BND:n testinurkka: L’Occitane käsi- ja kynsinauhavoiteet

L’Occitanelta tuli jokin aika sitten markkinoille kynsinauhavoide ja kiinnostuin tuotteesta niin, että pyysin sen itselleni testattavaksi. Sarjan käsivoide on minulle entuudestaan tuttu ja tykkäsin siitä kovasti, niinpä odotukset olivat korkealla kun kuukausi sitten laitoin molemmat tuotteet 30 päivän kestotestiin.

Sain kokeiltavaksi sekä kynsinauhavoiteen (7.5ml) että kompaktin, käsilaukkukokoisen (30ml) käsivoiteen. Normaalisti kaupoissa myytävä tuubikoko on 150ml ja voide on usein tarjouksessa esim. Hulluilla päivillä tai vastaavissa kampanjoissa.

Paketissa tuli mukana myös muutamia tuotenäytteitä ja etenkin vartalovoide oli miellyttävä tuttavuus talven korventamille korppusäärilleni.

L’Occitane Shea Nail & Cuticle Nourishing Oil sisältää 30% shea- eli karitevoita. Sheavoi on puhdas luonnontuote jota valmistetaan karitepuun pähkinöistä ja se on erittäin kosteuttavaa. Yleensä myös allergiset ja atoopikot voivat turvallisin mielin käyttää sheavoita sisältäviä tuotteita.

Tuubin päässä on kätevä sivellin. Itse voide on kirkasta ja siinä on hyvin mieto tuoksu. Voide ei valu tai tahmaa, mistä tulee iso plussa. Monet kosteuttavat kynsinauhavoiteet sotkevat aika tavalla.
Tajusin tämän ollessa loppusuoralla, että tuubia kannattaisi ehkä säilyttää pystyasennossa, jolloin lopun voiteen saa helpommin ulos:) Menekkiä on hieman hankala seurata kun kuoren läpi ei näe, mutta kurkistelin aina välillä valoa vasten, missä ollaan menossa.
Aluksi vaikutti siltä, että aine hupenee hetkessä mutta se osoittautui kuitenkin pakkauskokoon nähden varsin riittoisaksi käytössä. Minulla oli sopivasti kaksi kipeää haavaumaa kynsinauhoissa kun aloitin tämän käytön ja ne paranivat parissa päivässä.
Käsivoiteessa on 20% sheavoita, hunajan ja makean mantelin uutetta, kookosöljyä sekä E-vitamiinia. Se imeytyy käsiin kivasti ja olikin minulla aikoinaan työkäytössä juuri tästä syystä. Tuoksu on tässäkin hyvin mieto ja luonnollinen.

Shea-käsivoide on yksi L’Occitanen myydyimpiä tuotteita, mitä en lainkaan ihmettele. Saatavilla on muutamia limited edition-tuoksuvaihtoehtoja ja ilmeisesti jatkuvasti myynnissä oleva ruusuntuoksuinen voide.

Minä olen kyllä myyty nainen. Etenkin kynsinauhavoide osoittautui todella mieluisaksi ja vaikka sitä ei joka välissä ollutkaan lotraamassa, testikuukauden ajan kynsinauhani säilyivät pehmoisina ja hyväkuntoisina.
Moni vannoo LUSHin Lemony Flutterin nimeen mutta en pidä sen tympeäksi muuttuvasta ominaistuoksusta ja se myös tahrii kaikki paikat. Käytän sitä tarvittaessa öisin puuvillakäsineiden kanssa tehohoitona jos käsien ja kynsinauhojen tilanne kriisiytyy.

L’Occitanen tuotteita myyvät ainakin Stockmann ja Sokos/Emotion, merkin oma myymälä Kämp Galleriassa, Helsingin keskustassa sekä nettikauppa. Toimituskulut ovat alle 100€ tilauksista 6€.

Ai niin, se nimi. Se lausutaan [Lox-ee-tahn] :)

L’Occitane Shea Nail & Cuticle Nourishing Oil ovh. 15,50€ 
Shea Butter Handcream 30ml/150ml ovh. 8,50€/23,00€

Tuotteet on saatu testattavaksi blogin kautta. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä. 

18 thoughts on “BND:n testinurkka: L’Occitane käsi- ja kynsinauhavoiteet

 1. Mielenkiintonen ja hyödyllinen postaus! :) Naurahdin tuolle lopun lausuntaohjeelle :D enkä siitä huolimatta uskaltaisi edes yrittää tuota hirviönimeä ääneen julkisesti sanoa.. :D

 2. L’Occitanen 20 % käsivoide on ihan ehdoton pahimpana pakkaskautena. Ja rasvaus ei todellakaan rajoitu vain käsiin.. ;)

  Kiva kuulla myös kynsinauhavoiteesta merkiltä! Levityssudista tulee mieleen ylellisyystuotteet kuten YSL:n (?) valokynä, yms. Täytyypä tarkastaa paikallisen Emotionilla saatavuus seuraavalla kerralla kun sinnepäin eksyy..

  1. Toivottavasti löytyy Emotionista, siellä on suhteellisen pieni valikoima kuitenkin näitä.
   Suti kesti myös napakasti kasassa eikä alkanut harottaa tai ”lötsähtänyt” :)

  1. Veikkaan, että kynsinauhavoide kestää ainakin pari kuukautta joten se ei ole mahdoton sijoitus kynsinauhojen hyvinvoinnista. Käsivoiteita tosiaan kannattaa tihrustaa liikkeiden kampanjoista:)

  1. Voi, tuohon en osaa vastata. OPIa on kyllä moni kehunut mutta mä en ole ikinä kokeillut sitä. Ainakin Surya on muistaakseni kirjoittanut blogissaan siitä joskus?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *