374

Jenkkasin työpisteeni uuteen uskoon ja kutsun teidät nyt virtuaalisesti tupareihin katsomaan, millaisessa tilassa jatkossa lakkaan kynsiäni.
Aluksi punnersin Ikeasta reippaat 50kg lastulevyä ja vähän muutakin sälää kotiin ja kasasin 14v pikkuapulaisen kanssa niistä kaksi Alex-lipastoa. Fb:n puolella vilautinkin yhtä kuvaa kaaoksen keskeltä, kyllä meillä muutama tunti vierähti kasauspuuhissa jonka jälkeen vielä tyhjensin Helmerit ja vein ne varastoon odottamaan noutajia. 
Seuraavana päivänä urakka jatkui tavaroiden järjestelyllä ja nyt täällä näyttää tällaiselta:

Minä puolestani näytän tältä:

Valmiiksi risa selkäparkani ei tykännyt hommasta mutta en anna sen himmentää iloani uudesta ja toimivasta työpisteestä.

Aloitan esittelykierroksen vasemmalta eli leveämmän Alexin ylimmästä laatikosta. Täällä ovat vanupuikot ja laput, appelsiinipuutikut, haavateippiä sormien suojaamiseen (nykyään käytän kyllä peel off-aluslakkaa), hammastikkuja vesimarmorointiin ja muuta vastaavaa sälää.

Seuraavassa laatikossa on vasemmalla muovilaatikossa irtoglitterit. Vieressä musta kansio, joka on hieman keskeneräinen projekti. Kansiossa on MoYoun- etc. leimauslaatat, jotka eivät mahdu kokonsa puolesta toiseen pinkeistä laattakansioista. Toisessa pinkissä kansiossa on suurin osa water decal-arkeista.

Koristelutavaraa: hyrriä, niittirasioita, jämädecalit, kynsitarroja, pigmenttijauheita, kuvioleikkurit, kynsivinyylit, samettijauhetta ja sen sellaista.

Värilakat, laatikko 1. Keltaiset ja oranssit, pinkit ja punaiset, lilat, valkoiset, mustat ja harmaat sekä IsaDoran geelilakat ja koristelulakat sekä -kynät. Omistan tasan kolme nail art -lakkaa enkä oikein käytä niitäkään. Tähän laatikkoon hankin kaksi Orthexin aterinlaatikkoa pitämään lakat paikallaan ja järjestyksessä. Laatikot mahtuivat nippanappa Alexin sisälle rinnakkain.

Värilakat, laatikko 2. Vihreät, mintut, siniset, nudet ja ruskeat sekä tekstuurilakat ja glitterit & topperit, esim. flakie-lakat. Laatikossa on järjestystä pitämässä yksi aterinlokerikko sekä pieniä monitoimikoreja.

Mietin tovin, miten järjestäisin lakat mutta päädyin jatkamaan värijärjestystä kun olen siihen tottunut. Merkeittäin näyttäisi siistimmältä mutta en pidä sitä yhtä näppäränä kuin tätä ja eihän lakat näy tuolta mihinkään.

Alimmassa laatikossa on muuta kosmetiikkaa.

Oikeanpuoleinen eli kapeampi Alex kätkee sisuksiinsa seuraavat asiat.
Ylimmässä laatikossa on alus- ja päällyslakat sekä ”muutama” varapullo Ginan Whitea:D Oikeassa reunassa on pikakuivattajia täyttöpullossa sekä pahvilappuja, joille laitan lakkaa aina koristellessani kynsiä. Lokerikko on peruja Helmeristä, näitäkin saa Ikeasta. Helmerin laatikkoon se meni juuri ja juuri, Alex on sen verran leveämpi että reunoille jää tilaa. Lokerikon takana on viilavarastoni.

Seuraavassa laatikossa on leimauslakat sekä -välineet sekä akryylimaalit (takana, koska en vieläkään osaa maalata mitään käsin joten en tarvi niitä kovin usein koskaan) ja meikkisieniä töpöttelyä varten.

Seuraava laatikko pitää sisällään siivouspaperia (käytän leimailussa alustana), kasvopaperia ja jotain ihme ruokailuliinoja jotka löysin kerran keittiön kaappeja siivotessa…ne ovat ihan liian ohuita kenenkään suun pyyhkimiseen ja otin ne kynsikäyttöön. Käytän ohutta paperia veden kuivaamiseen kynneltä siirtokuvien paikalleen asettamisen jälkeen koska vessapaperi ei minusta ime yhtä hyvin kuin ohut kasvopaperi tms. ja vettä jää kynsien sivuille.

Lisäksi laatikossa on kumihanskat ja nukkaamattomia puhdistuslappuja sekä foliota muhitteluun hankalia lakkoja poistaessa.

Täältä löytyvät tikut ja kiekot. Tikkuja pitääkin muistaa tilata lisää!

Alimmassa laatikossa on tyhjiä lakkapulloja käyttöön x sekä kynsilakanpoistoainetta ja kirppislakat. Trindin pussukassa on Nail Repairia ja Balsamia.

Pöydällä pidän useimmin käyttämiäni alus- ja päällyslakkoja, käsirasvaa ja talous- sekä vessapaperia. Pyöreässä telineessä ovat esiteltäväksi tulevat lakat, nyt on onneksi aika hiljaista.  Seinällä olevasta hyllystä sain tosi paljon kamaa laatikoihin joten siellä on lähinnä epämääräistä paikkaansa hakevaa tavaraa tällä hetkellä.

Pöydällä olevissa pumppupulloissa on asetonia ja kynsilakanpoistoainetta. Purkeissa ovat siveltimet, dotting toolit, viilat, sakset jne.
Seinähyllyllä on paikkaustarvikkeita, ohentajaa, hoitolakkoja (Trindin pullot eivät mahdu pystyssä lipastoon, ärrr…paitsi että hokasin tässä juuri, että korkkihan lähtee irti…mutta kuitenkin…:D) ja jotain random-tavaraa.

Ostin myös yhden Tertial-valaisimen (jossa on 6500K päivänvalolamppu) koska työpiste on mielestäni ollut turhan pimeä. Lamppu myös mahdollistaa ehkä tutoriaalien kuvaamisen vähän helpommin, tähän asti olen joutunut aina raahaamaan tarvikkeet lightboxiin joka on makuuhuoneessani. 
Minituuletin on olemassa siksi, että joskus kun olen 10 tuntia swatchannut lakkoja niin ilma alkaa olla aika sakeaa, se on pakko saada kiertämään jollain keinoin:) Tuulettimen vieressä on vielä roskis palavalle jätteelle (viinilaatikko) sekä sekajätteeseen menevälle erikseen. 
Vanhat Helmerini lähtivät kiertoon toisille harrastajille ja olen oikein tyytyväinen aikaansaannoksiini. Tilaa tuli lisää, laatikoita uskaltaa pitää auki tarvitsematta pelätä niiden putoamista varpaille ja valkoiset lipastot ovat ajattoman ja simppelin näköiset.

Ai niin, otsikko. Se tulee lakkojen määrästä, omistan tällä hetkellä 374 värilakkaa jotka jakautuvat näin:

 • merkkilakat (OPI, Essie jne) 165
 • indielakat 112
 • markettilakat muualta (Kiko, Essence etc) 52
 • markettilakat meiltä (Gina Tricot, IsaDora ym) 45
Tulossa on 13 lakkaa joista kaksi on OPIa ja loput indieitä.
Voin sanoa, että olipas urakka mutta hei: ei yhtään katkennutta kynttä ja olin ilman lakkoja koko projektin ajan! Win! 

38 thoughts on “374

 1. Mahtava kierros, kiitti! Vain kahvi ja pullaviipaleet puuttuivat :) Olen ehkä vähän pode, kun sulla on noin hyvät tilat ja kaikki vimpan päälle järjestyksessä, mutta samaan aikaan loksauttelen leukojani kauhusta tuon kamamäärän edessä :D Mulla on pitkälti samat kamat (siis putsarit ja vanulaput ja meikkisienet jne.) mutta vissiin vain murto-osa tuosta määrästä :) Tarttis varmaan itsekin tehdä esittelypostaus, mutta mulla ei ole kyllä mitään näin hienoa esiteltävänä :D

  1. Pahus, unohin leipoa:D
   Mitenkähän mulla onkin näin paljon kaikkea? Eikä mielestäni mitään turhaa….uups…mutta täältä kans peukku esittelypostaukselle, niitä on aina kiva lukea!

 2. On kyllä siisti nurkkaus sulla! Ja kaikki löytyy mitä tarvitsee. Jotenkin kuitenkin olin odottanut näkeväni enemmän lakkoja kun niitä kuitenkin on lähes 400. Niin se silmä huijaa kun ne ovat siististi laatikoissa. :D

  Ja Papulle: Tee ihmeessä esittelypostaus! :)

  1. Ne menee jotenkin pienempään tilaan näin. Ja kun mulla aiemmin oli yksi Helmer värilakoille, niin nyt voin retostella että kaikki mahtuu kahteen laatikkoon:D

  1. Käytin tosi paljon aikaa kun koitin ettiä vaihtoehtoja ja niitä ei kyllä juurikaan ole :o Jos haluaa kohtuuhintaisen laatikoston jossa ei ole kauhean syvät laatikot niin valinnanvaraa on tosi vähän. Sotkassa oli joku Startti-lipasto mutta siinäkin oli turhan syvät laatikot kun etenkin lakoille riittäisi matalammat.

   Lakkojen määrä vähän yllätti, mutta positiivisesti, olin varma että yli 400 mennään vaan ei o/

 3. Oi mikä ihana järjestys ja jöö sun lakoilla ja tarvikkeilla. Mä olen niiiiiin pode. Mun kamat majailee yhdessä helmerissä vessan nurkassa ja rakennekamat makuuhuoneessa ja sieltä sitten keittiön pöydän ääreen kiikutan aina mitä tarvin. Ihana olis tuommoinen työpiste, missä kaikki olis käden ulottuvilla.

 4. Kiitos esittelykierroksesta! Minäkin olen vähän kateellinen, sillä itselläni ei mitään omaa nurkkausta ole lakkaamiselle. Kaikki on siis vähän missä sattuu. No, ehkäpä joskus asun sellaisessa kämpässä minne moinen piste mahtuu :)

  1. Ei meilläkään hirveästi tilaa ole mutta pidän kiinni tästä pienestä harrastelunurkkauksestani koska on niin kiva kun on lakkailulle pyhitetty oma paikkansa. Alkuun lakkasin keittiön pöydän äärellä ja oli jotenkin rassaavaa aina tuoda kaikki ja taas viedä pois. Joskin kaikki mahtui pariin pieneen pahvilaatikkoon silloin :D

 5. Hyvältä näyttää! Mä tykkään kans että, lakat saa olla väreittäin eikä merkeittäin ja kun ei pullot ole esillä niin ei häiritse visuaalista silmääkään :o) Mut juu paljon on kamaa ja riittävästi lakkoja:oD

  1. Yllättävän paljon kamaa, mä heitin roskiinkin kaikkea mutta jäi sitä ….ihan kiitettävä määrä:D Jos pullot olisi hyllyillä näkysällä niin ne olisi pakko laittaa merkeittäin, muuten näyttäisi sotkuiselta:)

  1. Kynsilakat on helpompi pitää järkässä kuin muu kosmetiikka, tai ne vaatii ainakin kauheasti lokeroita ym. koska tavarat on niin erimuotoisia:)

  1. Kyllä! Nää onneks pysyykin järjestyksessä toisin kuin vaikkapa keittiön kapustalaatikko joka räjähtää käsiin järjestelyn jälkeenkin parissa päivässä o.O

 6. Siis vau!! Ihan mielettömän organisoitua. Mäkin kiinnitin huomiota siihen kuinka vähältä näyttää lähes 400 lakkaa noin kuvissa :D olisin arvellut että laatikoissa on ehkä sata lakkaa o.O Samaten ällistyin tuon muun kaman määrän edessä, mulla on ehkä viis koristelukamahyrrää ja kolme viilaa… :D silti tuntuu että hukun tavaraan!

  1. Pieni osa jää tonne taakse näkymättömiin mutta hilloan siellä semmosia joita en käytä….ja ei nyt puhuta siitä, miksi mulla ylipäätään on semmosia, sehän on toisarvoista:D
   Luulin, että mulla on maltillisesti koristelukrääsää mutta ei sit vissiin:o

 7. Mä näytän aina näitä sun kuvia mun miehelle, kun se sanoo, että eikö mulla ole liikaa lakkoja ;) Näistä näkee hyvin, että olen vielä ihan harjoittelija harrastelija ja sitten voin ostaa lisää lakkoja!
  Näyttää muuten tosi hienolta =)

  1. Sitte kun tääkään ei riitä niin voit vilauttaa niitä ulkomaisten bloggareiden kuvia joissa niillä on joku 12 Helmerillistä lakkoja:DD Mä pyrin pitämään maltillista kokoelmaa, taas olisi syytä karsia vähän:)

  1. Kyllä mäkin tykkään näin muutaman päivän kokemuksella. Vielä kun oppii muistamaan, missä mitäkin on kun kaikki on eri paikoissa kuin ennen:D

 8. Rakastan tällaisia postauksia! Kiva nähdä millaisia tilajärjestelyjä kynsilakkaharrastajat ovat keksineet. Itselläni on vain vähän reilu 110 lakkaa, joten monitoimikori riittää pitämään ne kasassa. Tuskailen kyllä sen kanssa, koska penkomiseen menee turhan kauan, kun etsii jotain tiettyä lakkaa!

  1. Mullakin meni harrastuksen alussa lakat pieneen pahvilaatikkoon ja muut kamat toiseen. Sitten kohta tarvittiinkin kannellinen säilytyslaatikko ja toinen….ja pian tulikin jo ensimmäinen Helmer. Loppu on historiaa:D

 9. Wau mikä pöytä :) Saanko udela mihin käytät noita ekassakuvassa näkyviä ”sormitutteja”? (oranssit sormenpäihin laitettavat jutut joita toimistotöissä paljon käytetään)?

  1. Oon käyttänyt sormikumeja joskus folion korvikkeena lakkoja poistaessa. Vanulapunpalaan asetonia, lappu kynnelle ja tutti sormeen. Toimii ihan hyvin :)

  1. Hahah, kiva kuulla:) Tää piste on kyllä osoittautunut tosi toimivaksi nyt puolen vuoden kokemuksella. Juuri mitään ei ole tullut muutettua eri paikkaan lähtötilanteesta, ainoastaan värilakkojen osastolla tuppaa olemaan vähän tungosta….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *