3 free-dom

Testissä viimeinen tilaamani tavallinen Sation-lakka ennen ko. merkin glittereitä. En ole ollut yhtään glitterituulella, niinpä ne ovat kaikki lakkaamatta ja yhden kerkesin jo myydä poiskin kun oli turhan samanalaisia useita.

Tämänkin lakan koostumus tuli yllärinä; se ei ollutkaan creme vaan jelly. Näin ollen lakkasin alle peittävämmän saman sävyisen Max Factorin lakan (sävyllä ei ole nimeä, se on tullut joskus kylkiäisenä).
Myös tätä lakkaa riivasi hidas kuivuminen ja illalla laitetussa lakkakerroksessa oli aamulla lakanankuvat. Onneksi sain ne peitettyä yhdellä uudella lakkakerroksella ja tunnin (!!) kuluttua lakkauksesta uskaltauduin koristelupuuhiin. Kyllä, käytin pikakuivattajaa (Inm OTD)….

Oikeasti toivon, että pääsisin pian eroon näitä kehnolaatuisista siirtokuvista. Näiden liima ei tarttunut kunnolla joten ne jäivät irvistelemään päällyslakan alta jota jouduin lisäämään vielä yhden kerroksen -ja siitä huolimattakin muutamalla kynnellä tuntuu röpöä.

Kovin kriittistä tarkastelua nämä kynnet eivät kestä mutta normaalilta katseluetäisyydeltä ovat kyllä kauniit. Sationin lakka on mahdottoman nätti vaaleanharmaa ja helppo levittää jnejne mutta kuivumis”nopeus” on kyllä anteeksiantamattoman huono. Tosi harmi.

Vasta kuvista huomasin, että kynsinauhat olisit olleet toisen siistimiskierroksen tarpeessa päällyslakkapaljouden vuoksi.

Sation 3 Free-Dom

On kyllä iso harmi kun kauniissa lakassa on joku ärsyttävä ominaisuus. Mitä te yleensä teette tällaisille lakoille? Kiertoon, jonkun toisen riesaksi?

Lopuksi vielä armoton lähikuva peukusta. En muuten ole aikaisemmin törmännyt kuviin, joista liukenee väri (ei pikakuivattavan) päällyslakan mukana. Näissä oli sekin ominaisuus :D
Pullo- ja tarvikekuvien ottaminen on jotenkin jäänyt valotelttailun myötä kokonaan. Kuinka tarpeellisia ne oikeastaan ovat? Viime aikoina olen tehnyt pitkälti yksivärisiä, simppelisti koristeltuja lakkauksia ja otan kuvat pullon kanssa niin en ole pitänyt kovin tärkeänä ottaa kuvaa käytetyistä lakoista ja tarvikkeista. Alus- ja päällyslakatkin ovat melkeinpä samoja aina.
Kaipaatteko te lukijat kuvaa käyttämistäni tarvikkeista tai perusteellista lakkaluetteloa? 
Nyt pitää kiiruhtaa muihin askareisiin. Eiköhän näiden kynsien kanssa kuitenkin taas pari päivää pärjäile koska tykkään kyllä näistä -normaalilta katseluetäisyydeltä ihailtuna:)

19 thoughts on “3 free-dom

 1. Ihanan simppelit :)

  Minulla ei ainakaan suurta tarvetta ole tarvike kuvalle, varsinkin, jos olet käyttänyt vain yhtä tai kahta lakkaa. Olisi ehkä kiva, jos olisi kunnon luettelo, jos lakkoja on käytetty enemmän kuin kolmea.

  1. No hyvä, kun se tuntuu vähän hassulta kaivella joku strassikiekko kuviin koska jokainen tietää, miltä se näyttää :) Sitten tosiaan vois laittaa jos lakkoja olis enemmän. Mulla oli aiemmin pullokuvan alla luettelo jossa kaikki oli mainittu mutta nyt käytetyt lakat on tekstissä tai kuten tässä, kuvatekstissä.

 2. Kunhan tekstistä löytyy käytetyt lakat ja on joku kuva pullosta (vaikka kädessä), niin se riittää mulle :).
  Ihanan värinen tuo lakka <3.

 3. Musta näin on ihan hyvä, kyllähän se tulee tekstistä ilmi, että mitä lakkaa käytetty :)

  Kaunis tuo lakka, mutta äh, vihaan niin tuollaisia lakkoja jotka ei kuivu millään. Ei mee siis haavelistalle :D

 4. Tosi nättejä nuo siirtokuvat, harmi että niiden laatu on surkea :/ Minäkin oon kyllä joitain siirtokuvia leviämään ihan tavallisella kirkkaalla lakalla, mutta taisin muistaakseni sillon sutia vähän liian monta kertaa siitä päältä :D

  1. Tapahtui muuten sellainenkin kumma juttu, että kun olin poistamassa noita, niin niissä kohdissa joihin kuva otti huonosti kiinni, sitä ei meinannut saada millään irti kynneltä :o Nätit nuo olisi kyllä! Levitin kans tosi varovasti päällyslakkaa mutta silti onnistuin sottaamaan muutaman kuvan.

 5. Mä taas tykkään kuvasta, jossa näkyy mitä käytetty :)
  Johtuu varmaan ”noviisiudesta”, etten listasta pysty tunnistamaan lakkaa ja ärsyttää mennä etsimään sitä sitten…
  Mutta listaa tai, aina näitä ilolla katselee ja huokailee, että ehkä minäkin joskus osaan… Eli suomalaisittain verhottu kehu, Kauniit ovat, kaikista viosta huolimatta, mitä luettelit ;)

  -T-

  1. Voi kiitos :) Pitkään mä otinkin pullokuvia mutta nykyään saattaa olla esim. niin, että lakkaan tänään ja koristelen huomenna tai jotain….jolloin tuntuu mukamas vaivalloiselta alkaa kasaamaan käytettyjä tarvikkeita kuvaan. Täytyypi katsoa, millaiseksi tässä käytäntö taas muodostuu. Jos jatkan tällä yksinkertaisella linjalla ja -lakkauksilla, niin kuvattava ei kovin paljoa olekaan :)

 6. Todella tyylikkäät kynnet!

  Ei kai ne pullokuvat niin tärkeitä ole, mutta nyt kiinnostaisi tuo Max Factor ihan kuvana. Sain nimittäin itsekin kaupanpäällisena kolme Max Factoria, ja niistä yksi on aika liki tuon värinen, ei ihan valkea. Siinä kyllä on nimi, mutta niin pienellä, että tarvitsen lukulasit sen nähdäkseni. ”Paraatipuolella” lukee ”Limited edition”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *