BND:n testinurkka: IsaDoran uutuuslakat

Sain IsaDoran maahantuojalta mieluisaa postia ja pääsin kokeilemaan jo muutamissa blogeissa nähtyä peel off-aluslakkaa ja uusia Holographic Nails-lakkoja sävyissä Jet Setter ja Funky Sapphire. Jee!

Kuva: IsaDora
Kokoelmaan kuuluu kaikkiaan 9 lakkaa jotka ovat myynnissä helmikuun loppuun asti. 
Pikkulinnut laulelivat, että joissakin kaupoissa näitä lakkoja on jo saatavilla. Itse olen vältellyt marketteja nyt toisen kansanosan laittaessa veronpalautusrahoja haisemaan eli en osaa ihan varmasti sanoa, miten näitä löytyy hyllyistä.
Suositusihinta hologlittereille on 8,95€ ja aluslakalle 7,95€.

Kuva: IsaDora

Peel off -aluslakka on tuotteista se kiinnostavin ja tarkoitettu ennen kaikkea hankalasti poistettavien glitterlakkojen alle. Itse poistan tavallisesti kaikki haastavammat lakat foliotekniikalla (lapa pystyyn jos et tiedä mitä se tarkoittaa, niin kerron) mutta se kuivattaa aika paljon kynsiä ja ihoa joten vaihtoehdot ovat tervetulleita.

Vesipohjainen, maitomainen lakka levitetään paljaalle kynnelle ja annetaan kuivua kirkkaaksi. Ohjeen mukaan siihen menee 5min. Lakassa on aavistuksen erikeepermäinen tuoksu mutta se kyllä peittyy muihin lakkahuuruihin eikä häiritse enää kuivuttuaan. Pullo käskee laittaa kerroksen mutta lehdistötiedotteessa puhutaan kahdesta. Tein kompromissin ja laitoin itse yhden paksuhkon kerroksen.

Pikkurillin lakka on lähes kuiva, nimettömän vielä kostea.
Pahoittelen kynsieni ihanaa, oranssia pohjaväriä josta saan kiittää erästä punaista lakkaa.

Odotellessani kuivumista otin kuvia ja puuhastelin rauhassa kaikkea muuta. Käsien pesua kannattaa välttää, sillä lakka on myös vesiliukoista. Täysin kuiva pohja oli ehkä 10 minuutissa.

Minua kiinnosti ennen kaikkea, miten tavallinen kynsilakka levittyy peel offin päälle. Testikappaleeksi valitsin Kikon kauniin 374:n jonka kanssa ei ainakaan tullut mitään ongelmia, lakattavuus oli normaalisti käyttämäni aluslakan veroinen. Sain myös aiemmin muuta hääräillessäni yhden kynnen aluslakkaan pienen kolhun joka kyllä näkyi vielä ensimmäisen värilakkakerroksen jälkeen mutta peittyi toisella ja enempää näihin kynsiin ei tarvittukaan.

Panin merkille, että värilakka ikään kuin ”laajentui” hieman. Jätän aina pienen siveltimenmentävän raon kynsinauhan reunaan mutta lakan kuivuessa se tavallaan täyttyi eli lakka kuroutui lähemmäs kynsinauhaa. Kannattaa ehkä ottaa tämä mahdollisuus huomioon, vaikka kyse onkin tyyliin puolesta millistä:) Ehkä värilakka pehmentää ja siten levittää aluslakkaa, muuta syytä en näin maallikkona keksi.

Kikon päälle laitoin kerroksen pikakuivattajaa ihan normaaliin tapaan. Sen jälkeen töpöttelin kynnen tyveen Jet Setteriä sienellä yrittäen imitoida jääpuikkoja ja lopuksi lisäsin vielä kirkkaan päällyslakan.
Kivat ja yksinkertaiset kynnet joissa ei kauaa mene aikaa.

Myönnän, että minulla oli tuotteeseen liittyviä pelkotiloja. Ajattelin, että lakka kuoriutuu hallitsemattomasti kynsiltä esim. kätellessäni jotakuta. No näin ei kyllä tapahtunut:) Eihän tällaisella samaa kestoa ole kuin tavallisella aluslakalla mutta ainakaan näin usein lakkaavan näkökulmasta ei ole väliksi ollakaan ja yhden illan hippakynsissä ei tarvi glitteriä säästellä poistamisen pelossa.

No entä se poistaminen? Kun lakat halutaan poistaa, avitetaan vähän vaikka appelsiinipuutikulla kynnen tyvestä ja lakkalevy lähtee irtoamaan.
Oma kynsi alla oli täysin kunnossa, kuvittelin etukäteen että lakkoja joutuu repimään tai raaputtamaan ja kynnen pinta tärveltyy operaatiossa mutta katinvillat.

 Kynnen reunassa näkyy alue, johon aluslakka on jäänyt levittämättä.

Lakkaus irtoaa kokonaisena ja on tuommoinen hassu kumimainen lämiskä. Poistaminen oli varsin tyydyttävä kokemus, kerrankin sai luvan kanssa repiä kynsiltä jotain:D

Peel off-aluslakka on kyllä hankkimisen arvoinen jos haluaa säästää hermojaan ja välttyä glitterin hinkuttamiselta kynsiltä. Muillakin merkeillä on vastaavia tuotteita mutta käyttäjäkokemukset ovat aika ristiriitaisia.

Itsekin tällaista voi tehdä sekoittamalla eri keeperiä ja vettä mutta kannattaa varoa, ettei käy kuten minulle kävi: pullo liimautui niin tiukasti kiinni, etten saanut sitä ikinä enää auki. Näinpä ollen voi vaan arvailla, olisiko se toiminut laisinkaan.

Muutama seikka tässä testissä jäi vielä askarruttamaan. En altistanut lakkausta kovalle rasitukselle, esim. pihatöille JA mietin myös, miten tällainen aluslakka toimii jos kynnelle levitetään potentiaalinen kynnet värjäävä lakka. Entä voiko päälle laittaa aqua basen hololakoille? Paljon jäi vielä kysymyksiä auki mutta tästä postauksesta tuli kilometrin mittainen ilman näitäkin kokeiluja joten palannen niihin myöhemmin:)

Rauhallista itsenäisyyspäivää ja rentoa viikonloppua!

IsaDoran lakat on saatu blogin kautta. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.

31 thoughts on “BND:n testinurkka: IsaDoran uutuuslakat

 1. Kiva nähdä sunkin testailu :) Jäi mietityttään, että kauanko annoit lakkojen olla kynsillä ennen kuin kuorit ne pois? Tyyliin tunnin, päivän vai kauemmin? Lähtikö lakka repsottamaan itsestään? Itsekkin aion lähiaikoina testata, mutta glittereiden kanssa. Tämä on kyllä tervetullut tuote Suomen markkinoille!

  1. Lakkasin päivällä ja poistin illalla eli tunteja mutta ei esim. yön yli. Sinä aikana lakat eivät ainakaan alkaneet repsottaa, mutta muakin kiinnostaa näiden kesto joten tutkimukset jatkuvat:)

 2. Kattava postaus. Mä laitoin sen suositellun kaksi kerrosta ja annoin vielä kuivuakin tosi kauan. En edes käynyt kynsien kanssa suihkussa tai tiskannut. Tai tehnyt mitään kuluttavia hommia. Nukuin ja kävin kaupoilla. Lakat sain kynsiin illalla, seuraavana päivänä puolen päivän aikaan parista kynnestä oli kärjestä pala pois oikeasta kädestä ja siitä parin tunnin päästä huomasin lakkojen olevan niin irtoamaisillaan, että piti ottaa pois. Eli ainakin itselleni tämä on sellainen yhden illan ilo, jos haluaa glitterit vaikka iltajuhliin. Käytin Peel Offin päällä Isadoran Funky Saphirea.

  1. Sulla ei sitten kovin pitkään tää pysynyt mutta tosiaan lakka onkin varmasti parhaimmillaan juuri juhla- etc käytössä…tai vaikka bloggaajalla swatch-kuvia ottaessa:)

 3. Tuo Kiko on upea-ja niin on kokonaisuuskin! Ryntäsin heti ostamaan tuota aluslakkaa kun sain selville että keskustan Stockalta löytyy-se kyllä saa odottaa testailua hetken,sillä A Englandin uudet holot menee edelle.

 4. Ooh, tosi hienosti toimi tuo peel-off! Mutta kesto kyllä kiinnostaisi kovasti, toivottavasti joku testaa miten se sietää suihkussakäynnin ja kotityöt yms. :)

  1. Vedellä lotrasin ihan normaalisti sen jälkeen, kun lakat oli kuivat eikä ainakaan tässä (lyhyehkössä) ajassa tapahtunut mitään katastrofia:)

 5. Simppelit mutta todella näyttävät kynsikoristelut, tykkään! Jopa ehkä enemmän kuin semmoisista mihin on hifistelty kamalasti kaikkea lisärompetta.

  Isadoran hileet <3

  1. Tajusin yhden lisäpointin näin bloggaajan näkökulmasta: vaikka peel offin kuivumisessa kestää, niin lakkoja swatchatessa pääsisi taatusti helpommalla kuin altistamalla kynsiä kerta toisensa jälkeen asetonikylvylle, eli tää on ihan hyvä olla olemassa:)

 6. Hienot lakkaukset :) On ihan pakko kertoa ”hassu juttu” yli vuoden takaa, kun olin testannut blogissa Innisfreen peel offia. Sie olit sillon kommentoinu sinne jotain että ”kaikkea sitä onkin” :’D.. Ja meedio-minä oli sitten taas toiselle kommentoijalle vastannut, että luulis Isadoralta tai vastaavalta tulevan peel off-aluslakka joskus markkinoille :D

  Olipa random-kommentti, mutta ihan hauska blogimuisto kuitenkin :D

  1. Voi ei mikä nostalgiapläjäys:D Ja ajattelepa, jos vaikka joku Isadoralla on lukenut tuota keskustelua ja sen johdosta meillä on nyt tätä peel offia :o :D

  1. Ooo, kiitos!! Kiireinen mokomaminä ei oo ehtinyt lukea edes lemppariblogeja ajallaan (kuten varmaan huomaa, kun meikäläiseltä työntää kommenttia viiteen postaukseen samalla istumalla) ja tuokin oli mennyt ihan ohi. Joskohan minäkin innostuisin jo kunnolla glitterlakoista tämän tiedon jälkeen :).

 7. Porissa päin tuo lakka on ihan viety käsistä jo ilmestymishetkellä. Sain ihmeekseni Isadoran kautta itselleni oman (suuri bonus siitä ihan yleisesti ilmoitettavaksi) ihan ilmaiseksi.
  Ainakin lakka tekee tehtävänsä, eikä kestä vettä kuten luvattua. Lakkasin kynteli glitterlakalla ennen suihkua. Suihkussa huomasin lakan kadonneen lattialle. Vinkki! Älä käy suihkussa Peel Off Base aluslakkana :’)

  1. Facebookin kynsiryhmissä huhutaan, että lakka on loppu vähän kaikkialta :o Taisi kysyntä yllättää Bernerinkin:D
   Minulla kesti värilakan alla peel off vettäkin joten liekö sitten kerrosten paksuudella osuutta asiaan….aluslakka oli kokonaan piilossa useamman värilakkakerroksen alla kuitenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *