Ärsyttää: tuotteet, joita ei saa käytettyä loppuun

Mun tekee mieli vähän vaahdota pakkaussuunnittelusta. Tänä aamuna meikatessani kaivelin esille Urban Decayn luomivärinpohjustajan, koska muistin, että sitä on vielä jonkin verran ja päätin käyttää sen loppuun.

En kuitenkaan saanut oikein mitään ulos tuubista. Painon puolesta tuntui, että sisällä on vielä tavaraa, mutta applikaattoriin ei tarttunut mitään eikä tuubin väkivaltainenkaan puristelu auttanut. Argh. Ja juu, tämähän oli juuri se syy, miksi se ylipäätään oli jäänyt lojumaan enkä ollut käyttänyt sitä pois, vaan ottanut käyttöön toisen tuotteen.

Siispä sakset käteen ja patologin hommiin. Harmi, ettei mulla ole tästä ennen -kuvaa ja saatte tyytyä vain tähän jälkeen -kuvaan.


Siis tuubin sisältä tuli varmaan millilitran verran tuotetta, johon (typerä) applikaattori ei yltänyt ja jota jäykän materiaalin vuoksi ei saa edes puristamalla ulos. Oikein nuukailemalla tuolta olisi voinut kaapia vielä vanupuikolla moneksi päiväksi luomenpohjustukset.


Kun pohjustajan määräksi pakkauksessa ilmoitetaan 11ml, on ~1ml siitä prosentuaalisesti melkoisen paljon. Plus tietenkin jokainen haluaisi käyttää tuotteet oikeasti loppuun eikä vähän sinne päin, eikö vaan?

Mä kaavin spaattelilla primerin pieneen purkkiin, josta sitä riittää varmaan useamman viikon ajaksi, ellei se kuivu sitä ennen.

Toinen vastaava tuoteryhmä, joka äkkiä tulee mieleen, on huulikiillot ja luultavasti myös ripsivärit, joissa se tosin ei mainittavasti haittaa, sillä niiden elinkaari on muutenkin lyhyt. Usein huulikiiltojen applikaattori on niin lyhyt, ettei se yllä lähellekään hylsyn pohjaa.

MIKSI?!

Mä haluaisin oikeasti tietää.


Olenko yksin vai ärsyttääkö jotakuta muutakin tää?

Kynsillä on muuten Essien viime syksyn kokoelman ihana Fall for NYC <3

20 thoughts on “Ärsyttää: tuotteet, joita ei saa käytettyä loppuun

  1. Niinpä:/ Ja eihän ne silloin kovin kauaa säily kun kuivuvat tai altistuvat kosteudelle tms. Juuri leikkelin muovisen kahvikuorintatuubin auki ja se kuivahti parissa päivässä, en sitten kuitenkaan ehtinyt käyttää sitä loppuun.

 1. Huulikiiltojen lisäksi samanlaisessa pakkauksessa olevat peiteaineet! Edellisen peittarin loppuvaiheessa pistin miehen repimään sitä suuaukon suppilohommaa pihdeillä irti – tuloksetta. Päädyin siis kaapimaan pullon pohjalta puolikkaaksi leikatulla pillillä monen päivän tavarat, mutta siihen yläosan reunoille jäi vielä vaikka kuinka paljon sellaista mihin en ylettänyt millään.

  1. Tosiaan, peitevoiteet! Mulla on nyt tuubissa oleva, jonka luultavasti saan käytettyä melkeinpä viimeiseen pisaraan, mutta aika monta sellaista on lentänyt roskiin, jossa on vaahtomuovinen applikaattori tai sivellin:/

 2. No kyllä todella ärsyttää, lisäksi miksi ihmeessä ne teki tohon aplikaattorin?!? Mähän leikkaan sen heti poikki ja käytän tuotetta puristamalla sitä tosta suuaukosta, enkä koske koko aplikaattoriin. :D

  1. Siis miksi mulle ei ole tullut edes mieleen katkaista sitä?? Nerokasta! Jos vielä ostan UDEPP:ta, ehdottomasti teen noin, kiitos vinkistä:)

 3. Sama juttu täällä! Laitoin kerran Lumenelle sähköpostiakin asiasta :D. Kynsilakoissa on sama juttu, sivellin ei yllä pohjaan ja jotain 1/4 lakasta jää pohjalle. Jos ajattellaan globaalisti montako kynsilakkaa valmistetaan ja niistä kaikista se 1/4 menee auttamatta roskiin =turhaa jätettä kuormittamaan luontoa. Puhumattakaan sadoista ja tuhansista muista vastaavista tuotteista voidaan puhua jo melkoisesta jätemäärästä ihan vain siitä syystä, että parisen milliä liian lyhyt on se otin. Argh. Puhumattakaan, että se 1/4 hinnasts menee kankkulankaivoon.

  1. Kynsilakoissa on tosiaan tuo sama homma, plus että päällys- ja aluslakat yleensä vielä jankkiintuvat sen verran, että niiden käyttö menee hankalaksi loppua kohden:(
   Isossa kuvassa ongelma ei ole mitenkään vähäpätöinen ja pätee myös esim. elintarvikkeisiin eikä rajoitu vain kosmetiikkaan. Heti tulee mieleen vaikka ketsupit ja majoneesit ja muut vastaavat purkkeihin pakatut tuotteet. Pää sulaa kun tätä alkaa ajatella:/

 4. Olen Jonnan tavoin leikannut aplikaattorin poikki omastani. Kaipaan sitä vanhaa pakkausmallia. Myös hammastahnan viimerippuset on ihan tuskaa saada ulos tuubista. Ärsyttää myös minua. Mur

  1. Te ootte selkeästi ajatelleet asiaa, koska mullahan ei tullut edes mieleen tällainen. En vielä vanhan pakkauksen aikana käyttänyt tuota pohjustajaa, mutta siinä oli ilmeisesti fiksu ja kapea annostelukärki.
   Ongelma on tosiaan olemassa muuallakin kuin kosmetiikassa, esim. vaikka hygieniatuotteissa ja elintarvikkeissa. Todella typerää tuhlausta:/

 5. On äärimmäisen ärsyttävää joutua leikkelemään pakkauksia auki saadakseen tuotteet käytettyä loppuun. Miksi ne pakkaukset edes suunnitellaan niin, ettei kaikki tule ulos. Markkinatalous toki voi selittää sen osittain, kuluttaja ostaa aikaisemmin uuden tuotteen, kun entistä ei vain saa käytettyä loppuun. Voisi toki ajatella toisinkin: kuluttaja ei osta enää samaa uutta tuotetta, koska sitä eTuikkui saa käytettyä loppuun.

  1. Silti me ostetaan niitä samoja yhä uudelleen, mikä on tosi raivostuttavaa, koska itsekin toimin niin. Mulle tuli tässä kirjoitellessa mieleen vaikka ketsuppipullot, koska aika monta kertaa pöytäliina on sotkeutunut kun jälkikasvu yrittää väkivalloin saada vähissä olevaa ketsuppia ulos pakkauksesta. Mä olen kieltänyt ravistelemasta pulloa ruokapöydässä, mutta eihän sitä kukaan muista. Argh.

 6. Itseäni ärsyttää eniten käsivoideputkilot, varsinkin, jos voide on vähänkin paksumpaa.
  Kun leikkaa putkiloon reiän, sieltä saa vielä monena päivänä tuotetta.
  Toisaalta en hirveästi lämpene purkkeihinkaan, kun tuntuu, että kauanko ne säilyvät kunnollisina, kun sieltä tuotetta kaivaa käsin.
  No ärsyttää silti.

  1. Mäkään en oikein tykkää purkeista, etenkin vaikka silmänympärysvoiteessa, joka kuluu aika hitaasti. Lisäksi mun tulee annosteltua selvästi runsaskätisemmin tuotetta purkista kuin tuubista, jossa on tarkka annostelukärki. En vaan osaa ottaa purkista yhtä pikkuista nokaretta:/
   Käsivoiteet on hankalia etenkin metallituubissa. Mä olen saanut jonkin verran helpotettua ongelmaa sellaisella tuubipuristimella, joita myydään ainakin L’Occitanella.

 7. Mä oon miettinyt just tän tuotteen kohdalla, että miksi tämän pitää olla tällainen… Ihan varmasti saavat paljon palautetta tämän toimimattomuudesta, joten miksi sitä pakkausta ei voi muuttaa?

 8. Entäs arvokkaat kasvovoiteet ja seerumit lasisissa pumppupulloissa… Omoroviczan ja Avantin tuotteista jäi itkettävän paljon käyttämättä, mutta ei niitä saanut sieltä ulos. Vieläkin alkaa otsasuoni tykyttelemään kun miettiikin!

  1. Mulla tyhjeni tai ”tyhjeni” juuri Omoroviczan Queen of Hungary Mist-suihke ja sinne jäi aika paljon pohjalle, korkki tietenkin sinetöity kiinni. Seerumi on vielä arvokkaampi, joten varmasti on harmittanut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *