Blorange on uusi musta

Kevään ja alkukesän aikana olen sukeltanut suoravärien syövereihin. Toki värit ovat mulle tuttuja jo kuparinpunaisen sävyn ylläpidossa, mutta kun huhtikuussa vaalensin hiuksia useamman asteen, mulle aukeni aivan uusi maailma värien sekoittelun ja sen tuomien mahdollisuuksien myötä.

Hieman erikoisesta kulmasta kuvatussa otoksessa näkyy tämänhetkinen hiusväri sekä tyvikasvu, jolle en ole tehnyt kahteen kuukauteen mitään. Mun suurin ongelma on ohimoiden harmaa -tai oikeastaan lähes vitivalkoinen oma väri ja se, että kaikki värit tarttuvat aivan eri tavalla etuosaan vs. muualle hiuksiin. Olen muutenkin ollut aika yllättynyt omasta väristäni, jota en ole nähnyt näin paljoa yli 30 vuoteen:D En ole osannut päättää, mitä teen tyvikasvulle ts. annanko sen kasvaa oman värisenä vai laitanko siihen esim. jonkun ruskean vai mitä ihmettä. Joten se on nyt noin toistaiseksi.

Mutta siis, mun piti kirjoittaa hiusvärin ylläpitämisestä, suoraväreistä ja myös yhdestä kotimaisen Biozellin uutuustuotteesta.


Tavaratalojen ja markettien hyllyiltä löytyvä Biozell on uudistunut ja uudistanut sekä tuotteitaan että niiden ulkoasua ja valikoima on laajentunut valtavasti. Vaalennetuille hiuksille tarkoitettu Color Mask INK suoraväriperhe kasvoi alkukesästä Pure Green ja Velvet Red-sävyillä.

Suoravärit eivät sisällä hapetetta tai ammoniakkia, eli ne eivät jatkuvassakaan käytössä vaurioita hiusta. Väri ei periaatteessa tartu käsittelemättömään hiukseen, mutta jos oma hiusväri on riittävän vaalea ja valitsee pigmenttisen sävyn, niin taatusti tarttuu.
Paras värjäystulos syntyy, kun hiukset pesee ennen värjäystä syväpuhdistavalla shampoolla ilman hoitoainetta, levittää värin kuiviin hiuksiin ja antaa vaikuttaa riittävän kauan. Ohjeen mukaan vaikutusaika on 15-30min mutta itse olen pitänyt väriä päässä pitempäänkin.

Värit myös värjäävät kaiken mihin osuvat, eli käsineitä kannattaa käyttää, vaatteet suojata ja kylppärin kaakelit tarkistaa huuhtomisen jälkeen. Mä olen jo luovuttanut meidän suihkuverhojen kanssa, niihin on pinttynyt kaikki sateenkaaren sävyt:)


Sekoittelin itselleni sopivan sävyn Vetvet Redillä, Fire Orangella ja Bubblegum Pinkillä. Pohjana on reilu kolmasosa purkillista Neutral Toneria, joka on väritön toner pastellisävyjen luomiseen. Yläkuvassa olen lisännyt n. puolikkaan teelusikallisen Velvet Rediä toneriin ja siitä syntyy ihan älyttömän nätti hattarapinkki. Kunpa ois niin vaalea tukka, että voisi värjätä tällä!

Puoli purkkia valmista seosta riittää hyvin mun lyhyehköihin hiuksiin, pitkiin hiuksiin kannattaa käyttää koko purkki toneria ja aloittaa sekoittaminen teelusikallisella muita värejä. On helpompi laittaa lisää kuin ottaa pois:)

Sekoittelu jatkuu Fire Orangella, jota laitoin saman verran kuin Velvet Rediä.

Bubblegum Pink taittaa sävyä aavistuksen viileämmäksi ja seos alkaa olla suunnilleen valmis. Lisäsin vielä kylppäriin päästyäni joukkoon struuttauksen Biozellin Color Maskia Silver-sävyisenä ja sitten vaan sekoitus päähän ja odottelemaan. Lopuksi huolellinen huuhtelu ja hoitoainettakin voi käyttää, jos hiukset tuntuvat sitä kaipaavan.

Suoraväreillä voi myös tehdä raitoja, värjätä vain osan hiuksista ja niitä voi sekoittaa hoitoaineeseen päivittäisen ylläpidon helpottamiseksi. Värin kesto riippuu valitusta sävystä, hiusten kunnosta, omasta hiusväristä ja pesutiheydestä. Itse pesen hiuksia päivittäin, joten saan olla tämän tästä entraamassa sävyä. Sunnuntaista on muodostunut mulle tukkavärin elvytys-päivä ja vaikutusajan voi käyttää vaikka meikkisivellinten pesuun.

Biozell Color Mask INK-suoravärien hinta on n. 12€ ostopaikasta riippuen.

Esitellään tähän samaan syssyyn myös uusi Strong Hold Fiber Wax-kuituvaha. Mä odotin kuvauksen perusteella jotain kiinteämpää ja yllätyin, kun vaha olikin purkissa hyvin juoksevaa. Sen johdosta suosittelen teitä muita avaamaan purkin vaakatasossa;)


Moni mieltää vahat lähinnä lyhyiden hiusten muotoiluun sopiviksi, mutta etenkin tällaiset kiiltoa lisäävät ja erottelevat vahat sopivat kaiken pituisille hiuksille. Kesää ajatellen myös UV-suoja on plussaa.

Tykkään silotella latvoja ja kesyttää yksittäiset lentelevät hiukset vahalla ja siihen tämä sopii erinomaisesti. Vaha ei kuivu kovaksi, jonka johdosta se on helppo harjata pois. Tässä on myös tosi hyvä tuoksu!

Vahaa voi käyttää kuiviin tai kosteisiin hiuksiin. Purkista otetaan pieni määrä vahaa, hierotaan käsissä kuitujen aktivoimiseksi ja levitetään hiuksiin halutulla tavalla.

Mä tykästyin tähän kovasti. Purkissa on 100ml vahaa ja suositushinta on 7,20€.

Mitäs teidän hiuksille kuuluu? Mitä veikkaatte, vieläkö pastellisävyt pitävät pintansa? Minä en ainakaan ole yhtään kyllästynyt katselemaan niitä katukuvassa:)


Tuotteet saatu pr-näytteinä

10 thoughts on “Blorange on uusi musta

 1. Musta on kehkeytynyt Lorkun värien hamstraaja, no ok, ostin kaksi – yhtään ei ole vielä päähän osunut koska pelottaa lopputulos :D En ole vuosikymmeneen ainakaan värjännyt itse kuontaloani! Juhannuksena on sen verran vapaata että päätin testata, ei sitten tarvii töissä kävellä turbaani päässä mikäli tulee shokki. Yks kysymys, miks lopussa lörötit hopeashampuuta sekaan? Mitä se tekee?

  1. Jos ostit poispeseytyviä Lorkun värejä niin ne oikeasti peseytyvät pois muutamassa pesussa, eli mitään katastrofia niiden kanssa ei voi saada aikaiseksi.
   Mä en laittanut värin joukkoon hopeashampoota vaan hopeista hoitavaa sävytettä, eli sitä tuubissa olevaa Biozellin color maskia. Sain sillä sävyä vähän viileämmäksi ettei siitä tule niin räikeää. Siinä vaiheessa en vaan enää saanut kuvia otettua valmiista seoksesta, mutta eipä se kovin paljon tuosta viimeisen kuvan väristä eronnut:)

 2. No edelleen on pää värikäs eikä loppua näy vaikka jossain kohtaa kärsinkin vähän värjäysväsymyksestä. Siis ettei vaan millään viitsinyt alkaa siihen hommaan. Väreissä itsessään ei siis niinkään mitään vikaa. ;-) Noi Inkit on olleet ihan käypästä tavaraa, joskin ne värjäävät ihoa ja tyynyliinaa vielä muutamankin pesukerran jälkeen mistä en niin pidä. Ainakin sininen ja violetti siis. Toi vaha vaikuttaa mielenkiintoiselta. Mä tosin toivoisin vahoja vähän pienempiin purkkeihin koska käytän niin vähän ja ikinä en saa niitä kulutettua loppuun.

  1. Sininen väri on ilmeisesti se kaikkein pahin sottaaja niin kylppärissä kuin muuallakin. Ja kaiketi myös hankalin kasvattaa pois, ei taida auttaa kuin sakset:D

 3. Hiusten värjääminen on juttu, jonka jätän suosiolla ammattilaisen hoidettavaksi. Mun höyhenistö on hankala tapaus, enkä ole vuosiin edes yrittänyt mitään itse sen jälkeen kun yhden raidoituspaketin kanssa mokasin. Raidoitin liikaa, käytännössä näistä harvoista hapsista lähes koko pään ja projekti päättyi itkuparkupuheluun parhaalle kaverille: ”Tuu nyt tänne ja kato että voiko tälle tehä enää mitään. Mää näytän ihan Matti Nykäseltä! Bu-huuuuuu…”

  1. Pahoittelen, multa pääsi spontaani tyrskähdys Matti Nykäsen kohdalla:D Ehkä onkin parempi uskoa kuontalo ammattilaisen käsiin jos vaihtoehtona on Matti-look:)

 4. Oon kyllä monesti miettinyt, että oispa huikeeta olla platinablondi, koska sitten vois värjäillä pään joka viikko eriväriseks! Uusia sävytteitä ja suoravärejä ym on nyt niin paljon tarjolla ja värivaihtoehdot niin houkuttelevia, että ihan runsaudenpula iskee :D omaa semiblorangeani oon nyt ylläpitänyt vaan color mask hot pinkillä, jota oon lantrannut hoitoaineeseen. Coloristan Peach on vielä korkkaamatta :)

  1. Totta, nyt vaihtoehdot on aika rajalliset ellei halua vaalentaa ihan reippaasti. Mä kyllä tykkään tosi paljon tästä suoraväritrendistä, olisi ihana päästä oikein kunnolla leikkimään väreillä ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *