Blogista ja bloggaajasta

Better Nail Day näki päivänvalon vuoden viimeisinä päivinä 2011. Perustamisvaiheessa kuvittelin kirjoittelevani kosmetiikasta ylipäätään, mutta ymmärsin pian, että sillä saralla annettavaa ei ole yhtä paljon kuin kynsipuolella. Näin ollen Better Nail Day painottui alkuvuosina kynsiin, niiden lakkaamiseen ja melko yksinkertaisiin koristeluihin. Kärsivällisyyteni ei kertakaikkiaan riitä tuntikausien näpertelyyn, vaan viihdyn parhaiten varsin simppeleissä lakkauksissa.

Olin jo ennen blogin perustamista oivaltanut eron edullisempien ja laadukkaampien lakkojen välillä. Nykyään ero on kaventunut, ja hyvälaatuisia lakkoja voi hankkia omakseen ihan pikkurahallakin. Melko varhain kuitenkin hurahdin mainstream-merkeistä erottuviin indielakkoihin, jotka olivat etenkin aiemmin hankalasti saatavia ja kalliita. Tällä hetkellä indielakkoja saa jo varsin hyvin Suomestakin ja postikulut huomioiden miltei samalla hinnalla, eli kalliilla. Tilaan enää äärimmäisen harvoin kynsilakkoja ulkomailta, mutta esim. leimaustarvikkeita hankin toisinaan ulkomaisista nettikaupoista.

Better Nail Day liittyi puolentoista vuoden itsenäisen bloggaamisen jälkeen osaksi Indiedays Inspiration-blogiportaalia kesällä 2013. Muistelen samoihin aikoihin siirtyneeni ma-ke-pe -postaustahtiin, joka oli käytössä vuosia, eli BND päivittyi maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin aina klo 6.00. Lisäksi käytettävissä olevan ajan puitteissa ja inspiraation iskiessä naputtelin postauksia Sunnuntailiite -tunnisteen alle. Sittemmin olen ajanpuutteen vuoksi joutunut luopumaan säännöllisestä postaustahdista ja nykyään kirjoittelen aina kun siihen on aikaa ja inspiraatiota.

Helmikuussa 2015 avattiin Suomen ensimmäinen kosmetiikkabloggaajien yhteisö, joka kantoi nimeä Purkkimafia. Sain ilokseni kutsun liittyä tähän upeaan naisjoukkoon ja se avasi aivan uudenlaisen näkökulman bloggaamiseen. Purkkimafia-tiimi oli -ja on edelleen- tiivis yhteisö, jossa oli erinomainen yhteishenki. Tapaamme myös pr-tapahtumien ulkopuolella toisiamme rennon yhdessäolon merkeissä.
Säilyttääkseni motivaationi bloggaamiseen aloin kirjoittaa lisääntyvässä määrin kynsijuttujen ohella myös muusta kosmetiikasta. Mukaan tulivat mm. meikit, ihonhoito, tuoksut ja toisinaan jotain ihan ohi aiheenkin. Ruokaohjeita BND:ssä ei sentään vielä ole nähty.

Purkkimafiaan siirtymisen myötä blogini siirtyi Bloggerista WordPress-alustalle, eikä paluuta Bloggeriin ollut enää siinäkään vaiheessa, kun elokuussa 2016 Purkkimafian ovet sulkeutuivat ylläpitäneen tahon luovuttua blogitoiminnasta. Hankin itselleni nyt käytössäni olevan domainnimen ja siirryin takaisin itsenäiseksi bloggaajaksi. Vaikka Purkkis onkin osa blogihistoriaa, yhteys ihaniin naisiin sen takana onneksi jatkuu.

Alkuvuosinaan Better Nail Day on ollut miltei mainosvapaa, eli täällä ei ollut esim. mainoslinkkejä*. Siirryttyäni itsenäiseksi bloggaagaksi linjan piti muuttua, sillä nykyisellä alustalla bloggaamisesta tulee itselleni kuluja, jotka tietenkin haluan kattaa jollakin tavoin. Vaikka blogi onkin tärkeä harrastus, en halua maksaa kirjoittamiseen käyttämieni kymmenien ja satojen työtuntien lisäksi siitä vielä rahaakin. Klikkaamalla mainoslinkin kautta verkkokauppaan ostoksille mahdollistat osaltasi sen, että luettavaa ilmestyy jatkossakin. Mikään kultakaivos mainoslinkki ei suhteellisen pienelle blogille ole, joten rahaa ei sitä kautta tule ovista ja ikkunoista:)

Kannatan läpinäkyvää mainontaa ja jos blogissa on mainoslinkki, siitä on aina maininta postauksen yhteydessä. Tekstissä vilahtelee usein linkkejä esim. valmistajan, maahantuojan tai jälleenmyyjän sivuille, mutta ilman tätä mainintaa kyseessä on ihan tavallinen linkki, joka ei hyödytä kirjoittajaa millään tavoin. Jos tuote on saatu blogiyhteistyön kautta, pr-näytteenä tms, se on myös mainittu tekstin lopussa. Mikäli saan palkkion kirjoittamastani artikkelista, ilmoitan sen esim. muodossa ”kaupallisessa yhteistyössä …… kanssa”.

Tämän lyhyen johdannon jälkeen vielä muutama rivi kirjoittajasta.
Kun seuraavan kerran täytän pyöreitä, juhlitaan viisikymppisiä. Tätä en oikein usko itsekään, sillä mielestäni ja mieleltäni olen yhä 25. Asun junantuomana pääkaupunkiseudulla ja perheeseeni kuuluvat jo täysi-ikäisiksi ehtineet tyttö ja poika sekä kolme kissaa. Koulutukseni on media-alalta, jota lähdin opiskelemaan uudelleen keväällä 2018.
Olen aina kirjoittanut mielelläni ja kiinnostus kosmetiikkaan syntyi jo varhaisteini-iässä. Ammattia siitä ei tullut, mutta tuli rakas harrastus ja Better Nail Day on syntynyt sen innoittamana.

Kiitos, kun luit tänne asti. Toivottavasti viihdyt blogini parissa:)
Jos haluat kysyä jotakin, antaa palautetta, ehdottaa yhteistyötä, tai vain lähettää terveisiä, tavoitat minut sähköpostitse.

*) mainoslinkki
= bloggaaja saa linkin kautta tehdyistä ostoksista pienen rahallisen komission