilyy ne meikkituotteetkin pidempään muuten :D Muttajoo, kunnon vesipesun siveltimet saa suunnilleen parin viikon välein ja samoja siveltimiä käytän minäkin päivästä toiseen, joten pikaputsarit on tarpeen kyllä :) Mulla on ollut vaan kiinteitä puhdistusaineita siveltimelle (poislukien suihke), joten tommonen nestemäinen olisi kiva kokeilla!

  Nuo pienet kuminystyräläpyskät ja -kintaat auttavat muuten huomattavasti pienten siveltimien vesipesussa sekä tiheiden meikkisiveltimien pesussa (se Blasco on aika jankkia pestä tiiviistä siveltimestä..) :)

  Mukavaa viikonalkua sulle! :)

  1. Tosiaan, hyvä huomio tuo meikkienkin säilyminen parempana:D Luulen, että tulen käyttämään vähän välineestä riippuen nestemäistä shampoota ja kiinteää, molemmille on varmasti käyttöä. Monet sanoo, että Beauty Blender puhdistuisi paremmin sillä nestemäisellä kuin palalla, itse en ole kokeillut sitä mutta kyllä tälläkin lähti sieni niin hyvin puhtaaksi, että saatan käyttää sitä.

   Nyt kun käytössä on nuo matot ja muut, niin ihmettelen, miten me ollaan pärjätty ilman niitä näin kauan??
   Kivaa viikkoa sullekin:)

 2. Mä olen maailman laiskin siveltimien puhdistaja (siis meikkisiveltimien, vesivärisudit on aina viimeisen päälle puhdistettu! :D), mutta nuo liinat kuulostavat kyllä mielenkiintoisilta ja helpolta vaihtoehdolta. Täytyykin tutustua tarkemmin! :)

 3. Mullahan on, krhm, aika paljon siveltimiä, niin ei ole ollut tarvetta pikaputsareille. Joskus, kun haluan sitä yhtä lempparisivellintä käyttää samassa meikissä eri sävyille, saatan hinkata sitä mikrokuituliinaan ja siinä puuterimaiset meikit irtoaa aika hyvin. Mulla on tuommoinen samanlainen pesumuna ja se on kyllä hyvä, etenkin kun pesee vain muutamia siveltimiä. Mulla on myös Sigman ”matkarukkanenen”, jossa on kyllä enemmän tehoja. …ja olen saattanut hankkia halvalla internetin ihmemaasta semmoisen kuivaustelineenkin…

  1. Ooh, sulla on kuivausteline! Senkin pro:D Multa puuttuu nyt vielä semmoinen rukkanen, isoa mattoa käytän kun on paljon pyykättävää mutta se hanska vois olla kyllä kätevä. Mikrokuituliinaa mäkin käytän meikatessa, jos tarvin samaa sutia useammalle värille, se on kyllä kätevä:)

 4. Liinat täytyy kyllä ostaa, olis tosi kätevät tuossa mun nurkkauksessa missä vesipistettä ei oo readily available ja sivellinten pesuväli helposti vähän venähtää..

 5. Mä olen samaa lajia kuin Pirkko omalla paletillaan, että laiskottaa toi siveltimien putsaus. Pari kertaa vuodessa ryhdyn toimeen, ja tähän asti olen käyttänyt BareMineralsien omaa putsausnestettä, mutta nyt on sekin loppu. Että sikäli toi Ecotoolsin sivellinshampoo olis kyllä fiksu ostos. Pitääkin kurkata Sokkarille taas ensi kerralla, ne ainakin myyvät merkin siveltimiä, joten olisi loogista löytää sieltä toi putsarikin.

  1. En taida tietää ketään, joka varsinaisesti tykkäisi sivellinten pesusta, kaikille se taitaa olla välttämätöntä pakkopullaa:)
   Näin Hgin keskustan Sokoksella näitä molempia tuotteita, joten eiköhän löytyne muualtakin!

 6. Hei tällaisia pitää saada!
  Mä olen kauhea huono pesemään niitä siveltimiä ja sitten ne vain seisoo paikallaan, kun en enää uskalla käyttää niitä =S Tuommoinen kinnas olisi kiva! Olen myös nähnyt jotain ”mattoja” jotka on tähän tarkoitukseen. Voi voi, nyt pitää ryhdistäytyä…

  1. Et ole yksin ongelmasi kanssa:) Mulla on myös semmoinen iso matto, mutta sitä ei jaksa ottaa esille ja viritellä muutaman sudin pesuun, joten käytän sitä sitten pyykkipäivinä kun pesen koko arsenaalin kerralla.

  1. Itse asiassa kyllä, Duroylla on ihan vastaava pesu”kinnas” kuin tuo mun kuvissa oleva:) Ja monet Suomeen toimittavat verkkokaupat myy mattoja myös, esim. Eleven

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *